video

Stel, je ziet wel wat potentieel in dat bloggen. Content marketing, online zichtbaarheid en zo… Er is alleen één probleem: je vindt schrijven bij nader inzien niet zo leuk en het ontbreekt je aan tijd om je echt in dat bloggen te verdiepen. Wat zijn dan je mogelijkheden?

Bloggen zonder te schrijven, het is dus perfect mogelijk zoals Tonny Loorbach hier vertelt:

Er zijn dus wel wat mogelijkheden als je met een minimum aan (zelfgeschreven) tekst toch een fatsoenlijk blog wil onderhouden. Vergeten we daarbij ook niet de wat minder voor de hand liggende rich content te vermelden. Ik denk hierbij aan fotoreportages, cartoons en tekeningen, podcasts, screencasts, (Youtube)-video’s en de Hangouts van Google Plus.

Toch nog even iets over dat importeren of inkopen van content voor je blog. Het is natuurlijk maar de vraag of je überhaupt een blog moet beginnen, als je voor ieder geschreven artikel enkele tientjes mag neertellen (de kwaliteit van je artikel – ook op het gebied van SEO bijvoorbeeld – zal dan wel in orde zijn mag ik hopen). Tenzij je blog een onderdeel is van je bedrijf. Dan zijn het gewoon bedrijfsonkosten en kan het gezien worden als een investering.

Bloggen zonder te schrijven hoeft je niet per se geld te kosten. Je kan ook “gewoon” een gastblogger uitnodigen op je blog. Maar het is wel goed te beseffen dat een en ander aardig wat voeten in de aarde kan hebben. Bovendien, Google even op gastbloggers gezocht en je merkt dat er heel wat vraag is naar gastschrijvers. Het komt er dus vooral op aan jezelf als gastheerblog goed te kunnen verkopen en je gastblogger ook wat in ruil te geven.

Veel meer over dit onderwerp vindt je in het dossier gastbloggen.

Enfin, het moge duidelijk zijn dat je perfect een blog kan onderhouden zonder zelf veel blogberichten te schrijven. Maar het is niet omdat je zelf weinig tot niks schrijft dat je geen omkijken hebt naar je blog. De tijd die je uitspaart door niet te moeten schrijven ben je zo weer kwijt aan het maken van alternatieve content, research, contacten leggen en onderhouden, promotie voeren voor jezelf en voor anderen enzovoort…