FRinfographic

Dat de laadsnelheid van je website of blog van cruciaal belang is, is geweten (hoop ik). Maar laat ons dat eens concreet maken. Wat verlies je – aan verkeer en andere dingen – met een veel te trage website? Of nog anders: wat heb je te winnen als de snelheid van je blog wél op orde is?

“Meten is weten”, zegt het spreekwoord. Skilled.co/nl maakte onderstaande infographic op basis van 12 onderzoeken naar de invloed van een snelle laadtijd op de “prestaties” van je website. Gegevens zijn onder meer afkomstig van internetreuzen als Google, Bing, Yahoo en Ebay.

Natuurlijk ligt de focus hier op commercieel ingestelde sites en niet op blogs. Maar als je ambities hebt met je blog – of (onrechtstreeks) producten of diensten aan de man wil brengen – dan kan je deze bevindingen moeilijk helemaal naast je neerleggen.

Negatieve gevolgen van een trage snelheid van je blog?

  • een slechte gebruikerservaring voor je bezoekers
  • minder verkeer naar je blog
  • verminderde reclame-inkomsten voor je blog
De effecten van de snelheid van je blog of website zijn niet te onderschatten. Deze infographic verzamelt cijfermateriaal uit 12 verschillende onderzoeken.

Hoe krik je de snelheid van je blog op?

  • kies degelijke webhosting voor je blog (dat is niet noodzakelijk de allergoedkoopste aanbieding)
  • Ga voor een modern, doch eenvoudig WordPress-thema (die zijn ontwikkeld met mobiel gebruik in gedachten)
  • beperk zoveel mogelijk het aantal plugins voor je WordPress-blog (plugins moeten ook ingeladen worden en vertragen vaak je website onnodig)
  • verwijder plugins die je niet gebruikt
  • verklein de bestandsgrootte van de foto’s alvorens je ze upload naar je blog

Prefetching en lazy load

Sommige thema’s maken het mogelijk aan Prefetching te doen. Hierdoor zijn een aantal moderne browsers in staat om, wanneer je bezoeker op een willekeurige pagina van je blog landt, de homepage alvast “klaar te zetten.” Zo kan die laatste desgevallend sneller worden ingeladen.

Het oproepen van beeldmateriaal neemt dus veel tijd in beslag. Met lazy load worden enkel foto’s ingeladen op het moment dat ze door je lezer worden bekeken. Stel dat je een blogbericht hebt met 5 foto’s en je lezer bekijkt alleen het bovenste deel van je artikel – met pakweg 1 of 2 foto’s – dan worden de overige 3 plaatjes pas ingeladen wanneer dat effectief nodig is. Dus op het moment dat je bezoeker daadwerkelijk naar beneden scrolt. Gebeurt dat niet, dan hoeven de foto’s in kwestie ook niet te worden geladen. Het scheelt allemaal kostbare milliseconden!

Je kan overigens de laadsnelheid van je blog controleren met een tool als GTmetrix, terwijl je met ThinkWhithGoogle kan nagaan of je website goed geraadpleegd kan worden op pc, tablet en mbieltje.

photo credit: tim ellis via photopin cc


Deze pagina bevat affiliate links