Homebeter bloggenlezerspubliek opbouwen2 bonustips voor meer verkeer naar je blog
0
(0)

Altijd op zoek naar manieren om meer verkeer naar je blog te krijgen? Hierna volgen 2 tips. Beide opties hebben alvast met elkaar gemeen dat ze weinig extra werk vergen. Klinkt goed? Lees dan verder!

1. Gebruik notification bars

De term notification bar zegt je niets? Het is een smalle, opvallend gekleurde balk bovenaan die over de gehele breedte van je blog loopt. Je kan er als bezoeker zijnde gewoon niet naast kijken! De balk toont een boodschap – een call to action – alsook een linkje. Dat linkje kan je bezoeker snel naar eender welke webpagina brengen, dat spreekt. Vaak is het een manier om een bezoeker snel en effectief naar een verkooppagina of de  site van affiliate partner te leiden. Maar wij gebruiken het hier als een methode om individuele blogberichten of -pagina’s extra onder de aandacht te brengen bij je bezoeker.

Op die manier krijgen veel meer mensen je bericht te zien. Ook diegenen die vanuit Google of vanuit social media zomaar ergens midden in je blog worden gedropt (en anders waarschijnlijk het bericht in kwestie niet eens zouden hebben opgemerkt, laat staan aangeklikt)…

Eén kanttekening misschien: maak er niet té veel gebruik van. Nieuwe bezoekers storen er zich naar alle waarschijnlijkheid niet aan. Voor je trouwe bezoekers liggen de kaarten allicht anders.

Wie wil experimenteren met notification bars kan terecht bij de onlinedienst Hello bar en er zijn natuurlijk ook verschillende WordPress-plugins beschikbaar.

[wp_ad_camp_3]

2. Maak Twitter-lijsten

Een vrij effectieve manier om via Twitter meer verkeer naar je blog te krijgen bestaat erin om Twitter-lijsten aan te maken. In deze lijsten worden automatisch alle tweets verzameld van Twitter-gebruikers die interessant zijn voor jou(w blog). Bijgevoegd filmpje toont hoe je zo’n Twitter-lijst maakt. Let op, het gaat snel.

Goed, wie hoort dan in een lijst thuis? Als het erom gaat meer bezoekers naar je blog te krijgen, dan denk ik spontaan aan 2 verzamelingen die je kan aanmaken:

 1. twitteraars die interessante artikelen delen over onderwerpen waar jij over blogt
 2. twitteraars die (regelmatig) jouw artikels regelmatig delen (retweeten)

Vervolgens is het zaak om regelmatig in je Twitter-lijsten te duiken (die kan je trouwens heel makkelijk op de voet volgen middels Tweetdeck) op zoek naar tweets die jijzelf oprecht de moeite waard vindt om te delen. En die retweet je dan, al dan niet voorzien van een kort commentaar.

Wie vertrouwd is met Twitter ziet waar dit naartoe gaat: je komt op de radar van diegene wiens bericht je hebt geretweet, hij of zij gaat jou misschien volgen en op zijn/haar beurt jouw berichten retweeten. Het ene plezier is immers vaak het andere waard.

Zo investeer je in de kwaliteit van je sociale netwerk, groeit het aantal volgers en neemt ook het aantal bezoekers op je blog toe!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “2 bonustips voor meer verkeer naar je blog”

 1. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Leuk idee van die Twitterlijsten, ik had er inderdaad zelf niet aan gedacht!

 2. Nanouk van Gennip avatar

  Ik word wel eens toegevoegd aan Twitterlijsten. Had er eigenlijk niet bij stil gestaan dat ik dat zelf ook kan aanmaken. Bedankt voor de tips!

 3. Morgaine avatar

  nah, ben ik te lui voor, hahaha en ik heb voldoende lezers en bovenal reageerders 😉 Ik gebruik twitter niet eens verder eigenlijk.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.