Warm aanbevolen: Blogaholic.nl

Warm aanbevolen: Blogaholic.nl

BlogaholicVerslavingen zijn zelden goed voor je. En vaak kosten ze ook nog eens handenvol geld. Uitzondering misschien? Een gezonde blogverslaving. Die kan je – mits wat pijn en moeite – een flinke stuiver opleveren.

Laura, de initiatiefneemster achter Blogaholic.nl, haalt via Like & Love (it!) al enkele jaren de krenten uit de pap voor “stadse vrouwen tussen pakweg 17 en 50.” Nu doet ze dat dus nog eens dunnetjes over voor bloggers met een gezonde portie ambitie.

Blogaholic is dus een site waar iedereen terecht kan voor blogtips. Nu zijn blogtips tegenwoordig op elke straathoek van het web te vinden. Nogal wat van die tips helpen een blog vooruit, maar hebben ook wat de neiging om te bleven steken in het stadium van holle slogans en al te wollig geformuleerde theorietjes. Met name als het erom gaat te verdienen aan je blog *de hand ook in eigen boezem steekt.*

Laura kan bogen op flink wat jaren ervaring op het gebied van bloggen en online-marketing. Ze weet bovendien ook hoe het eraan toegaat in de achterkeuken van grote (media)bedrijven. Als dusdanig heeft ze ook nog eens een goede kijk op wat adverteerders – steevast met een beperkt budget – precies verlangen.

Dat alles laat zich uiteraard gevoelen op Blogaholic.nl: waar enigszins mogelijk worden lekker concrete cijfers (bedragen) geciteerd, man en paard genoemd, bedrijven en producten geprezen waar de meer resultaatgerichte hobbyblogger echt wat aan heeft.

Je zou kunnen vrezen dat je als bezoeker wordt platgeslagen met jargon, maar daar hoef je niet bang voor te zijn: als er al vaktaal wordt gebruikt dan wordt die ook verduidelijkt in bijna-Jip-en-Janneke-taal. De meestal compacte blogtips komen tot je in een frisse, enthousiasmerende stijl. En mochten er toch nog onduidelijkheden blijven bestaan, de commentaren (onder het blog) staan altijd open voor verdere vragen. Laura beantwoord ze graag of komt erop terug in een volgend artikel.

Voor sommige casual bloggers is het soms misschien wat te veel van het goede (want te erg gericht op het resultaat in termen van bezoekers en euro’s). Maar bloggers die ervan dromen ooit hun blog te gelde te maken, of gewoon beter, succesvoller, “makkelijker” willen bloggen met minder moeite, moeten dit blog gewoon volgen!

Bezoek Blogaholic.nl

1

7 Responses

Show all responses
 1. Escrita
  25 februari 2015
 2. Arnoud
  25 februari 2015
  • Sharp Ben
   25 februari 2015
 3. Arnoud
  25 februari 2015
  • Laura
   25 februari 2015
 4. She
  25 februari 2015
 5. Ximaar
  25 februari 2015

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.