(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsbeter bloggenWelk blogdier ben jij?

Welk blogdier ben jij?We horen het misschien niet zo graag, maar bloggers hebben meer gemeen met bepaalde dieren dan je op het eerste zicht zou denken. Welk blogdier ben jij? Ik wil het graag weten!

De gnoeBlogdier gnoe

Grote, Afrikaanse antilope en kuddedier bij uitstek. Loopt vaak slaafs achter zijn soortgenoten aan, bang als ‘ie is om alleen achter te blijven. Volgt de hippe trends, dikwijls zonder goed te weten waarom. En zo kan het gebeuren dat je als blogger met open ogen in je eigen ongeluk loopt. Je produceert (veel) content maar je slaagt er niet in je (met je blog) te onderscheiden.

De olifantBlogdier olifant

Alleen al de dikte van zijn huid maakt menig blogger stikjaloers. Verder is de olifant natuurlijk groot en sterk. Stabiel en geduldig ook. Allemaal eigenschappen waar een gemiddelde blogger wel wat mee kan. Je bent niet zo wendbaar als je misschien zou willen en het blijft altijd oppassen waar je je tenen zet in de porseleinen winkel die het internet soms is.

De vleermuisBlogdier vleermuis

Vermits vleermuizen zeer sociale dieren zijn hebben ze een groot netwerk om op terug te vallen. Jouw blog heeft een groot lezerspubliek. Net als de vleermuis beschik je over een uitstekende radar, waardoor je makkelijk opportuniteiten ziet en nieuwe contacten legt met bloggers die je wat kunnen bijbrengen.

De vosBlogdier vos

Heeft zowat alles wat een blogger in 2014 nodig heeft. Sluw, slim, snel als het moet en gezegend met een groot aanpassingsvermogen. Als geen ander is ‘ie in staat om strategisch te denken. Verder kunnen we van de vos leren out of the box te denken alsook al onze troeven doelgericht inzetten om zo ons doel als blogger te bereiken.

De tyrannosaurus rexBlogdier T rex

Of liever de overblijfselen ervan. Een eeuwigheid geleden uitgestorven. Hoe dat komt? Je bent/was simpelweg niet in staat om je snel genoeg aan te passen aan de veranderende omgeving. Of nog: je maakt content waar geen kat meer op zit te wachten. Dat moeten we (als blogger) kost wat kost proberen te vermijden, maar dat had je zelf ook wel kunnen bedenken.

En als men mij zou vragen: “Welk blogdier ben jij?”, dan zou ik natuurlijk graag kunnen antwoorden dat ik een vos ben, of een olivos desnoods. Laten we het er voor nu maar op houden dat ik ’n kreupele vos ben. 😉

Foto’s via Photopin.com

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Nieuwste berichten

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


14 reacties op “Welk blogdier ben jij?”

 1. Ik had hier al eerder gereageerd, maar die reactie is niet blijven hangen. Kan zijn omdat ik op dat moment last van brakke verbindingskabel had.

  Zelf zie ik me ook vooral als zwerfkat. Doe waar ik zelf zin in heb en vind het leuk als anderen het leuk vinden. Ik voeg ook graag iets toe en wil dingen van een andere kant bekijken. Net als een kat heb ik niet echt anderen nodig om te blijven bloggen. Ik doe het ook grotendeels voor mezelf. Reacties zijn doorgaans leuk, maar op hele discussies zit ik niet te wachten, dat vreet tijd en draait vaak alleen om hanigheid. Op dit moment krijg ik circa 10 reacties per bericht. Dat was voorheen het dubbele. Maar ik moet er niet aan denken als dat gemiddelde boven de 30 gaat komen. Dan ga ik me toch anders gedragen en gaat het hobbyachtige er onder lijden.

 2. Zelf ben ik nog maar net begonnen met bloggen, dus vind ik het lastig om mijzelf nu al in te delen. Hopelijk word ik een vos of een vleermuis. Tot die tijd vergelijk ik mijzelf met een fret: leergierig, nieuwsgierig en onderzoekend.

 3. Ik ben als een kat, die gewoon lekker doet wat ze zelf wil. Als jij verwacht dat ik hier ga liggen, zul je zien dat ik daar ga liggen en ik voel me de koningin 😉 Ik trek me niets aan van wat hip is of niet en ga gewoon lekker mijn eigen gang, omdat dat is waar ik me het lekkerst bij voel.

 4. Oh wauw haha een vosmuis, is dat wat? Met een lange harige staart 🙂

  p.s. bedankt voor de tweet! (Ik moet mijn twitter account even gaan reanimeren)

 5. Leuke blog. Is een mens ook een dier? Vind ik wel. Soms zelfs beesten . Ach ik vergelijk me zelf ook maar met een kat. Of een luie hond misschien? Druk met hobbyen en af en toe dan denk ik, oh ja! laat ik eens een blogje plaatsen. Zowaar pers ik er ook af en toe een gewoon blogje uit. Als ik zin heb. Kortom ik hoef niet zo nodig maar vind het af en toe wel leuk om te doen. Ach misschien kom ik ook wel uit het stenen tijdperk. Wie weet?

 6. Leuke vergelijkingen!

  Ik kan me er niet echt mee identificeren, maar ik ben dan ook geen professioneel blogger. Ik ben een kat, doe lekker waar ik zelf zin in heb en wanneer ik er zin in heb. Af en toe wat aandacht (een bezoeker of een reactie) en op tijd mijn eten voorgeschoteld krijgen en ik ben happy 🙂

 7. Voel me als een T-Rex, die na enkele millennia onder zijn enorme steen vandaan is gekomen en (b)log en verwonderd een nieuwe wereld tegemoet treedt. Veel indrukken te verwerken onder een laag voorhoofd, maar wereld: wees waakzaam 🙂

 8. Een mak schaap. Veel geblaat, weinig wol en net genoeg medeschapen in de buurt om niet helemaal voor mijzelf te schrijven. I like iT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.