HomeWordpressWaarom ik geen WordPress plugins review
0
(0)

Af en toe word ik om advies gevraagd over (het gebruik van) deze of gene plugin voor WordPress. En terloops komt dan de suggestie dat zo’n sectie met allemaal besprekingen van (nieuwe) WordPress plugins op Blogtrommel.com toch wel een nuttige toevoeging zou kunnen zijn.

Op zich is daar wel iets voor te zeggen, natuurlijk. Er zijn letterlijk duizenden WordPress plugins in omloop. Aan de andere kant zijn heel veel bloggers constant op zoek naar ideale plugins die hen het leven een stuk makkelijker kunnen maken. “Dus, wat let je?” zou je kunnen zeggen.

Veel, beste lezer!

Waarom ik geen WordPress plugins review:

1. De technische kant van WordPress en ik zijn geen goeie maatjes

Zo op het eerste gezicht zou je het misschien niet zeggen, maar ik ben niet zo sterk als het gaat om de technische kant van mijn bloggen. Ik ben zo iemand die dagen vloekend en tierend op zoek gaat naar de beste/makkelijkste manier om WordPress bepaalde dingen voor elkaar te laten krijgen. Dus als het zaakje eenmaal staat, dan wil ik daar het liefst ook zo weinig mogelijk aan hoeven komen.

Die angst voor techniek is niet zo handig als je voortdurend plugins moet testen om ze te beoordelen. Dat testen zou idealiter moeten gebeuren op een apart testblog, waar liefst ook nog wat content en bezoekers komen zodat je tenminste een beetje een reëel beeld krijgt van wat zo’n plugin doet.

Dat gaat me allemaal veel te veel tijd kosten. Tijd die ik dan liever spendeer aan het schrijven/maken van content.

[wp_ad_camp_3]

2. Zo’n review zou te vaak waardeloos blijken

Niet alle plugins werken even goed. Zelfs als ik alleen maar hele recente plugins zou testen en desgevallend aanbevelen, dan nog kan het aardig mislopen. Vooreerst moet jij als eindgebruiker er ook voor zorgen dat je de laatste nieuwe versie van WordPress gebruikt. En dan moet de plugin in kwestie nog compatibel zijn met je WordPress theme én met alle andere plugins die je eventueel op je systeem gebruikt. Te veel variabelen!

Nee, nee, nee, ik wil niet het risico lopen dat door mijn tussenkomst jouw blog in de soep draait!

3. Ik zou het gebruik van WordPress plugins aanmoedigen

Vooropgesteld dat je de plugins naar behoren op je blog geïnstalleerd krijgt, zijn ze berehandig en mooi natuurlijk. Het gevaar voor overconsumptie ligt om de hoek. Is dat zo erg? Ja, want:

a) Hoe meer WordPress plugins, hoe meer kans op vastlopen

Zo’n blog met een waslijst aan plugins heeft verdacht veel weg van de blokkendoos van een kleuter… die aan het einde van de dag de blokken “opruimt” door ze gewoon lukraak in de doos te mieteren. Chaos alom dus. De kans dat er in die wanorde ooit eens iets zal misgaan wordt almaar groter. En als het zaakje vierkant begint te draaien, waar ligt de oorzaak dan? Er zit meestal maar één ding op: alle plugins van je blog uitschakelen/verwijderen en vervolgens al je plugins opnieuw installeren/inschakelen tot je ziet waar de boel vastloopt.

b) Hoe meer WordPress plugins, hoe meer veiligheidsrisico’s

Er zijn een boel plugins die probleemloos en veilig werken en dat ook jaren blijven doen. Maar er zijn ook stukjes software die met haken en ogen aaneen hangen en die nooit ofte nimmer up-to-date gehouden worden. Voor internetpiraten is dit de gedroomde kans om er met je blog aan de haal te gaan. Eigenlijk is het simpel: alle plugins die je gebruikt maar die het laatste anderhalf à twee jaar geen update kregen eruit gooien en indien nog nodig vervangen door alternatieven!

c) Hoe meer WordPress plugins, hoe trager je blog

Niet zelden vertragen het laden van je blog. Het moet allemaal worden aangepast en ingeladen en dat kost tijd. Thuis, op je pc en met je stabiele internet via de kabel merk je daar waarschijnlijk omzeggens niks van, maar voor je mobiele bezoeker in het winkelcentrum of op de trein liggen de zaken helemaal anders.

Ziedaar waarom een WordPress plugins review site nog niet voor meteen is. Het klopt dat ik ooit mijn favoriete WordPress plugins besprak. In dat artikel staan echter ook waarschuwingen.

Enfin, wie nog op zoek is naar een nicheblog…

photo credit: B.Monginoux / Landscape-Photo.net via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

4 reacties op “Waarom ik geen WordPress plugins review”

 1. Arnoud avatar

  Maar je zou natuurlijk wél kunnen vertellen welke plug-ins je op je blog hebt draaien en welke goed bevallen. Ik zie bijvoorbeeld op andere WP blogs wel eens dingetjes die ik leuk vind, maar ik heb dan geen idee welke plug-in daarvoor gebruikt wordt. En dat hoeft dan geen apart blog te worden, maar dat kan gewoon in een artikeltje. Ik denk dat veel lezers dat wel leuk zouden vinden.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor de suggestie. Het feit blijft echter overeind: de plugin die bij mij feilloos werkt kan op jouw blog compleet waardeloos zijn. En vice versa!

   Maar ik houd het in mijn achterhoofd…

 2. Irene beter bekend als @as_ever_Irene avatar

  Haha Ben, inderdaad, wat zouden we moeten zonder al die functionaliteiten van plugins? Ik hou steevast een max. van 20 aan, want idd gaan al te veel plugins steeds meer de laadtijd van je site belasten. Hier ben ik ook huiverig om deze niche aan te spreken. Ik raad dan ook iedereen aan, om als je bij https://nl.wordpress.org/plugins/ dé noodzakelijke plugin hebt gevonden, ook eens te kijken onder het tabje Support van de betreffende plugin. Dat levert al een goed beeld over niet alleen de werking maar ook de hulp die geboden wordt indien nodig.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Een maximum van 20 plugins vind ik al een hele prestatie! Bij mij zijn het er alvast een ietsje meer. Dank voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.