HomeHow toThe Most Dangerous Writing App: razendsnel in de flow bij het bloggen
0
(0)

Mocht je vinden dat er iets raars aan de hand is met dit artikel, dan is dat niet zo vreemd. Deze blogpost werd namelijk geschreven in The Most Dangerous Writing App. Een geweldige online tool voor iedereen die last heeft met de focus tijdens het schrijven.

Concentreer je enkel en alleen op het maken van de schrijvende meters, placht ik altijd te zeggen. En dat is precies waar The Most Dangerous Writing App heel goede diensten kan bewijzen.

De app, die alleen online te gebruiken is, is in feite niet veel meer dan een blanco canvas waarin je je tekst kan typen zonder afleiding.

Maar opgepast: wanneer je gedurende vijf seconden niks typt ben je alles wat je tot dan toe hebt geschreven onherroepelijk kwijt. Je zou voor minder gefocust blijven!

Gebruik je de Most Dangerous writing app, dan helpt dit ook om om te gaan met je perfectionisme. Je hebt namelijk geen tijd om, zoals zo vaak gebeurt, je tekst te verbeteren tijdens het schrijven.

Je hoeft je overigens niet druk te maken over zoiets bijkomstigs als de opmaak en de indeling van je artikel. Die mogelijkheid heb je gewoon niet. Het is tikken alsof je leven ervan afhangt en daarmee basta!

De constante tijdsdruk ervoor dat je de zaken niet nodeloos ingewikkeld maakt. Je woordenschat wordt eenvoudiger, je zinnen worden korter en je komt veel sneller tot de essentie. Kortere blogposts schrijven is zo ook een stuk vanzelfsprekender…

Surf naar The Most Dangerous Writing app en je kan meteen aan de slag: je doel – het aantal woorden dat je wil tikken of de tijd die je jezelf oplegt – en starten maar.

Bovenin het scherm is er een voortgangsbalk die aangeeft hoever je nog van je doel verwijderd bent. Onderaan, centraal op het scherm heb je enkel nog de woordenteller.

Eens je objectief bereikt kan je je tekst downloaden of kopiëren naar je blog editor.

Waarschijnlijk zal je je tekst nog stevig moeten bewerken, maar je ideeën staan toch al op papier. Een stevige basis!

photo credit: ^@^ina (Irina Patrascu) via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

7 reacties op “The Most Dangerous Writing App: razendsnel in de flow bij het bloggen”

 1. Aileen avatar

  Ow help! Dat lijkt mij echt niks. Ik moet soms echt even kunnen opstaan en weglopen om iets goeds op papier te krijgen.

 2. Rosita avatar

  Heb jij het gebruikt Ben? Hoe beviel het jou? Ik wil het eens proberen. Ik presteer slecht onder tijdsdruk en gezien de recente ontwikkelingen, moet ik het juist rustig aan doen. Laatst heb ik in de trein wel 500 woorden in 30 minuten kunnen typen, daar was ik trots op!

 3. Deborah avatar

  Oh wat grappig! Ik ga het ook proberen. Ben ook zo’n Miep die de zinsbouw uitvoerig onder de loep neemt en regelmatig herziet. Eens zien wat die app mij op kan leveren ?

 4. Esther Molenaar avatar

  He Ben,

  Zelf gebruik ik Cold Turkey Writing. Die staat op mijn computer en daarin kun je aangeven hoeveel je wilt schrijven in tijd of in woorden. Gedurende het schrijven kun je de computer verder niet gebruiken, alleen om te typen in CTW.
  Deze app, MDWA, is wel wreed. Letterlijk. Wanneer je stopt ben je alles kwijt. Hellup! Zal zeker helpen bij het ontwikkelen van een gewoonte.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Hallo Esther,

   Cold Turkey Writing kende ik nog niet. Klinkt wel interessant. Maar ik ben wel zo’n type dat CTW zou moeten installeren op elk van de toestellen die ik in huis heb…

 5. Nanouk van Gennip avatar

  Wat een grappig idee! En een goede stok achter de deur om door te typen en niet onnodig een synoniem op te gaan zoeken ofzo. Kun je m wel tussendoor op pauze zetten, als t echt moet, bijv als je baby wakker wordt?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Nee, daar heb ik ook direct naar gezocht. Maar die mogelijkheid heb je dus niet. Misschien kan je in dat geval beter met Cold Terkey Writing gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.