0
(0)

Begin je een blog en ben je ook maar een beetje ambitieus, dan kan je eigenlijk niet om Google Analytics heen. Je wil namelijk graag weten:

  • hoeveel bezoekers op je blog komen
  • wat de meest populaire pagina’s van je blog zijn
  • hoelang je bezoekers op je site blijven hangen
  • of ze terugkomen voor meer

Deze parameters geven je een idee over de “gezondheid” van je blog. Vanzelfsprekend wil je je blog op termijn zien groeien.

Wat is Google Analytics?

Simpel gezegd kan je met Google Analytics een goed beeld krijgen van het verkeer/het aantal bezoekers dat je blog of website krijgt. Google Analytics – in het internetwereldje soms afgekort tot GA – is een gratis dienst van Google. Iedere blogger of webmaster kan het gebruiken om bezoekersstatistieken te verzamelen.

Waarom Google Analytics gebruiken voor je blog?

Zowat elk blogplatform heeft wel een sectie om bezoekersstatistieken bij te houden. Echter, het probleem is vaak dat deze statistieken heel summier zijn en lang niet altijd even betrouwbaar.

Google even op “pageview tellers” of iets dergelijks en je vindt tal van gratis software om websiteverkeer te monitoren. Maar ook hier: elk programma heeft andere criteria en telt op een andere manier. Bijgevolg zeggen de cijfers die uit zo’n statistiekenprogramma rollen eigenlijk niet zoveel. En ze zijn ook erg lastig onderling met elkaar te vergelijken.

Google Analytics is wijdverspreid en is zowat de norm als het op bezoekersstatistieken voor websites aankomt. Externe partijen die écht willen weten hoe het zit met de bezoekersaantallen op je blog zullen waarschijnlijk vragen naar cijfers uit Google Analytics.

4 dingen die elke blogger uit GA moet kunnen halen

Ga aan de slag met Analytics en er komt meteen een boel cijfermateriaal op je af. Laat je niet afschrikken!

De presentatie in dit artikel toont enkele parameters die voor een beginnende blogger van tel zouden kunnen zijn.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?