HomeHow toGratis logo’s maken met DesignEvo
0
(0)

Wil je graag mooie graphics maken, dan hoef je tegenwoordig geen kei te zijn in Photoshop of iets dergelijks. Met een online tool als DesignEvo kan je bijvoorbeeld snel gratis logo’s maken voor je blog. Zo stond de uitgelichte afbeelding van dit bericht binnen de paar minuten op doek.

Gratis logo’s maken met DesignEvo

Veel heeft het allemaal niet om het lijf. Surf naar designevo.com, klik op “Make a logo for free” en starten maar.

Wat je krijgt is een interface die wat weg heeft van datgene wat je op Canva vindt: een wit canvas en links op het scherm de mogelijkheid om icoontjes, tekst en vormen toe te voegen. Selecteer een item. Dat wordt meteen overgebracht naar het canvas, alwaar je kan beginnen spelen met plaatsing, kleur en vorm.

DesignEvo profileert zich als een ontwerper van logo’s, maar je kan er net zo goed eenvoudige banners of buttons mee creëren.

Is je ontwerp klaar? Dan kan je het downloaden naar je computer. Je krijgt een zip-file met onder meer een JPG-bestand als een PNG-variant. Die laatste is nuttig omdat je dan een transparante achtergrond hebt.

Het gebruik is gratis. Wel wordt gevraagd om credits te geven als je het gebruikt op social media of op je blog.

DesignEvo, is het wat?

Er zijn natuurlijk al heel wat grafische webtools in omloop. In tegenstelling tot Canva richt DesignEvo zich alleen op het maken van logo’s en kleine banners. Over het algemeen zijn de mogelijkheden wat beperkt. Het werkt simpel en intuïtief, maar je moet het zelf allemaal doen. Vertrekken vanaf een kant en klaar sjabloon en vervolgens je eigen wijzigingen aanbrengen is er dus niet bij.

Ook is het jammer dat het niet mogelijk is om eigen bestanden te uploaden naar DesignEvo. Wie dus had gehoopt een logo te verwerken in een of andere banner, is eraan voor de moeite.

Nog een laatste nadeel: je kan gratis logo’s maken zoveel je wel, maar je kan ze niet bewaren (om ze later te herwerken bijvoorbeeld). Zelf niet als je eerst een account aanmaakt. Wie wil kan een account aanmaken – maar je mag DesignEvo probleemloos gebruiken zonder account – maar wat daar dan het nut van is is me niet duidelijk.

We moeten DesignEvo nemen voor wat het is: een eenvoudige online tool om snel en zonder poespas logo’s en andere kleine graphics te ontwerpen.


Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Gratis logo’s maken met DesignEvo”

  1. Sarah avatar
    Sarah

    Bedankt voor het artikel. Ik heb een paar dagen geleden https://www.designimo.com gebruikt en het ziet er ook goed uit. Ik vind dat je ook iets over deze website moet schrijven. Nogmaals bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.