HomeIn personaJe blogproject mag falen. Graag zelfs!
0
(0)

Ja, je leest het goed en nee, ik ben niet gek geworden: je blogproject mag falen. Dat is geen schande. Dus stop met talmen en piekeren en vooruit met dat blog!

En terwijl ik dat zeg besef ik maar al te goed dat ik mezelf een beetje tegenspreek. Het heeft grote voordelen als je aan zo’n blog begint na een ferm rondje inlezen, nadenken, piekeren, talmen en brainstormen.

Maar anderzijds zou het jammer zijn om niet ten volle te profiteren van je haast tomeloze enthousiasme dat je soms overvalt als blogger. Als je gebruikmaakt van dat momentum, dan is het best begrijpelijk dat lang niet alles even goed overdacht en afgewogen is.

Het is maar de vraag of dat allemaal wel zo eg is. Immers:

[wp_ad_camp_3]

Je blogproject mag falen, want zo leer je bij

Klinkt dat niet bevrijdend? Ja toch?!

We leren vooral van onze mislukkingen. Ooit leerde je lopen. Je had geen brainstormsessie nodig om erachter te komen  dat lopen misschien handiger was dan kruipen als je ergens bij wou kunnen. In plaats daarvan probeerde je min of meer spontaan op je benen te staan, de ene voet voorzichtig – stuntelig – voor de andere zettend. Onderweg ben je waarschijnlijk tientallen, honderden keren op je achterste terechtgekomen. En het is niet denkbeeldig dat je ook nu nog een litteken draagt van die keer dat je vol tegen het salontafeltje bent aangelopen. Maar het eindresultaat van dat alles mag er wel wezen. Je staat op je benen en loopt rond.

Ook jij mag zomaar uit het niets een blog beginnen en het een paar keer grondig verknallen. Je mag met andere woorden alle ongeschreven regels van het bloggen aan je laars lappen en mordicus alle blogtips proberen toepassen die helemaal niet bij jouw situatie passen. De ervaringen die je zo opdoet zijn quasi onbetaalbaar.

Je blogproject mag falen, zo zet je stappen

Screw it, let’s do it. Een beroemde uitspraak van Richard Branson. Ook hij is een paar keer serieus op de bek gegaan. Hij heeft ervan geleerd, gaande weg gezien wat werkt en wat niet. Het “succes” is vaak de som van een aantal “mislukkingen”, maar daarover hoor je natuurlijk niemand spreken.

Er is geen reden waarom jij niet op dezelfde manier te werk zou gaan met je blog. Ook een mislukt blogproject heeft zijn waarde. Al was het maar omdat het jezelf (en anderen) toont dat je niet bang bent om te leren, om stappen in de goeie richting te zetten.

Dus, laat dat verlammende perfectionisme varen en vooruit met dat blog!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “Je blogproject mag falen. Graag zelfs!”

 1. Chiel Voerman avatar

  Ja ’t is lekker dat je gewoon kan starten en kan zien hoe het balletje gaat rollen. Net gestart met een nieuw blog. Al vier kijkers gehad. 🙂

 2. Morgaine avatar

  Dan vraag ik mij eigenlijk af, wanneer is dat mislukt dan? Blogegels ben ik ook allergisch voor, ooit zijn ‘wij’ ja ik dus ook, begonnen met we doen maar wat, en dat concept gebruik en hanteer ik nog steeds, je vind het leuk of niet, en zo niet? Dan zoek je een blog op die naar zeggen wel aan de ‘blogregels’ voldoet, hahaha

  Simple as that!

  X

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ik moet toegeven, de notie “mislukt” en “succesvol” zijn nogal persoonlijk. Het hangt er allemaal van af wat je van het blogproject verwacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.