0
(0)

Ook wanneer je blogt met Blogger (Blogspot.com) doe je er goed aan je blog te optimaliseren voor de zoekmachines. Uiteraard maakt je blog alleen op die manier kans om hoger in de zoekmachines te belanden. Met alle positieve gevolgen van dien voor de bezoekersaantallen van je blog. Ik heb het vermoeden dat slechts weinig mensen deze eenvoudige SEO tip voor Blogspot kennen en toepassen…

Als gebruiker van Blogspot heb je niet de mogelijkheid om een handige plugin als Yoast SEO te gebruiken. Maar dat betekent dus niet dat je je blog, je pagina’s en je blogartikelen niet kan aanpassen om ze beter te laten scoren in de zoekmachines.  Een goed alternatief wordt trouwens door Yoast SEO zelf aangereikt met de real-time content analysis. Kopieer de tekst van je pagina of blogbericht in de tool, geef je focus trefwoord op en kijk naar de suggesties die gegeven worden.

SEO tip voor Blogspot: (meta)omschrijving voor je blog toevoegen

Kort gezegd vertelt de meta-omschrijving Google (en de Google-gebruiker) kort waarover een bepaalde pagina gaat. In dit geval waar je blog in het algemeen over gaat. Hoe je de omschrijving kan toevoegen en wijzigen?

  • open het dashboard van je blog
  • klik op het driehoekje voor meer opties en kies in het dropdown-menu voor Instellingen
  • kies dan in het submenu voor Basis
  • bovenin het scherm vind je Omschrijving
  • klik op Bewerken

In het kadertje kan je nu een korte omschrijving voor je blog ingeven. Het komt er in principe op neer dat je in gewoon verstaanbaar Nederlands vertelt waar je blog over gaat. Wat belangrijk is voor je blog. Het is erg aan te raden minstens enkele focus-trefwoorden te verwerken. Je hebt hiervoor maximaal 500 karakters tot je beschikking. Vooral de eerste 160 karakters hiervan zijn van kapitaal belang. Dat gedeelte wordt/is immers zichtbaar als beschrijving van het zoekresultaat in de zoekmachines.

Nu je toch in de instellingen van je blog bezig bent, check dan ook even of je Blogspot-blog zo is ingesteld dat ‘ie effectief kan geïndexeerd worden door de zoekmachines. Daartoe moet de vraag Mogen zoekmachines je blog vinden? in het submenu Privacy uiteraard met Ja worden beantwoord.

Omschrijving voor je artikelen en pagina’s invoegen

Maak je een nieuwe pagina of een blogbericht aan dan kan je ook hier een omschrijving meegeven. Het vak daarvoor vind je aan de rechterkant van het scherm onder het kopje Zoekopdrachtbeschrijving. Vanzelfsprekend maak je ook hier gebruik van specifieke focus-trefwoorden voor de pagina of het blogbericht.

Pas dit toe op al je (toekomstige) berichten en pagina’s!

Laat één ding duidelijk zijn: het is niet omdat je een blog start met Blogspot dat je niets meer aan je seo kan/mag/moet doen!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?