Homebeter bloggenIs je blogpost goed genoeg? [gratis checklist]
0
(0)

Sommige blogs zijn erg middelmatig maar hebben toch de nodige bijval. Veel talrijker zijn de blogs die best goed geschreven zijn, maar desondanks geen schijn van kans maken. Niet in de ogen van Google en niet in de ogen van de gemiddelde internetter. Maar wanneer is een blogpost goed genoeg? Pak er de checklist bij en kom er snel achter.

Is je blogpost goed genoeg voor je lezer? En voor Google?

Voor nu neem ik aan dat je weet wat te vertellen en dat je verhaal logisch en samenhangend in elkaar zit. Daarmee heb je echter nog geen artikel dat mensen willen aanklikken en lezen. En het is afwachten of je artikel potten kan breken in Google.

Voor beginnende en drukbezette bloggers die echt willen scoren met hun blog maakte ik een snelle checklist. Die overloopt meer dan 30 punten die belangrijk zijn als je wil dat je artikel veel en graag gelezen wordt.

Uiteraard overlopen we een aantal dingen die het verschil kunnen maken op het vlak van SEO. Maar er wordt ook gekeken naar leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Enkele opvallende punten uit de checklist

  • 3 werktitels? Het belang van een goede blogtitels kan nauwelijks onderschat worden. Kies 3 mogelijke opties en laat ze een tijdje sudderen, en kies later de lekkerste versie.
  • 3 logische stappen De checklist is opgebouwd uit 3 delen: het schrijven van het artikel, het blogbericht aankleden en (verder) afwerken en tot slot het bericht effectief online zetten.
  • Een scoresysteem? Elk punt op de checklist krijgt een score mee (1, 3 of 5 punten), al naargelang een criterium meer of minder bepalend is voor het succes van je blogpost. Er zijn maximaal 81 punten te verdienen.

Zoals altijd moet je dit soort meetinstrumenten met een korrel zout nemen. Een hoge score is garandeert niet dat je post viraal gaat, of dat je blogpost goed genoeg is om de concurrentie bovenaan in Google weg te blazen. En omgekeerd: een wat lagere score betekent niet meteen dat je artikel niks te zoeken heeft op het web.

Maar download de checklist (een Microsoft Excel-bestand) en je krijgt meteen een idee waar Google en je lezers zoal warm voor lopen. En waar bij jou eventueel nog winst te halen valt.

Kom goed beslagen ten ijs!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.