HomeSEOWebtexttool versie 2017: de SEO van je artikels steeds up-to-date

Webtexttool versie 2017: de SEO van je artikels steeds up-to-date

webtexttool versie 2017 ervaringen

webtexttool versie 2017 ervaringenDe tijd dat zoekmachineoptimalisatie voer voor volbloed nerds was ligt nu toch echt wel achter ons. Wie zich niet moe wil maken aan de SEO van een blog vindt nu immers diverse tools om het werk te vergemakkelijken. Zo is er bijvoorbeeld Webtexttool. Ik beschreef het programma een jaar of twee geleden al. Is Webtexttool versie 2017 nog steeds de moeite waard?

1. Wat is Webtexttool?

Zoals je wellicht al kon vermoeden kan je met behulp van deze online tool op een vrij eenvoudige manier je blogberichten optimaliseren voor Google. De tool kan je desgevallend dus ook helpen met het zoeken naar en het vinden van de juiste zoekterm voor je blogpost. Voor verdere details verwijs ik graag naar mijn vorige artikel over Webtexttool.

2. Webtexttool versie 2017?

Natuurlijk werd Webtexttool verder aangescherpt en aangepast aan wat Google anno 2017 zoal belangrijk vindt. Zoals vanouds kan je je artikel schrijven in de editor terwijl je tijdens het schrijven feedback en tips krijgt over hoe je je tekst nog beter vindbaar kan maken in de zoekmachines.

Nieuw is wel dat je je bestaande, reeds gepubliceerde artikel in het systeem kan importeren (gewoon via de url van het bericht), om zo te checken of je nog wat verbeteringen kan aanbrengen op het vlak van SEO. Geniaal, want zo blijven je berichten altijd voldoen aan de laatste standaarden opgelegd door Google!

Destijds vond ik het jammer dat Webtexttool niet verkrijgbaar wal onder de vorm van een WordPress-plugin. Daar is intussen een mouw aan gepast. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ik de Webtextool-plugin niet heb uitgeprobeerd. Ik zou hiervoor immers een testsite moeten opzetten – zonder Yoast SEO – en dat zou me te ver leiden.

3. Is het wat?

Ik ga niet rond pot draaien. Wie (nog) geen kaas heeft gegeten van SEO maar er wel graag mee aan de slag wil, moet zeker eens kijken naar Webtextool. Zelfs als je geen zin hebt om je in te lezen in de materie kan deze intuïtieve tool je van dienst zijn. Schrijf pakweg een tiental artikels met Webtexttool en je hebt de belangrijkste kneepjes aangaande zoekmachineoptimalisatie wel onder de knie. Tenminste toch voor wat de basis betreft.

4. Webtexttool gebruiken? Toch opletten

Ook ditmaal liet ik een paar van mijn teksten door Webtexttool analyseren. Artikels die in Yoast SEO rijkelijk beloond werden met groene bolletjes, en bovendien ook topposities bekleden in Google. In Webtexttool kwamen ze niet verder dan een optimalisatiescore van 60 à 70%, hetgeen betekent dat ik “op de goede weg” was…

Vanwaar dit verschil? Er zijn allicht nog wel wat extra procenten te sprokkelen als ik mijn focus keyword wat vaker zou bezigen. Verder lijkt Webtexttool een ferme voorkeur te hebben voor zoekwoorden in de h2 en h3 tags van je artikel. Afgaand op deze tool ben ik doorgaans wat te zuinig met keywords. Bovendien zet ik diezelfde keywords niet in het vet of cursief.

Enfin, volg alle richtlijnen naar de letter op – en behaal dus de maximumscore van 100% – en het gevaar voor keyword stuffing/over-optimalisatie is reëel naar mijn gevoel.

Bovenstaand verhaal toont ook aan dat je geen fetisj mag maken van zo’n  SEO-tool. Een goede score in Webtexttool geeft een indicatie van hoe goed je stuk SEO-technisch in elkaar steekt, maar zegt niks over of het ook nog een beetje prettig leest. En of je artikel waardevol is voor een grote groep mensen, zal Webtexttool je niet komen vertellen. Maar goed, dat doet geen enkele SEO-tool.

5. Stevig prijskaartje

Gebruiksgemak kost wat centen in dit geval. Voor 19 euro per maand (ex BTW) mag je 100 keywordanalyses uitvoeren alsook 100 artikelen opslaan in 5 verschillende projecten. De prijs zakt naar 15 euro per maand als je meteen inschrijft voor een jaarabonnement.

Daarmee is duidelijk dat zelfs het kleinste (PERSONAL)-account niet echt op maat gesneden is van de hobbyblogger. Toch kan het verrekte nuttig zijn een abonnement te nemen, zeker als je je nog niets met SEO hebt gedaan (maar wel de ambitie hebt om je site goed te laten scoren in de zoekmachines). Via Webtexttool leer je immers haast spelenderwijs (en snel) de kneepjes van het SEO-vak. Je weet in ieder geval wat je te doen staat: zie je Webtexttool-abonnement als een stoomcursus SEO en blog in godsnaam dat de stukken ervan afvliegen! Als het goed is heb je eerder vroeg dan laat genoeg schrijvende meters op je actief om het later zonder Webtexttool te doen…

Heb je een klassieke website met relatief weinig pagina’s dan kan je met dit pakket aardig uit de voeten. Ook eigenaars van webwinkels kunnen via deze weg hun shop beter vindbaar maken in Google. Dan lijkt me de investering zeker het overwegen waard.

6. Proefabonnement

Een account aanmaken is gratis, en je kan een proefabonnement nemen van 30 dagen. Zo kan je rustig kijken of één en ander wel bij je past.

Het loont de moeite om dit even van naderbij te bekijken!


Webtexttool voorzag in een gratis proefabonnement voor Blogtrommel.com

Laatst verschenen berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.