Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Warm aanbevolen: Blogaholic.nl

BlogaholicVerslavingen zijn zelden goed voor je. En vaak kosten ze ook nog eens handenvol geld. Uitzondering misschien? Een gezonde blogverslaving. Die kan je – mits wat pijn en moeite – een flinke stuiver opleveren.

Laura, de initiatiefneemster achter Blogaholic.nl, haalt via Like & Love (it!) al enkele jaren de krenten uit de pap voor “stadse vrouwen tussen pakweg 17 en 50.” Nu doet ze dat dus nog eens dunnetjes over voor bloggers met een gezonde portie ambitie.

Blogaholic is dus een site waar iedereen terecht kan voor blogtips. Nu zijn blogtips tegenwoordig op elke straathoek van het web te vinden. Nogal wat van die tips helpen een blog vooruit, maar hebben ook wat de neiging om te bleven steken in het stadium van holle slogans en al te wollig geformuleerde theorietjes. Met name als het erom gaat te verdienen aan je blog *de hand ook in eigen boezem steekt.*

Laura kan bogen op flink wat jaren ervaring op het gebied van bloggen en online-marketing. Ze weet bovendien ook hoe het eraan toegaat in de achterkeuken van grote (media)bedrijven. Als dusdanig heeft ze ook nog eens een goede kijk op wat adverteerders – steevast met een beperkt budget – precies verlangen.

Dat alles laat zich uiteraard gevoelen op Blogaholic.nl: waar enigszins mogelijk worden lekker concrete cijfers (bedragen) geciteerd, man en paard genoemd, bedrijven en producten geprezen waar de meer resultaatgerichte hobbyblogger echt wat aan heeft.

Je zou kunnen vrezen dat je als bezoeker wordt platgeslagen met jargon, maar daar hoef je niet bang voor te zijn: als er al vaktaal wordt gebruikt dan wordt die ook verduidelijkt in bijna-Jip-en-Janneke-taal. De meestal compacte blogtips komen tot je in een frisse, enthousiasmerende stijl. En mochten er toch nog onduidelijkheden blijven bestaan, de commentaren (onder het blog) staan altijd open voor verdere vragen. Laura beantwoord ze graag of komt erop terug in een volgend artikel.

Voor sommige casual bloggers is het soms misschien wat te veel van het goede (want te erg gericht op het resultaat in termen van bezoekers en euro’s). Maar bloggers die ervan dromen ooit hun blog te gelde te maken, of gewoon beter, succesvoller, “makkelijker” willen bloggen met minder moeite, moeten dit blog gewoon volgen!

Bezoek Blogaholic.nl


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

7 reacties op “Warm aanbevolen: Blogaholic.nl”

 1. Escrita avatar

  Mijn favoriete rijtje: blogtrommel, blogaholic en bloggenenloggen.

  Het ontbreekt mij aan tijd om al jullie goede tips gelijk toe te passen maar ik sla het wel op (in hoofd en computer). Bedankt!

 2. Arnoud avatar

  Misschien kun je de eerste versie weghalen, daar zit een kromme zin in. Griep, hè, dan ben je niet helder genoeg. 😉

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Geen probleem. U vraagt, wij draaien. Je eerste reactie is dus verwijderd. Veel beterschap gewenst! 🙂

 3. Arnoud avatar

  Ze krijgt wel vaker kritiek, met name wat betreft dat ‘resultaatgerichte’ aspect. Ik vind dat niet terecht. Want, hallo, waarom blogt iemand nu eigenlijk? Toch zeker om gelezen te worden? Lees dus allemaal mijn blog op http://arnoudhugo.nl !
  Maar zonder dollen, laten we er dus niet neerbuigend over doen. Zelfs ik, als een van de meest ervaren bloggers van NL, heb nog dingen geleerd. Met name vanwege mijn overstap naar WordPress.
  We moeten ook niet vergeten dat er verschillende stromingen in de blogwereld bestaan. Je hebt de groep die zichzelf ziet als de echte officiële bloggers, die vaak ook al zeer lang bloggen en ook de nodige ervaring hebben met cms e.d.
  Maar daarnaast is er een grote groep bloggers (veel vrouwen, kijk maar bij haar reacties) die op een heel andere manier met bloggen bezig is en die zich specialiseert op Viva-onderwerpen als mode, make-up, kinderen, opvoeding etc. En die dames hopen dan dikwijls ook links en rechts een gratis product van de gerelateerde commercie te scoren. Zij hebben héél veel aan haar tips, want meestal hebben ze geen flauw idee hoe de technische zaken rond een self hosted blog in elkaar steken. Laten de gevestigde bloggers dus niet gaan lijden aan blikvernauwing. Per slot van rekening lees je wie je lezen wilt.

  1. Laura avatar

   Grappig, Arnoud! Ik ben me dus echt niet van die kritiek bewust. Niet dat ik blind ben ofzo, maar ik zie opmerkingen meer als dingen die ik mee kan nemen waar van toepassing.

   Het resultaatgerichte zit er inderdaad in, maar bewust. De blog is, zoals duidelijk aangegeven, ook voor bloggers die zichzelf naar een hoger niveau willen tillen. In mijn ogen kan dat alleen maar als je jezelf doelen stelt en resultaat wilt behalen. Of dat nu op financieel gebied is, of op je bezoekersgrootte.

   En afhankelijk van je doelen zal het ene artikel interessanter zijn dan het andere artikel. En als ik zie hoeveel mensen er dagelijks wat aan hebben: dat is toch waar ik het voor doe. Kan iemand er niets mee, even goede vrienden 🙂

 4. She avatar
  She

  Ziet er mooi uit. 🙂

 5. Ximaar avatar

  Net bekeken, is gewoon meer van hetzelfde. Zal zeker goed bedoeld zijn, maar mij ik heb aan een paar blogtipgevers (m/v) meer dan voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.