Homebeter bloggenSchrijftipsInspiratie voor je blog op 4 bijzondere plekken
0
(0)

Ligt je blog stil omdat je om de drommel niet meer weet waar je het nog moet over hebben? Vind snel inspiratie voor je blog op enkele minder voor de hand liggende plaatsen.

Leestijd: ca. 2 minuten

YouTube

Je kan in YouTube niet alleen schandalig veel tijd verdoen. Het video-platform van Google is ook prima te gebruiken als inspiratiebron voor allerlei blogposts.

Het recept is intussen klassiek: tik enkele trefwoorden in in de zoekmachine en kijk wat er op je pad komt. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om er een interessante video uit te pikken en die – in je eigen woorden – om te turnen naar een leuk artikel. Maar er is meer.

Tik eender welke zoekterm in en YouTube komt zelf met een hoop extra suggesties. Graaf eens wat dieper! Kijk naar de gerelateerde zoektermen die je eveneens kan verwerken in een artikel. Op die manier kan je ook op die aanverwante keywords scoren in Google.

YouTube mag dan wel geen keyword tool zijn, als je nog op zoek bent naar een goed focus trefwoord voor je artikel, dan heb je in geen tijd extra inspiratie.

Echter, omdat de Nederlandstalige YouTube-scene niet zo groot is, mag je niet bang zijn om ook naar pakweg Engelse of Franse kanalen te kijken. Misschien kan je van daaruit de vertaalslag maken naar je blog.

Pinterest is geen social media-speler maar eerder een internetzoekmachine. Met dat verschil dat de zoekresultaten naar je toekomen onder de vorm van mooie plaatjes en niet via saaie linkjes.

Ook hier het gekende verhaal: tik een paar zoekwoorden in om en rond je blogniche en ontdek nieuwe ideeën. Klik daarbij gerust op de knopjes met suggesties die Pinterest zelf genereerd.

Daarnaast is er Pinterest Trends. Een compleet rapport waarin Pinterest zelf aangeeft wat op dit moment (en in de nabije toekomst) hot en happening is op het platform. Geweldig als je op zoek bent naar inspiratie voor je blogberichten, dat spreekt. Al helemaal als je seizoensgebonden content op je blog wil hebben.

Wat scoort op YouTube en Pinterest doet het meestal ook goed in Google.”

Podcasts

Dan naar de topics met misschien een iets persoonlijkere insteek. Naar welke podcasts luister je zoal op dit moment? Kan je daarover bloggen?

Natuurlijk kan je gewoon vertellen welke podcasts leuk om volgen zijn. Maar kijk (of vertel) ook of je concepten, ideeën of tips kan overnemen in je blogberichten.

Journaling prompts

(personal) Journaling is een trend die komt overwaaien uit Amerika en wordt ook hier steeds populairder. Met journaling houd je je ideeën gevoelens en beslommeringen bij in een geschreven dagboek.

Bedoeling is om meer over jezelf te leren, je creatieve schrijfvaardigheden aan te scherpen en stress te verminderen.

Misschien voel je er wat voor om bepaalde stukjes uit dat dagboek zo nu en dan te delen in een blog? Zeker op een wat persoonlijker blog moet zulks kunnen.

Weet je niet waar te beginnen? Kijk wederom op Pinterest of Google. Zoek op journaling prompts. De digital journaling app Day One heeft alvast een lijst met honderden prompts. Je moet ze alleen nog naar het Nederlands te vertalen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “Inspiratie voor je blog op 4 bijzondere plekken”

  1. Lynn Claerhout avatar

    Ooh, Pinterest Trends kende ik nog niet! Geweldig!

  2. Evendelen.be avatar

    Yep Pinterest en youtube vind ik persoonlijk ook fantastische bronnen ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.