(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsSEOHoe belangrijk zijn backlinks eigenlijk?

Hoe belangrijk zijn backlinks eigenlijk?In de prille beginjaren van de Google zoekmachine – het lijkt een eeuwigheid geleden, maar eigenlijk moeten we maar 10 tot 15 jaar terug in de tijd – was “hoog in Google” komen met je site eigenlijk kinderspel: de blog of site met het meeste aantal backlinks (links van andere sites of blog naar die van jou) kreeg een topplaats in de zoekresultaten. Een beetje naar analogie met wat in mijn kindertijd op de speelplaats gebeurde: het jongetje dat de meeste knikkers kon verzamelen was de held van de speelplaats.

Er is echter één ding dat zeker is: vals spelen met knikkers is een stuk lastiger dan vals spelen met backlinks. Vandaar dat Google er alles aan doet om het belang van het aantal backlinks voor de ranking van je site wat in te perken en bijvoorbeeld ook te kijken naar de soorten backlinks alsook de context waarin ze worden uitgedeeld.

Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder door glashard te beweren dat linkbuilding (het “verzamelen” van links naar je blog of website) voltooid verleden tijd is.

Zo’n vaart zal het wel niet lopen, vertelt ook Karel Geenen in onderstaande video. Hij staat even stil bij de vraag  “Hoe belangrijk zijn backlinks eigenlijk (nog)?”


Meer van dat?

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


3 reacties op “Hoe belangrijk zijn backlinks eigenlijk?”

    • Je zegt: “structureel bezig met backlinks verzamelen,” Wat houdt dat precies in, volgens jou? Hoe ga je te werk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.