beter bloggen

We horen het misschien niet zo graag, maar bloggers hebben meer gemeen met bepaalde dieren dan je op het eerste zicht zou denken. Welk blogdier ben jij? Ik wil het graag weten!

De gnoeBlogdier gnoe

Grote, Afrikaanse antilope en kuddedier bij uitstek. Loopt vaak slaafs achter zijn soortgenoten aan, bang als ‘ie is om alleen achter te blijven. Volgt de hippe trends, dikwijls zonder goed te weten waarom. En zo kan het gebeuren dat je als blogger met open ogen in je eigen ongeluk loopt. Je produceert (veel) content maar je slaagt er niet in je (met je blog) te onderscheiden.

De olifantBlogdier olifant

Alleen al de dikte van zijn huid maakt menig blogger stikjaloers. Verder is de olifant natuurlijk groot en sterk. Stabiel en geduldig ook. Allemaal eigenschappen waar een gemiddelde blogger wel wat mee kan. Je bent niet zo wendbaar als je misschien zou willen en het blijft altijd oppassen waar je je tenen zet in de porseleinen winkel die het internet soms is.

De vleermuisBlogdier vleermuis

Vermits vleermuizen zeer sociale dieren zijn hebben ze een groot netwerk om op terug te vallen. Jouw blog heeft een groot lezerspubliek. Net als de vleermuis beschik je over een uitstekende radar, waardoor je makkelijk opportuniteiten ziet en nieuwe contacten legt met bloggers die je wat kunnen bijbrengen.

De vosBlogdier vos

Heeft zowat alles wat een blogger in 2014 nodig heeft. Sluw, slim, snel als het moet en gezegend met een groot aanpassingsvermogen. Als geen ander is ‘ie in staat om strategisch te denken. Verder kunnen we van de vos leren out of the box te denken alsook al onze troeven doelgericht inzetten om zo ons doel als blogger te bereiken.

De tyrannosaurus rexBlogdier T rex

Of liever de overblijfselen ervan. Een eeuwigheid geleden uitgestorven. Hoe dat komt? Je bent/was simpelweg niet in staat om je snel genoeg aan te passen aan de veranderende omgeving. Of nog: je maakt content waar geen kat meer op zit te wachten. Dat moeten we (als blogger) kost wat kost proberen te vermijden, maar dat had je zelf ook wel kunnen bedenken.

En als men mij zou vragen: “Welk blogdier ben jij?”, dan zou ik natuurlijk graag kunnen antwoorden dat ik een vos ben, of een olivos desnoods. Laten we het er voor nu maar op houden dat ik ‘n kreupele vos ben. 😉

Foto’s via Photopin.com