HomeProductief bloggenChrome-extensies voor bloggers: 5 apps voor meer focus

Regelmatig bloggen is lastig, dat hoef ik jou niet te vertellen. Maar met de juiste tools kan het allemaal een stuk vlotter. Vandaag echter geen WordPress-tips of iets dergelijks. Want waarschijnlijk denk je er niet direct aan, maar ook je internetbrowser kan je blog van dienst zijn. Ik neem je mee langsheen enkele leuke Chrome-extensies voor bloggers.

Chrome-extensies?

Chrome-extensies zijn kleine programmaatjes die extra functies aan je Chrome-browser kunnen toevoegen. Eens geïnstalleerd vind je ze in de vorm van kleine icoontjes naast je adresbalk. Veel van die Chrome-extensies zijn overigens gratis, en je kan ze vinden in de Chrome Web Store. Log  in met je Google-account en kies links voor het tabblad Extensies.

Leuke Chrome-extensies voor bloggers

De keuze aan apps is groot, maar het zal je niet verbazen dat ik vooral geïnteresseerd ben in Chrome-extensies voor bloggers.

1. Web Clipper for Trello

Zoals je wellicht al kon vermoeden  is Web Clipper for Trello te gebruiken in combinatie met je Trello-account. Ben je aan het surfen en kom je een interessante webpagina tegen, dan kan je deze bewaren in Trello met één simpele muisklik. Klik eenvoudigweg het icoontje aan, er wordt een nieuw kaartje aangemaakt. Je mag kiezen op welk trello-bord het nieuwe item thuishoort en in welk lijstje.

2. Chrome-extensie voor Google keep

Wie graag zonder veel poespas notities wil maken én deze indien nodig ook snel moet terugvinden, kan onder meer bij Google Keep terecht. Het snelle notitieprogramma van Google heeft dus ook zijn eigen Chrome-app; al het nuttige dat je op het web tegenkomt kan worden bewaard. Daarnaast kan je met deze app ook meteen een notitie maken. Dus zonder dat je eerst naar Keep moet.

3. Fire Shot Capture Page

Met Fire Shot Capture Page kan je eenvoudig screenshots maken. Het volledige scherm, een bepaald venster of een uitsnede, het kan allemaal. Nuttig bij het schrijven van tutorials en dergelijke!

4. ColorPick Eyedropper

Dan heb je net je ideale WordPress-thema gevonden, maar is het aangeboden kleurenschema niet je dat! Als je geluk hebt stelt het thema je in staat om zelf de kleuren van je blog te kiezen. Je moet dan natuurlijk wel de exacte kleurencodes kennen. ColorPick Eydropper is dan handig. Ga met de muis eender waar op het scherm hangen en de app geeft je meteen aan welke kleurcode overeenkomt met de kleur.

5. Remember the milk

Met Remember the milk heb je een online to do-lijstje. Installeer de extensie in je Chrome-browser en je hebt meteen toegang tot je takenlijstjes.

Dit zijn natuurlijk maar 5 Chrome-extensies uit het ruime aanbod. Ze laten mij alvast toe om met meer focus te bloggen. Het komt erop aan te kijken welke apps jij kan gebruiken om productiever te bloggen!

Ga voor jezelf eens na welke programma’s je zoal gebruikt, en grasduin vervolgens in de Chrome Web Store om te zien of je niet wat nuttige functies aan je Chrome-browser kan toevoegen.

Meer van dat?3 reacties op “Chrome-extensies voor bloggers: 5 apps voor meer focus”

 1. Ximaar avatar

  Optie 4 heb ik net aan Waterfox (Firefox) toegevoegd. Voor to do (optie 5) gebruik ik een simple txt-bestand. Verder heb ik nooit problemen met PrintScreen en crop.

 2. Judy avatar

  Handig, dankje! Zelf maak ik gebruik van Colorpick Eyedropper, maar ook van What font?, Google Dictionary (je selecteert een Engels woord en je krijgt meteen de vertaling). En wat ik zelf erg prettig vind is Speed Dial 2: op de startpaging van Chrome je eigen overzicht van jouw favoriete sites, en niet die die Chrome voor je uitkiest.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor de fijne tips. Speed Dial 2 ga ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.