Homebeter bloggenWat is het beste tijdstip om een blog online te zetten?
0
(0)

Eigenlijk kunnen we kort zijn: er bestaat namelijk geen ideaal tijdstip om een nieuwe blogpost online te zetten. Net zomin als een ideale blogfrequentie overigens.

Zolang u kwaliteitsvolle blogs blijft produceren zullen uw lezers/volgers uw blog feilloos weten te vinden. Helemaal als u niet nalaat zo nu en dan wat publiciteit te voeren voor uw werk.

Het staat u dus vrij om uw moment van publiceren zelf te bepalen. De enige uitzondering vormen misschien de heel sterk actualiteitsgebonden blogs. Daar is het misschien niet zo handig om rond 23.45u. een blogje online gooien, al weet je natuurlijk nooit.

Ook over de ideale blogfrequentie doen veel indianenverhalen de ronde. Maar ook hier zijn geen vaste regels te bespeuren. Vast staat dat hoe vaker u een stuk aan uw blog toevertrouwt, des te meer bezoekers u mag ontvangen. Als u tenminste content aflevert waarvoor uw volgers met graagte terugkomen…

Even terug naar het tijdstip van publiceren. Kies het moment dat het beste bij u past. Trouwe bezoekers van dit blog weten intussen dat ze 2 keer per week een ovenverse blogpost mogen verwachten (iedere woensdag en iedere zondag, telkens in de loop van de voormiddag)*. Waarom juist dan? Het zijn de momenten dat ik het meeste tijd heb om:

 • een laatste keer het blogje te controleren voor het live gaat
 • promotie te voeren via social media
 • (zeer) snel te kunnen antwoorden op vragen, opmerkingen of suggesties van lezers/volgers

Dat betekent niet dat ik mijn lezers nooit verras door op ander momenten te publiceren. Bijvoorbeeld wanneer de brandende (blog)actualiteit dat vereist of gewoon omdat ik daar zin in heb. Zo nu en dan de “sleur” doorbreken, het kan nooit kwaad.

En hoewel het geen verplichting is, helpt het wel als er enige regelmaat in uw publicatieritme zit. Mensen zijn gewoontedieren en voor bloglezers geldt precies hetzelfde. Vooral uw verstokte volgers vinden het vaak fijn hun klok gelijk te kunnen zetten op het verschijnen van een nieuw bericht van uw hand. En verder komt het er gewoon op aan on top of mind te blijven bij uw lezer. Dat doet u (vooral) door met regelmaat nieuwe content online te zetten…

Als het goed is, valt de piek in uw bezoekersaantallen exact samen met het moment waarop u uw blogposts publiceert. Op welk onguur tijdstip dat ook moge wezen…

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

14 reacties op “Wat is het beste tijdstip om een blog online te zetten?”

 1. Simone avatar
  Simone

  Zelf zet ik mijn posts online om 07:00. Soms wel eens ’s middags, maar dan alleen omdat ik geen tijd had om de dag(en) ervoor een post te maken.

  P.s: het is “voor een blog live gaat” en niet “voor een blog life gaat” 🙂

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor de opmerking… Ik verbeter het meteen! 🙂

 2. Karlijn avatar
  Karlijn

  Ik vind het best lastig om te bepalen wanneer ik een post online moet zetten. Zelf lees ik blogs wanneer ik zin heb, maar ik weet niet of dat een goede leidraad is ;p. Ik zit er over te twijfelen om naar WordPress over te gaan, omdat ik het idee heb dat het fijner werkt. (nu heb ik blogger), maar ik ben helemaal niet handig en snap weinig van codes. Wat ik trouwens ook graag zou veranderen, maar ik kan zo weinig hulp vinden. Deze site is in ieder geval erg handig. Bedankt!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor je reactie (en het compliment aan mijn adres)!

 3. Ben Mualaba avatar

  Het is – net als Hootsuite een social media dashboard.

 4. appelig avatar

  Toen ik nog drie keer per blogde verdeelde ik de posts exact evenveel dagen + uren uit elkaar. Inmiddels blog ik al een hele tijd nog maar 2x per week (op maandagochtend en donderdagmiddag). Tot mijn verbazing ging het bezoekersaantal niet omlaag. Sommigen spaarden de blogposts namelijk op en lazen 1x per week alles of ze sloegen over omdat ze 3x per week te vaak vonden.

  1. Ben Mualaba avatar

   Als je vaker dan pakweg 4X per week een blog online zet, is de kans groter dat je lezers niet àlles gaan lezen wat je publiceert. Wel bestaat de kans dat je lezersgroep groter wordt. Zeker als je voldoende variatie brengt…

 5. Rianne avatar
  Rianne

  Bij mij is enige regelmaat ver te zoeken. Een tijdje publiceerde ik net na het avondeten, dan had ik de dingen van de dag net op papier weten te zetten. Tegenwoordig probeer ik wat de ether in te slinger voordat ik ga werken maar staat er niets klaar, dan moet men langer wachten… Het is me wat. Ik heb nog geen klachten gehad. Maar misschien wel lezers verloren, wie zal het zeggen..

  1. Ben Mualaba avatar

   Zal ik je eens wat vertellen? Jij bent één van de regelmatigste bloggers die ik ken! Jij zet immers quasi dagelijks een blogpost online. Dat dat niet altijd rond hetzelfde tijdstip gebeurt maakt daarbij niet zoveel uit…

 6. tussendroomendaad avatar

  Ik volg jouw blog al héél lang en ik moet eerlijk zeggen dat het me nog niet was opgevallen dat die berichten telkens de woensdag en de zondag verschenen. Ik ben gewoon iedere keer blij en verrast als er een nieuw berichtje verschijnt in mijn bloglovin’.
  Zo gaat dat bij alle blogs die ik volg. Ik geef er eerlijk gezegd helemaal niet om of mensen met regelmaat publiceren of niet – zo’n volgsysteem maakt dat regelmatige in mijn ogen ook helemaal niet nodig…

  1. Ben Mualaba avatar

   Ach, wat lief toch!
   En ook Bloglovin’ kan verrekte handig zijn. Ik gebruik het zelf niet (meer) omdat ik de ziekelijke nijging heb om er veel te veel interessante blogs in te gooien, waarna ik letterlijk wordt ondergesneeuwd door blogartikels…

 7. Ben Mualaba avatar

  Ik zal me toch een moeten verdiepen in dat Hootsuite; ik hoor er vele goeie dingen over. Is het handiger dan Tweetdeck?

 8. Joany de Vries avatar

  Toen ik pas begon met bloggen werkte ik niet echt volgens een schema. Het was pas vanaf het moment dat ik een Google Analytics acount aanmaakte voor mijn blog dat ik merkte dat mijn bezoekersaantallen op vaste tijdstippen behoorlijk stegen. Sindsdien heb ik mijn planning daaraan aangepast. Ik plaats nu iedere dag twee posts. Eén om 8 uur ’s morgens en één om 1 uur ’s middags.

  1. Ben Mualaba avatar

   Ja, Google Analytics kan goede diensten bewijzen… Knap hoor: 2x per dag een nieuw blogje online zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.