Homebeter bloggenNieuwe lezers overtuigen? Maak een beestenboel
0
(0)

Her en der maakte ik al interessante vergelijkingen tussen bloggers en sommige diersoorten. Maar ook bij je doelpubliek zijn er soms treffende gelijkenissen met bepaalde specimen uit het dierenrijk. En wil je nieuwe lezers overtuigen om jouw blog te gaan lezen/volgen, dan is die wetenschap niet helemaal van de pot gerukt. Geloof me nu maar.

Oké, het is misschien wat oneerbiedig om je (toekomstige) lezers te gaan vergelijken met katten, honden, ratten en apen. De vergelijking slaat gewoon op de manier waarop de bezoekers info tot zich nemen en met nieuwe informatie omgaan. Nieuwe lezers overtuigen om je blog te volgen betekent dat je met content moet komen die de verschillende groepen kan aanspreken.

4 groepen nieuwe lezers overtuigen

Katten

Hiermee hebben we waarschijnlijk de grootste groep van lezers te pakken. Katten zijn nieuwsgierig én kieskeurig. Katten vragen zich voortdurend af:

  • Wat heb ik eraan?
  • Kan dit mijn leven beter of makkelijker maken?
  • Waarom zit ik eigenlijk mijn kostbare tijd te verdoen op dit blog?

Ze gaan doelgericht op zoek naar je allerlekkerste content. Voor hen is het dat je – bijvoorbeeld – wat langer nadenkt over de inrichting van je sidebar en je menubalk.

Vinden de katten niet wat ze zoeken, dan verdwijnen ze (om nooit meer terug te komen).

Honden

Honden hebben weinig met strategieën en theorietjes. Zij leren het best door meteen de handen uit de mouwen te steken. Daarom kom je best meteen ter zake zodat er ook snel tastbare resultaten kunnen worden geboekt.

Show, don’t tell, is hier het devies.

Voor hen maak je lekker praktische how to’s en handleidingen, zet je video’s online, kom je met cheat sheets en checklists.

Ratten

We denken hier dan vooral aan laboratoriumratten (die zich bijvoorbeeld moeiteloos een weg banen doorheen complexe doolhoven). Zij zijn slim, analytisch ingesteld en geven ook niet zo snel op.

Het zijn de ratten die belang hechten aan de mening van experten; die de moeite doen om ook een wat langer artikel van a tot z te lezen (in plaats van te skimmen).

Vooral ratten hechten belang aan feiten en cijfers. Kom met doorslaande argumenten. Als geen ander tonen die aan dat jij weet waarover je spreekt.

Voor de ratten ga je echt de diepte in en toon je ook de weg naar andere interessante content in verband met jouw onderwerp(en).

Apen

Apen zijn sociale dieren. Een tikkeltje opportunistisch ook. Ze maken dankbaar gebruik van je kennis, proberen je tips uit, proberen er meteen het beste uit te halen voor hun situatie.

Het zijn ook de apen die niet te beroerd zijn om je nadien feedback te geven, bijkomende vragen te stellen en interessante reacties achter te laten onder een blogpost. Je hebt er als blogger dus heel veel aan. Ook al omdat zij diegenen zijn die graag je content delen via hun socials.

Oh ja, had ik al gezegd dat apen dol zijn op interactie met hun soortgenoten?

Het liefst zijn je artikels een conversatie. Een uitnodiging tot discussie, geen sermoen waar geen speld tussen te krijgen is. Laat (express) gaten vallen in je betoog en laat losse eindjes gerust liggen. Apen weten er wel raad mee!

Niet voor één gat te vangen

Kat, hond, rat of aap. Meer dan waarschijnlijk hebben we van alles wel wat in ons. Zelf voel ik me het meest verwant met de rat en de aap, denk ik!

Wat jij?!

Nieuwe lezers overtuigen voor jouw blog te kiezen, je doet het onder meer door rekening te houden met de wensen van je bezoekers. Je lezerspubliek opdelen in een halve beestenboel kan helpen om voor elk wat wils te bieden.




Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.