HomeProductief bloggenStappenplan meer blogs publiceren – werkplek en hardware
0
(0)

Leestijd: ca. 4 minuten

Dit stuk is een deel van een artikelenreeks waarin we op zoek gaan naar manieren om makkelijker serieus meer blogberichten te publiceren en zo je blog te laten groeien. Andere delen uit de reeks:

Efficiënter bloggen via de 1%-regel

Vele kleintjes maken één groot, zegt het spreekwoord en dat geld eens te meer voor het bloggen.

Sporters hebben talent, trainen hard om – misschien – hun doelen te bereiken. Topsporters hebben talent, trainen hard en gaan maniakaal op zoek naar de laatste procentjes om records neer te zetten en medailles te winnen.

Vele factoren, details en omstandigheden spelen een rol bij het behalen van een topprestatie, dat spreekt. En bij elk van die factoren valt dus idealiter wat te rapen.

Bij ambitieuze bloggers die graag vaker willen publiceren werkt het precies zo: denk aan alle stappen die je moet zetten om een mooie blog online te gooien (van het eerste, prille idee tot het volledige blogbericht, gepubliceerd en tot in de puntjes verzorgd om zoveel mogelijk lezers aan te trekken). Als je bij elk van die stappen inderdaad een paar procentjes winst kan boeken ben je stiekem op een heel ander niveau aan het bloggen. Elke tip die in deze artikelenreeks langskomt draagt enkele procenten bij.

Meer blogposts publiceren? Investeer in je werkplek en je hardware

Beginnen bij het begin, dus nog voor je één letter hebt geblogd.

1. Creëer een fijne (vaste) werkplek om te bloggen

Het liefst een aparte kamer die ruim genoeg is en voldoende licht kan bieden. Als er een raam open kan om extra frisse lucht en natuurgeluiden binnen te laten is dat een pluspunt.

Natuurlijk kan je ook gewoon aan de keukentafel of in de woonkamer werken, maar de kans is groot dat je te pas en te onpas uit je concentratie gehaald wordt door huisgenoten die constant binnen en buiten lopen. Bovendien mag je waarschijnlijk om de paar uur je spullen pakken om plaats te maken voor andere activiteiten. Efficiënt is anders.

“Zowat iedereen zweert tegenwoordig bij een laptop, maar zo’n desktop heeft voordelen als je intensief gaat bloggen: je werkt sneller en een stuk comfortabeler.”

2. Kies het juiste meubilair

Dat mag niet ontbreken. Als je gaat schrijven wil je dat op een zo comfortabel mogelijke manier doen. Het laatste wat je wil is dat je je werkzaamheden na een uurtje moet onderbreken, puur en alleen omwille van lichamelijke ongemakken.

a) Je werktafel

Kies er eentje die ruim genoeg is voor je pc/laptop, met inbegrip van alle benodigde randapparatuur (monitor, klavier, muis, camera, printer, scanner, hoofdtelefoon, vellen papier,…)

Zelf heb ik er om evidente redenen geen ervaring mee, maar een sta bureau is misschien het overwegen waard als je gaarne rechtopstaand werkt. Bij sommige mensen zorgt dit voor een extra energieboost.

b) Je bureaustoel

Een simpele keukenstoel kan ook. Maar het is nog maar de vraag of die comfortabel genoeg zit om uren geconcentreerd te zitten tikken. Zorg dat je in ieder geval lekker en ergonomisch zit, met onder meer een scherm dat op ooghoogte staat.

3. Blog op een desktop in plaats van op de laptop

Ik vermoed dat er maar weinig bloggers zijn die hun stukjes achter een desktop zitten te tikken. Want een laptop is compacter, handzamer en – vooral – je kan ‘m overal meenemen. Handig om een blog te typen in de trein of op plekken die je veel meer inspiratie geven.

Maar toch, wil je op wat langere termijn meer blogs publiceren, dan valt er voor die “ouderwetse” desktopcomputer nog wel wat te zeggen. Kijk eens binnen in een internetcafé of een kantoor je raakt snel overtuigd van het nut van zo’n desktop. Meestal hangen mensen in een ongemakkelijke houding op het scherm te turen dat eigenlijk net te klein is om echt makkelijk te werken…

Nee, dan is de persoon achter de desktop toch wat beter af. Er is dat grotere toetsenbord met apart numeriek klavier, de prettig in de hand liggende muis en, last but not least, het veel grotere scherm. Alleen al dat grotere scherm is een aan te bevelen investering. Meer rust voor de ogen en je kan veel makkelijker meerdere vensters tegelijk open houden. Verdomd handig als je research moet doen voor je blog.

4. Oplossingen voor als je toch op de laptop wil bloggen

Ik kan me voorstellen dat je de laptop niet meteen wil opgeven. Omdat je niet wil investeren in een desktopcomputer of er simpelweg niet de ruimte voor hebt.

Kijk uit naar een laptoptafel zodat je ook op je draagbare computer vlot kan werken in een prettige houding. Er is bovendien ook de mogelijkheid om een monitor te koppelen aan je laptop. Zo heb je toch de voordelen van het werken op een groter scherm.

Maken deze suggesties om meer blogposts te publiceren echt een groot verschil?

Ik heb er zeker begrip voor als je twijfels hebt over het nut van deze al bij al redelijk onbenullige tips. Maar denk erom: de 1%-regel kan ongemeen krachtig uitpakken. Vooral ook omdat het effect ervan zich op de wat langere termijn uitbetaalt. Als het goed is schrijf je immers niet één blogbericht maar vele tientallen blogs per jaar, gedurende vele jaren.

Meer blogs publiceren begint bij de (organisatie van) je werkplek. Het is een plek waar je je op je gemak voelt, de concentratie vindt en omringt wordt door het gerief dat je in staat stelt het beste van jezelf te geven.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.