Wié wil er Youtuber worden?!

Wié wil er Youtuber worden?!

Youtuber worden. Het is de droom van vele jonge kinderen. Ziedaar het hedendaagse equivalent van fotomodel, acteur/actrice of zanger(es).

Help je als ouder je kind om die droom na te jagen? En hoever ga je daar dan in?

Met krommende tenen heb ik naar deze docu zitten kijken. Hoe dun kan de scheidslijn worden tussen hobby en kinderarbeid?

Eerste vaststelling? Influencer worden, je doet het tegenwoordig via een Youtube-kanaal en/of een Instagram-account. Bloggen, wat is dat???

De kids uit de reportage lijken het in eerste instantie we geinig te vinden. Maar gaandeweg kreeg ik  toch het gevoel dat ze ergens in meegesleurd worden. In de droom van hun ouders bijvoorbeeld… An sich hoeft dat geen probleem te zijn, maar hebben de meiden enig idee waarmee ze bezig zijn? En kunnen ze straks nog normaal functioneren als alle aandacht weg zal zijn?

Wat gezegd van de moeder die haar dochter van 3 meetroont naar een event om haar alvast even te laten wennen aan alle aandacht (en haar een voorsprong te geven tegenover haar toekomstige klasgenootjes van 6 die straks allemaal op Youtube zitten)?

En wat gezegd van papa die zegt dat zijn dochter vooral moet doen wat ze zelf leuk vindt, maar het niet kan laten zijn dochter iets anders te laten verzinnen omdat het aantal views tegenvalt? Het is diezelfde vader die bijna door de rooie gaat omdat ‘ie tijdens zijn gezinsvakantie zonder internet zit (en er dus geen filmpjes naar Youtube kunnen).

En ik? Ik word stilaan toch echt wel een dagje ouder…


Foto: via Shutterstock.com
7

3 Responses

Show all responses
  1. Rosita
    30 oktober 2019
  2. Audrey
    24 oktober 2019
  3. Mies Huibers
    24 oktober 2019

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.