Homebeter bloggenBloggen zonder te schrijven? Het kan!
0
(0)

Stel, je ziet wel wat potentieel in dat bloggen. Content marketing, online zichtbaarheid en zo… Er is alleen één probleem: je vindt schrijven bij nader inzien niet zo leuk en het ontbreekt je aan tijd om je echt in dat bloggen te verdiepen. Wat zijn dan je mogelijkheden?

Bloggen zonder te schrijven, het is dus perfect mogelijk zoals Tonny Loorbach hier vertelt:

Er zijn dus wel wat mogelijkheden als je met een minimum aan (zelfgeschreven) tekst toch een fatsoenlijk blog wil onderhouden. Vergeten we daarbij ook niet de wat minder voor de hand liggende rich content te vermelden. Ik denk hierbij aan fotoreportages, cartoons en tekeningen, podcasts, screencasts, (Youtube)-video’s en de Hangouts van Google Plus.

Toch nog even iets over dat importeren of inkopen van content voor je blog. Het is natuurlijk maar de vraag of je überhaupt een blog moet beginnen, als je voor ieder geschreven artikel enkele tientjes mag neertellen (de kwaliteit van je artikel – ook op het gebied van SEO bijvoorbeeld – zal dan wel in orde zijn mag ik hopen). Tenzij je blog een onderdeel is van je bedrijf. Dan zijn het gewoon bedrijfsonkosten en kan het gezien worden als een investering.

Bloggen zonder te schrijven hoeft je niet per se geld te kosten. Je kan ook “gewoon” een gastblogger uitnodigen op je blog. Maar het is wel goed te beseffen dat een en ander aardig wat voeten in de aarde kan hebben. Bovendien, Google even op gastbloggers gezocht en je merkt dat er heel wat vraag is naar gastschrijvers. Het komt er dus vooral op aan jezelf als gastheerblog goed te kunnen verkopen en je gastblogger ook wat in ruil te geven.

Enfin, het moge duidelijk zijn dat je perfect een blog kan onderhouden zonder zelf veel blogberichten te schrijven. Maar het is niet omdat je zelf weinig tot niks schrijft dat je geen omkijken hebt naar je blog. De tijd die je uitspaart door niet te moeten schrijven ben je zo weer kwijt aan het maken van alternatieve content, research, contacten leggen en onderhouden, promotie voeren voor jezelf en voor anderen enzovoort…

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

4 reacties op “Bloggen zonder te schrijven? Het kan!”

 1. Janine avatar

  Mijn blog gaat over mijn creatieve bezigheden, ik ben dus meestal meer tijd kwijt met het maken van de plaatjes dan met de tekst. Ik vind ook het schrijven leuk maar hou het vaak korter dan de meeste blog posts die ik tegenkom.

 2. Godelieve avatar

  Gelukkig vind ik het persoonlijk heel leuk om te schrijven. Anders was ik niet aan een blog begonnen. Maar voor mensen die hun bedrijf op de kaart willen zetten kan ik me voorstellen dat ze schrijvers inhuren.

 3. Morgaine avatar

  hahaha, het is een manier, alleen ik sla gauw over als er al een filmpje staat hangt ervan af wie het is, maar dit is mij te commercieel. Na 1 minuut 56 was ik hem al zat 😉

  Je kunt heel goed bloggen zonder veel te zeggen, doe ik met regelmaat zelfs! Een foto met een one liner bijv. En meestal doen die het juist vreselijk goed. 😀 Of Raad de Stad/dorp whatever, 1 foto en laat men maar een dag raden, dan vergt het wel extra tijd van mij om de volgende dag een mooie slideshow neer te zetten 😉

  X

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dat snap ik maar al te goed. Dit is natuurlijk niet voor iedereen de ideale manier van werken. Maar het ging mij even om het idee.

   Trouwens, als je niet wil of kan schrijven, begin dan vooral geen blog maar een Youtube-kanaal…

   Goed idee om veel met foto’s te werken (als je dat kan). Het verbaast mij niks dat die posts het zo goed doen. De mens is immers een erg visueel ingesteld dier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.