Homebeter bloggenMicrosoft Sway: visueel aantrekkelijke content voor je blog

Korte tip vandaag. Als tekstblogger in hart en nieren – die bovendien altijd moeite heeft om het blog er een beetje leuk uit te laten zien – heb ik steeds belangstelling voor tools die helpen om visueel aantrekkelijke content te maken. Zeker als dat heel simpel kan én niks hoeft te kosten. Mijn laatste ontdekking: Microsoft Sway.

Microsoft Sway, nooit van gehoord?

Dat kan ik me zeer goed voorstellen. Welnu, Microsoft Sway is het zoveelste stukje cloud software van Microsoft. Sway is net als het veel bekendere Powerpoint presentatiesoftware. Kort gezegd legt Sway er zich op toe je visuele content, die afkomstig kan zijn van vele verschillende bronnen, samen te brengen in één mooie presentatie. Die presentatie (Sway) kan je dan weer makkelijk delen via allerlei kanalen. Zo kan je je Sway dus ook simpel embedden in je blogpost.

Het is gratis te gebruiken en je kan Sway vinden binnen de Office-omgeving. Het enige wat je nodig hebt is een Microsoft-account.

Maak snel visuele content met Sway

Het leuke aan Sway is vooral dat je niet per se van een wit blad hoeft te vertrekken om mooie presentaties te maken. Je brengt verschillende stukjes content – teksten, tekeningen, foto’s, video’s, noem maar op – binnen Sway samen. Aan de hand van enkele sjablonen en bijkomende visuals kan je die blokjes laten versmelten tot een stuk visuele content.

In theorie zou je zelfs complete (Word)-documenten kunnen integreren, maar daar ligt duidelijk niet het sterkste punt van deze toepassing. De kracht zit ‘m trouwens ook niet in de eindeloze bewerkingsmogelijkheden. Je moet het zien te regelen met de paar opties en sjablonen die Sway biedt. Ook dat is eenvoudig en snel werken…

Het eindresultaat zijn presentaties die heel sterk de nadruk leggen op het visuele. Een beetje vergelijkbaar met Instagram Stories en dergelijke. Altijd handig om je boodschap een beetje aantrekkelijk en catchy te verpakken.

Waarvoor kan je Microsoft Sway gebruiken?

Onderstaande Sway – waarin ik kort een paar essentiële functies van Google Analytics uit de doeken doe aan beginners – kostte mij zo’n 20 minuten stoeien. Neem van mij aan: dat zegt wat over het gebruiksgemak van Microsoft Sway.

Met iets meer moeite kan je écht visueel aantrekkelijke content maken… In de basis is Sway online presentatiesoftware, een makkelijk alternatief voor Powerpoint en Slideshare. Sway is verder makkelijk te embedden en te delen op social media. Tot slot kan je het ook inzetten voor nieuwsbrieven en online brochures.

Zelf zou ik Sway dus vooral gebruiken om op een poepsimpele manier diverse multimediale content aan mijn blog toe te voegen. Het lijkt mij vooral handig bij how-to’s en andere stappenplannen en dies meer.

Kortom: te proberen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.