HomeSEOVind inspiratie voor cornerstone content bij professionals
0
(0)

Ben je ambitieus en wil je de SEO van je blog een ferme boost geven op lange termijn? Dan moet je lange, diepgravende artikels schrijven. Zogeheten cornerstone content. In dit artikel twee tips in je zoektocht naar inspiratie voor cornerstone content.

In dit digitale tijdperk kan je onfatsoenlijk veel inspiratie van het web plukken. Helemaal gratis ende voor niks. Toch sta ik er soms van te kijken hoe weinig dat ook echt gebeurt…

2 poepsimpele manieren om inspiratie voor cornerstone content te vinden

Wie een beetje bezig is met SEO, die weet het intussen wel: de aanwezigheid van degelijke cornerstone content op je blog kan een serieuze boost betekenen voor je rankings in Google.

Volgende vraag: waar moet die cornerstone content over gaan en hoe begin ik daaraan?

1. Neem er de inhoudstafel van een e-book bij

Heb je een e-reader, dan ben je waarschijnlijk kind aan huis bij je favoriete online boekenwinkel. Ga voor deze gelegenheid eens gericht op zoek naar interessante e-books om en rond onderwerpen die met jouw blogniche te maken hebben.

Je hoeft het boek in kwestie niet aan te kopen als je dat niet wil. Maar hoogstwaarschijnlijk heb je wel een (digitaal) inkijkexemplaar ter beschikking. De inhoudstafel van het boek, daar moet je wezen.

Het leuke aan inhoudstafels? Met een minimum aan woorden spitten ze een onderwerp helemaal uit. Je kan ze perfect gebruiken als inspiratiebron voor je cornerstone content:

  • Welke punten moet ik allemaal aan bod laten komen in mijn cornerstone content?
  • Hoe structureer ik mijn artikel op een logische manier?
  • Welke zoektermen gebruik ik het best in mijn uitgebreide artikel?
  • Zijn er nog andere (gerelateerde) zoekwoorden die vaak voorbijkomen als het gaat over dit onderwerp?
  • Welke vragen worden er gesteld (en op welke vragen moet je dus een plausibel antwoord verzinnen)?

Het is niet de bedoeling om het zaakje te kopiëren. Maar ongestoord inspiratie opdoen en je op weg laten helpen is niet verboden.

2. Doorsnuffel eens een online-cursus

Misschien is dit trucje niet zo makkelijk toe te passen bij online-cursussen, maar probeer het toch maar eens. Surf naar het online-platform Udemy, gooi een paar trefwoorden die passen bij de topics waar jij over blogt in de zoekbalk en kijk wat er op je pad komt.

De kans is groot dat je eerst een vertaalslag moet maken naar het Nederlands. Laat dat geen beletsel zijn.

Klik een cursus aan die jou interessant lijkt. Kijk naar de korte inhoud en de uitgebreide beschrijving. Wederom krijg je een goed idee welke thema’s aan bod moeten komen in jouw cornerstone en hoe je een en ander logisch opbouwt.

2 voordelen

Werk op deze manier en de kans is klein dat je essentiële informatie in je cornerstone content vergeet. In één moeite door heb je een stuk of wat belangrijke zoektermen waarop je artikel (ook) kan scoren.

Het simpele feit dat er e-books en online-cursussen te vinden zijn waarvoor mensen bereid zijn te betalen, is een duidelijk teken dat er “een markt” is voor jouw content. Zo weet je zeker dat je harde werk niet voor niks is.


Omslagfoto: (concept van cornerstone) door Victor Soares/Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.