The Most Dangerous Writing App: razendsnel in de flow bij het bloggen

The Most Dangerous Writing App: razendsnel in de flow bij het bloggen

Mocht je vinden dat er iets raars aan de hand is met dit artikel, dan is dat niet zo vreemd. Deze blogpost werd namelijk geschreven in The Most Dangerous Writing App. Een geweldige online tool voor iedereen die last heeft met de focus tijdens het schrijven.

Concentreer je enkel en alleen op het maken van de schrijvende meters, placht ik altijd te zeggen. En dat is precies waar The Most Dangerous Writing App heel goede diensten kan bewijzen.

De app, die alleen online te gebruiken is, is in feite niet veel meer dan een blanco canvas waarin je je tekst kan typen zonder afleiding.

Maar opgepast: wanneer je gedurende vijf seconden niks typt ben je alles wat je tot dan toe hebt geschreven onherroepelijk kwijt. Je zou voor minder gefocust blijven!

Gebruik je de Most Dangerous writing app, dan helpt dit ook om om te gaan met je perfectionisme. Je hebt namelijk geen tijd om, zoals zo vaak gebeurt, je tekst te verbeteren tijdens het schrijven.

Je hoeft je overigens niet druk te maken over zoiets bijkomstigs als de opmaak en de indeling van je artikel. Die mogelijkheid heb je gewoon niet. Het is tikken alsof je leven ervan afhangt en daarmee basta!

De constante tijdsdruk ervoor dat je de zaken niet nodeloos ingewikkeld maakt. Je woordenschat wordt eenvoudiger, je zinnen worden korter en je komt veel sneller tot de essentie. Kortere blogposts schrijven is zo ook een stuk vanzelfsprekender…

Surf naar The Most Dangerous Writing app en je kan meteen aan de slag: je doel – het aantal woorden dat je wil tikken of de tijd die je jezelf oplegt – en starten maar.

Bovenin het scherm is er een voortgangsbalk die aangeeft hoever je nog van je doel verwijderd bent. Onderaan, centraal op het scherm heb je enkel nog de woordenteller.

Eens je objectief bereikt kan je je tekst downloaden of kopiëren naar je blog editor.

Waarschijnlijk zal je je tekst nog stevig moeten bewerken, maar je ideeën staan toch al op papier. Een stevige basis!

photo credit: ^@^ina (Irina Patrascu) via photopin cc

4

7 Responses

Show all responses
 1. Aileen
  17 februari 2017
 2. Rosita
  17 februari 2017
 3. Deborah
  16 februari 2017
 4. Esther Molenaar
  16 februari 2017
  • Sharp Ben
   16 februari 2017
 5. Nanouk van Gennip
  16 februari 2017
  • Sharp Ben
   16 februari 2017

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.