Het beste tijdstip om je blogpost te delen?

Het actieplan om meer bezoekers en lezers naar je blog te krijgen heeft doorgaans 3 speerpunten: 1. regelmatig bloggen, 2. de zoekmachineoptimalisatie verzorgen en 3. je artikelen delen op social media. Over dat laatste punt valt nog wel wat te zeggen.

Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je actief bent op social media. Je moet regelmatig een link naar je blog delen met je volgers. En om hier het maximale effect te sorteren is het zelfs van belang te weten wanneer je een artikel deelt. Opvallend is trouwens dat het beste tijdstip om je blogpost te delen enigszins verschilt naargelang het sociale netwerk.

Hieronder zie je de beste én de “slechtste” momenten om je artikels te delen via respectievelijk Facebook, Twitter, Pinterest en linkedin.

beste tijdstip om je blogpost te delen

Bron: Visual.ly

Dit zijn vooral gemiddelden, gebaseerd op de tijdstippen waarop de meeste gebruikers al dan niet actief zijn op een bepaald social  media platform. Erg logisch, want hoe meer mensen (op een bepaald moment) aanwezig zijn, hoe meer mensen ook de kans kunnen krijgen om jouw share te zien en aan te klikken.

Mij verbaast vooral de smalle window van Twitter alsook de lange off time. Dat is alvast niet hoe ik het ervaar…

Zit je publiek op LinkedIn, Plaats dan je updates buiten de kantooruren.

Toch doe je er goed aan de zaken wat te relativeren. Het kan immers ook heel voordelig zijn om je blogs te delen op een minder druk – of zelfs luw moment. Potentieel krijgen minder volgers je updates te zien, maar omdat het minder druk is zijn de mensen die ‘m wel zien sneller geneigd je link aan te klikken. Een fenomeen dat vooral bij Twitter speelt.

En veel, zo niet alles hangt af van de doelgroep waarvoor je schrijft. Zitten daar bijvoorbeeld veel nachtwerkers bij (die tijd hebben om af en toe online te zijn), ga dan vooral je gang…

3

4 Responses

Show all responses
 1. Morgaine
  30 december 2015
 2. Heleen Schrijvershof
  27 december 2015
  • Sharp Ben
   28 december 2015
 3. natasja
  27 december 2015

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.