Homebeter bloggenWaardevolle weblogs voor iedere blogger
0
(0)

Zoals genoegzaam bekend kan je hier terecht voor tips en inspiratie om je blog beter te maken, lees- en volgtips en zoveel meer. Blogtrommel.com is lang niet het enige site die de blogger van dienst probeert te zijn. Opdat jij niet altijd dezelfde klok moet horen volgen hier voor de vuist weg enkele collega’s waar goeie mosterd te halen valt al het erop aankomt je weblog naar een hoger plan te tillen. De meesten onder hen bloggen vanuit een professionele achtergrond, en steken dat ook niet onder stcollega-bloggersoelen of banken.

Eerder liet ik al een aantal professional bloggers de revue passeren die gul blogtips rondstrooien. Terwijl zij rustig verder aan de weg timmeren, richt ik mijn pijlen op andere kanjers (binnen hun vakgebied/niche). Schraap de inspiratie en de praktische wenken van je scherm, zou ik zeggen.

Webtalis.nl

Heeft naast blog-en inspiratietips ook een schat aan technische informatie in huis. Webtalis.nl is vooral gericht op de WordPress.org-gebruiker. Regelmatig worden nieuwe WordPress-plugins gereviewd en in één moeite door krijg je een korte tutorial cadeau, zodat je het stukje software in kwestie meteen kan implementeren.

Deschoneschrijfster.nl

Veel aandacht voor het juiste woord op de juiste plaats natuurlijk. Vooral dan daar waar het gaat om (zakelijke) internet-toepassingen. Eerder vroeg dan laat heb je er ook als hobbyblogger baat bij. En daarnaast helpt Deschoneschrijfster.nl zo nu en dan ook bij het vinden van inspiratie en een goeie workflow.

Bloggenenloggen.nl

De blognaam laat aan duidelijkheid niks te wensen over, denk ik. Bloggenenloggen.nl is er zowel voor de startende als iets meer gevorderde bloggers. Ook hier dus hopen praktische info over zowat elk aspect van het bloggen. Ook meer complexe (technische) aangelegenheden worden erg bevattelijk uitgelegd. Wil je leren hoe je een passief inkomen kan verdienen met je blog, dan ben je hier aan het juiste adres. Als er tutorials worden gegeven, dan wordt ook de Blogger (blogspot.com)-gebruiker niet vergeten. Te zeldzaam om niet te vermelden.

Marketingmed.nl

Als je ervan uit gaat dat je blog een product is dat ‘in de markt moet worden gezet’, (en waarom zou je dat niet doen)? dan moet je Marketingmed.nl zeker volgen. Je leert er via verschillende gastbloggers van alles over (het effectief gebruik van) social media. In deze tijden waarin social media almaar belangrijker worden in de SEO-mix is dit een aanrader.

Clineschrijft.nl

Hoe je het ook wend of keert, bij het bloggen draait het ‘m vooral om leuke verhalen te vertellen. verhalen die binnenkomen bij je lezer, dat spreekt. Reeds eerder besprak ik het boek De blogbijbelOp Clineschrijft.nl zie je hoe een en ander in praktijk wordt gebracht. Veel aandacht voor taal en heldere communicatie.

Passievoorschrijven.nl

Een beetje de vreemde eend in de bijt, want geen professional blogger. Toch past Passievoorschrijven.nl perfect in dit rijtje. Het moet naar mijn mening al vreemd lopen wil de studente achter dit blog niet van schrijven haar beroep maken. Met de enthousiasmerende verhalen, over de zoektocht naar inspiratie om te schrijven en – weinig verrassend – de passie voor het maken van schrijvende meters. Per slot van rekening draait het daar bij het bloggen toch ook om. Echt een must voor mensen met een schrijfdroom!

 

photo credit: lumaxart via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

4 reacties op “Waardevolle weblogs voor iedere blogger”

 1. Caroline avatar

  Ha Ben, bij het systematisch (jawel!) doorakkeren van al je blogs ben ik bij de W aangekomen en zie ik dat je mij noemt. Dankjewel daarvoor! De meeste concrete blogtips vind je trouwens op blogbijbel.nl/blog – alwaar ik geen nieuwe artikelen meer bijplaats want nieuwe doelgroep (adviesbureaus).

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Pfieuw… Dat is een heel werkje. Een aantal van die blogs moet ik trouwens eens deleten of minstens grondig herwerken…

 2. Maikel avatar

  Bedankt voor de vermelding in deze mooie lijst met websites. Blogtrommel mag er natuurlijk zelf ook wezen met altijd weer nieuwe tips en adviezen voor bloggers.

 3. Bloggelientje avatar

  Hoi Ben,

  superbedankt dat je Bloggen en loggen noemt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.