HomeGeen categorie10 bloggers die ik wil bedanken

cropped-Blogtrommel-Logo.jpgHeb je een beetje geluk, dan is het niet alleen jouw taak als blogger om bezoekers naar je blog te krijgen. Collega-bloggers doen ook een flinke duit in het zakje. Nu 2015 op z’n laatste benen loopt duik ik nog één keer in de statistieken. Op zoek naar de blogs die dit jaar voor het meeste verwijzingsverkeer naar Blogtrommel.com zorgden.*

Ik doe hiervoor uiteraard een beroep op Google Analytics, en ga vervolgens in de sectie Acquisitie. Dan op zoek naar Kanalen en tenslotte naar de verwijzingen. Tussen het verkeer afkomstig van social media en het fake verwijzingsverkeer vind ik ook de blogs:

1. Blogaholic

Het is niet omdat we over dezelfde onderwerpen bloggen, dat we elkaars concurrenten zijn en elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Dat blijkt hier. We zijn niet te beroerd om onze bezoekers – op zoek naar blogtips aan elkaar door te verwijzen. Blogaholic.nl is echt een aanrader en wel hierom.

2. Bloggenenloggen

Ook op de 2de plaats een blog over bloggen. Blogtips zonder franjes, maar wel heel duidelijk en concreet. Belangrijk pluspunt hier is dat er ook veel aandacht gaat naar (tips voor) Blogspot-gebruikers. Die laatsten worden overal elders nogal snel vergeten.

3. Sylviakuijsten

Omniblog pur sang van een gedreven studente in de rechten. Wie nu vreest voor een saai en ondoordringbaar blog kan ik geruststellen. Het gaat niet al te vaak over justitie. Over de meest uiteenlopende andere onderwerpen waar mensen wakker van kunnen liggen des te meer.

4. Blogqueen

Ook op deze site zijn aardig wat blog-en schrijftips te vinden. Doe er vooral je voordeel mee!

5. Huisvlijt

Zeer gevarieerd blog speciaal voor moderne thuisblijfmoeders en drukke huisvrouwen. Voor echt aandachtige lezers komt de no nonsense stijl misschien bekend voor: Bloggen en loggen en Huisvlijt kennen dezelfde auteur.

6. Gekleurde gedachten

Persoonlijk blog van iemand die beweert geen roze bril nodig te hebben in dit leven. En dat wil ik graag geloven…

7. Nicky pent

Nicky pent over gratis publiciteit, én ze wil van public relations iets leuks maken. Een blog kan daar natuurlijk bij helpen…

8. Liever voordelig

Wil je leren hoe je met minder méér kan doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Maar wees gerust: er wordt ook nog volop van het leven genoten!

9. Arnoud Hugo

Persoonlijk blog gespekt met pertinente meningen. Of jij daar zit op te wachten. Eén ding is zeker: doe het wel en de kans bestaat dat je een beter mens wordt.

10. Vacatureluurs 

Hihih… De blognaam alleen al. Geweldig, toch?! Ben je werkloos, dan kan je thuis zitten kniezen of de handen uit de mouwen steken en een blog beginnen. Het blog is intussen uitgegroeid tot een heus online magazine voor werkzoekenden.

Zo, dat waren 10 bloggers die ik wil bedanken, omdat ze – misschien zelfs zonder het goed en wel in de gaten te hebben gehad – behoorlijk wat verkeer naar Blogtrommel.com brachten.

Beste collega’s: een welgemeende dankjewel!

*= toestand op 22 december 2015


Beste lezers, hopelijk beleven jullie een prettige overgang van oud naar nieuw. Ik wens jou en de jouwen het allerbeste voor 2016! Verder zie ik je graag terug aan de andere kant van 2015…4 reacties op “10 bloggers die ik wil bedanken”

 1. Verna avatar

  Leuk dat je dit doet! Heb het net ook gedaan 🙂 (link is toegevoegd ;-))

 2. Godelieve avatar

  Lief van je Ben om ons allemaal te bedanken 🙂
  Ik vind het een eer om in dit mooie lijstje te mogen staan!

  Leuk om te zien dat mensen jou vinden via mijn blog, ik kan je niet genoeg benoemen en bedanken want ik heb heel veel van je geleerd en leer nog steeds van je.
  Jouw blog beveel ik van harte aan als een meer dan complete blogcursus die toegankelijk is voor iedereen en dat allemaal gratis en voor niets 🙂

  Ik wens je alle goeds toe voor 2016 🙂

 3. Karien Damen avatar

  Goed voor jou, iedere nederlandstalige blogger zou een kijkje bij je moeten nemen. Ik heb veel aan je tips gehad en nog…..

 4. Nicky Corts avatar

  Ha Ben, graag gedaan hoor! Waar die statistieken al niet goed voor zijn. Vandaag leverde jouw blog mij weer bezoekers op, dus jij ook bedankt. En een heel fijn nieuw blogjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.