Homebeter bloggenDe favoriete blogtools van 18 ervaren bloggers
0
(0)

Voor dit artikel haalde ik dus anderhalf dozijn ervaren bloggers voor de microfoon. Samen zijn ze goed voor ettelijke duizenden blogberichten. Ik was benieuwd naar hun favoriete blogtools. Iets zegt me dat hier erg leuke tips uit de kast gaan rollen…

“Wat zijn jouw (2 à 3) favoriete blogtools en waarom?”, zo luidde de vraag die voorlag.

Overigens interpreteerden we het begrip “favoriete blogtools” – opzettelijk – zeer ruim. En verder is dit een van de langste blogberichten uit de geschiedenis van Blogtrommel.com. Misschien niet zo cool in deze jachtige tijden, maar dan heb ook nog eens wat.

[bctt tweet=”Benieuwd welke blogtools succesvolle bloggers het liefst gebruiken?” username=”Blogtrommel”]

De favoriete blogtools van 18 expertbloggers

1. Rutger Steenbergen – Seozwolle.nl

1. Xmind (gratis)

ik ben dol op mindmappen om mijn gedachten te ordenen. Bijna elke blogpost begin ik met een mindmap. Wat wil ik zeggen? Welke kennis heb ik al? En welke gaten moet ik opvullen d.m.v. research. Als de basis staat research ik niet meer en ga ik schrijven. Xmind is een handige, gratis mindmap-tool.

2. Cold Turkey (gratis)

Ik ben online (net als de rest van de wereld) ontzettend snel afgeleid. Met Cold Turkey blokkeer je tijdelijk tijdslurpende websites als Facebook en Twitter.com. Subtiel is anders, maar het werkt uitstekend.

3. Thrive Themes (betaald)

Met de software van Thrive Themes bouw je fantastische websites en blogs. Centraal staat de Content Builder, waarmee je visueel pagina’s opmaakt, door elementen op hun plek te slepen. Met de meegeleverde 150 sjablonen heb je altijd een goed uitgangspunt.

Het fijnste van Thrive vind ik dat alle plugins op elkaar aansluiten, en voortdurend worden doorontwikkeld. Mijn vorige WordPress-site hing met plakband aan elkaar. Nu staat er een robuust systeem.

Ik gebruik voor mijn zakelijke blogs het uitgebreide pakket van zo’n 230 euro per jaar. Dat is niet goedkoop, maar als ik dat niet terug verdien doe ik of iets niet goed of heeft mijn blog (zakelijk gezien) geen bestaansrecht.

Ruben Bunskoeke2. Ruben Bunskoeke – 000.nl

De meeste blogs ontstaan in mijn notitieboekje. Het begint met een vraag waar ik niet zo snel een antwoord op heb, een nieuw inzicht of een afwijkende tip.

Daarna kijk ik of de ideeën de blogvuurproef overleven. Twee vragen staan centraal:

Wat is #1 punt dat ik over wil brengen?
En is dit punt krachtig genoeg voor een blog?

De meeste ideeën zijn te vaag of niet te krachtig. Die ideeën sterven in het notitieboekje. Met het overlevende idee ga ik verder.

Twee dingen staan daarna centraal: beginnen met schrijven en niet stoppen met schrijven.

Een vaste routine helpt hierbij. Die routine bestaat bij mij uit het openen van Ulysses (een overzichtelijk en minimalistisch schrijfprogramma), het pakken van een bak koffie en het opzetten van een playlist zonder lyrics (woorden komen bij mij in de weg van woorden) op Spotify.

Na een paar redactierondes plaats ik alles in WordPress, maak ik de tekst op en publiceer ik het artikel. Daarna verstuur ik een nieuwsbrief via Mailchimp en deel ik het artikel op Twitter.

Caroline-d-van-wijk-favoriete-blogtools3. Caroline D. van Wijk – Clineschrijft.nl

 Voor een goede structuur van een blogartikel gebruik ik altijd mijn grote vriend Aristoteles, ik mag Arie zeggen. Arie heeft lang geleden al uitgezocht welke elementen nodig zijn voor een goed verhaal. Daarnaast gebruik ik voor mijn zoekwoorden naast Yoast graag Webtexttool.

mary-sjabbens-roundup-post-favoriete-blogtools4. Mary Sjabbens – Marysjabbens.nl

 Blogtools, ik schrok er van. Gebruik ik tools? Nou, in ieder geval geen software of iets anders technisch. Nee, verre van.

Mijn hoofd, daar draait alles om. Daar spookt het 24 uur per dag. Daar ontstaan mijn blogs. Soms slechts een zin, soms een thema, soms een heel verhaal. Zelfs als ik moe in bed stap en zoals altijd de dag overdenk, dan plopt er zo maar een idee binnen. Dat idee onthoud ik en schrijf ik de volgende dag op. Dus voor mij is naast een goed werkend hoofd een notitieboekje pure noodzaak. En om het allemaal overzichtelijk te houden maak ik gebruik van een eigen gemaakte blogplanner. That’s it. Ik heb nooit last van een technische storing, wegvallend internet en ik hoef niet ge-update te worden. Mijn hoofd is mijn belangrijkste tool!

Nicole Orrïens5. Nicole – Bloggenenloggen.nl

Mijn iPhone5c voor het maken van foto’s. De kwaliteit is niet geweldig, maar goed genoeg. Mijn tweede favoriete blogtool is de Yoast plugin omdat die het makkelijk maakt om een post te optimaliseren voor zoekmachines. En last but not least: Blogspot. Want hoewel je meer kunt met WordPress houd ik meer van Blogspot.

twijfelmoeder6. Patricia – Twijfelmoeder.nl

Absoluut iPhone notities. Ik vind het fijn dat ik snel wat aantekeningen kan maken die ik vervolgens op mijn iMac kan verwerken, omdat ik in de Cloud werk. Daarnaast heb ik voor mijn column ook een aparte notitie aangemaakt die ik met mijn man heb gedeeld. Zo kan hij niet alleen voor plaatsing lezen wat ik schrijf – wel zo fijn als je heel gevoelige onderwerpen bespreekt – maar het ook meteen aanpassen als er een foutje in staat of iets wel wat genuanceerder gebracht kan worden.

Via AliExpress heb ik daarnaast nog wat verschillende planners gekocht. Variërend van een boekje waarin je op a5 formaat ziet of je die maand al een blog hebt gepland en zelfs omschrijving kunt toevoegen in maandschema. Tot een aftelvel van 100 naar 0. En agenda’s in diverse soorten. Zulke dingen zie ik het liefst op papier. Ben ook echt zo’n to do lijstjes type. Moet fijnste alleen nog ontdekken.

mamaliefde7. Linda – Mamaliefde.nl

In principe heb je om te bloggen niet meer nodig dan een laptop en telefoon met goede camera en een internetverbinding. Veel geld voor dure apparatuur heb je zeker in het begin niet nodig en kan je afhankelijk van welke kant je op gaat ook later nog zonder. Voor de blog kan ik niet zonder het cms-systeem WordPress; ik heb even kort gebruik gemaakt van blogspot maar vind dit toch veel prettiger werken. Je kan veel meer kanten op. Om wordpress technisch goed te laten werken maak ik gebruik van diverse plugins. Bijvoorbeeld om spam te voorkomen of manual related posts maar ook google analytics.

Als je het hebt over mijn favoriete blogtools waar ik niet meer zonder zou kunnen zijn dat shutterstock. Een site met stock-foto’s die je kan gebruiken. In het verleden gebruikte ik veel privé foto’s maar die zijn niet altijd even goed en ik wil toch iets meer letten op de privacy van de kinderen. Hiervoor heb ik een gratis account gekregen, ik zou eerlijk gezegd niet weten of ik het zelf zou betalen. Het is namelijk best prijzig. Daarnaast zou ik niet meer zonder co-schedule kunnen. Hiervoor betaal ik een keer per jaar een bepaald bedrag. Ik gebruik co-schedule voor het inplannen van updates op social media. Zowel van nieuwe artikelen als van bestaande. Je kan zelfs een of meer herhalingen inplannen op twitter. Dat scheelt gelijk toch weer tijd. Ik ben co-schedule gaan gebruiken toen gratis alternatieven niet betrouwbaar bleken te zijn. Ik gebruik dit nu anderhalf jaar en zou niet meer zonder willen.

raymond-qnijders8. Raymond Snijders – Vakblog

Onderaan mijn blog staat in de footer dat Vakblog wordt aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie. Dat is (een beetje) overdreven hoewel ik die 10 jaar bloggen vast niet volgehouden zou hebben zonder de vele liters zwart goud.

Als je het over blogtools hebt dan zijn er ook wel ‘echte’ tools waar ik simpelweg niet zonder kan.

Voor het uitwerken van mijn blogposts doe ik veel uitzoekwerk omdat ik een bepaald onderwerp eerst zelf helemaal wil snappen voordat ik er zelf over schrijf. De combinatie van enerzijds een RSS feedreader (ik gebruik zowel Feedly als Inoreader) en anderzijds Pocket als plek waar ik elders gevonden artikelen in bewaar is daarbij onmisbaar. Pocket is de plek waarin ik alles verzamel waar ik (eventueel) nog zelf over wil gaan schrijven. Het is een webdienst maar heeft ook mobiele apps zodat ik overal makkelijk bij mijn ‘moodboard’ met ideeën en inspiratie kan komen.

Foto’s en vooral de honderden schermafdrukken die ik jaarlijks gebruik ter illustratie van mijn blogposts bewerk (en maak) ik met SnagIt. Ik gebruik het al bijna net zo lang als dat ik blog want er is geen betere tool voor mij waarmee ik snel een schermafdruk kan maken en kan bewerken zodat het ook goed bij de tekst past die ik erbij wil schrijven.

Als ik heel eerlijk ben moet ik ook nog toevoegen dat ik meer inspiratie krijg tijdens het schrijven als ik iets lekkers heb om te snaaien. Er staat dan ook regelmatig een bakje met plakjes worst of kaas op mijn bureau. Slecht voor de lijn maar goed voor mijn blog. En natuurlijk met een grote mok koffie om het weg te spoelen 😉

Patrick-mackaaij9. Patrick Mackaaij – Eenmanierom.nl

Via onder andere RSS en Twitter blijf ik op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. Bijna alle artikelen die ik lees en video’s die ik kijk bewaar ik eerst in Pocket. Als daar inspirerend bronmateriaal bij zit voor artikelen waar ik aan werk dan tag ik deze met het onderwerp. Zo kan ik ze tijdens het schrijven snel terugvinden.

De artikelen zelf schrijf ik in markdown. In deze eenvoudig te begrijpen opmaaktaal geef ik alvast kopjes, vet, cursief, opsommingen en links mee. De editor MacDown die ik momenteel gebruik telt woorden en laat in een zijvenster opgemaakte tekst zien.

Voor uiteindelijke publicatie gebruik ik – net als meer dan 25% van internet – WordPress. WordPress is geschikt voor verschillende typen websites, zoals blogs, webshops en bedrijfspagina’s. Met WordPress is je website relatief eenvoudig van een nieuw jasje te voorzien. Indien nodig kun je zelfs voortbouwen op WordPress zoals de vele plugins laten zien. Door een actieve community is er veel documentatie te vinden.

Aileen Out10. Aileen – Prettybusiness.nl

Op dit moment gebruik ik sinds 2 weken een speciale doelenagenda van Purpuz. Hierin heb ik mijn blogdoelen uitgeschreven en de acties om dit doel te behalen plan ik in deze agenda. De acties zijn op zichzelf niet altijd heel spannend (o.a. spelfouten uit artikelen halen, lay out verbeteren, snelheid website controleren) maar ik ben door alles wat ik op een dag wil doen wel eens geneigd om te vergeten wat ik nu werkelijk wil. Op die manier zorg ik ervoor dat ik mijn doelen niet uit het oog verlies en op tijd behaal.

Ik krijg vaak op de meest onverwachte momenten en plekken ideeën voor mijn blog. Ik heb een tijdje mijn gedachtes op papier willen zetten maar ik merkte dat het meeslepen van een papieren boekje niet echt mijn ding is. Het enige wat ik altijd bij mij draag is mijn telefoon, zoals velen tegenwoordig. En de enige app die ik heel veel gebruik is WhatsApp. Om die reden ben ik sinds een aantal maanden mijzelf gaan appen zodra ik een goed idee heb. Ik heb gewoon een chatgesprek met mijzelf aangemaakt (hilarisch, i know) en app mijzelf dan. Dat is wel grappig want je ziet dan staan dat je zelf online bent én aan het typen bent. Maar op die manier kan ik snel mijn blog ideeën opschrijven en makkelijk terugvinden. Bij belangrijke acties plan ik deze z.s.m. in mijn doelenagenda. Minder belangrijke zaken laat ik gewoon in de chat staan en af en toe scrol ik er even doorheen wanneer ik geen inspiratie meer heb.

Een zelfde soort manier om ideeën niet te vergeten is het maken van een print screen met mijn telefoon. Vooral op social media zie ik vaak zaken voorbij komen die mij inspireren of op ideeën brengen. Dat kan van alles zijn; unieke en mooie producten die bij mijn blog passen, interessante bedrijven waarmee ik wil samenwerken, nieuwe blog bureau’s waar ik op een later moment meer over wil lezen of kranten artikelen over mijn niche. Even een print screen maken met mijn iPhone en dan heb ik het idee opgeslagen. Dit doe ik wel veel minder vaak dan mijzelf appen. Alleen wanneer teksten te lang zijn om te appen of wanneer het gaat om afbeeldingen.

Zeker omdat ik een niche blog heb vind ik het van groot belang dat ik écht alles wat betreft inspiratie kan opslaan. Ik heb immers minder ‘ bewegingsruimte’ wanneer het gaat om onderwerpen voor artikelen.

natasja-wat-zij-zegt-com11. Natasja – Watzijzegt.com

Mijn blog draait al jaren op WordPress, een handig platform voor elke blogger. Foto’s bewerk ik in Photoshop: bijwerken, uitlichten en verkleinen naar een web-formaat zijn standaardhandelingen. Daarnaast maak ik geregeld gebruik van Canva en Picasa om bijvoorbeeld fotocollages te maken. Mijn favoriete blogs volg ik het liefst via Bloglovin’, daar kun je Wat zij zegt uiteraard ook volgen.

diamonds-for-breakfast-nl12. Tarinda – Diamonds for breakfast

Ik gebruik ontzettend veel programma’s, diensten, plugins en andere tools voor mijn blog, dus jeetje wat is het lastig om daar een aantal favorieten uit te pikken. Als ik dan echt moet kiezen, ga ik voor een tool die het blogleven een stuk makkelijker maakt en twee tools die wat mij betreft onmisbaar zijn voor elke blogger.

Hootsuite
Ik verstuur elke dag een aantal tweets waarin ik naar mijn artikelen verwijs en om de dag verschijnt er op Instagram een update over mijn nieuwste blogpost. Al deze Twitter- en Instagramberichten plan ik in via Hootsuite, waardoor ze automatisch worden gepubliceerd. Ik ga er één keer per week een kwartiertje voor zitten en de rest van de week hoef ik me niet meer druk te maken over het delen van mijn berichten. Ik vind het ideaal! Daarnaast is het ook nog gratis en werkt het heel makkelijk, dus ja, ik ben fan!

Google Analytics
Elke week bekijk ik mijn statistieken in Google Analytics. Op die manier kan ik mijn groei in de gaten houden, maar weet ik ook precies welke artikelen het wel en niet goed doen, via welke zoekopdrachten mensen op mijn website terecht komen en welk social media kanaal het meeste verkeer oplevert. En al die gegevens en inzichten kan ik vervolgens
weer gebruiken om mijn blog te verbeteren en te laten groeien. En dat ook weer helemaal gratis en met maar een paar minuutjes werk per week!

Google Zoekwoordplanner (Google Keyword Planner)
Deze tool gebruik ik nog niet zo heel lang, maar sinds ik weet hoe het werkt, gebruik ik het bij élk blogartikel dat ik schrijf. Met de Zoekwoordplanner kun je namelijk precies zien wat voor een bepaald artikel het beste zoekwoord is. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel wil schrijven over meer volgers op Instagram, vertelt deze tool mij welke zoekwoorden voor dit onderwerp het meest gebruikt worden en hoe groot de concurrentie is. En die info kan ik weer gebruiken om mijn SEO te optimaliseren en beter gevonden te worden in Google.

Wil je weten welke tools ik nog meer gebruik voor mijn blog? In dit artikel vind je al mijn favoriete blogtools.

“Zeker omdat ik een niche blog heb vind ik het van groot belang dat ik écht alles wat betreft inspiratie kan opslaan. Ik heb immers minder ‘ bewegingsruimte’ wanneer het gaat om onderwerpen voor artikelen.”

Aileen


Tuttefrut-be- favoriete-blogtools

13. Kathleen – Tuttefrut.be

 Met stip op één staat Evernote. Ik gebruik deze service om ideeën voor artikels in bij te houden, maar ook om artikels in uit te schrijven. Door de distraction free schrijfomgeving kan je lekker schrijven zonder afgeleid te raken door van alles en nog wat. Evernote is toegankelijk via verschillende devices. Daardoor kan ik een artikel beginnen schrijven op mijn werkcomputer, er verder aan sleutelen op mijn smartphone als ik op de trein zit en thuis op de laptop nog even alles nalezen.

Sinds vorig jaar gebruik ik CoSchedule als content calendar en om mijn social media in te plannen. Het is een betalende service, maar tot nu toe was het iedere euro die ik eraan heb gespendeerd meer dan waard. Door CoSchedule heb ik één plek waar ik al mijn content kan inplannen: blogberichten, nieuwsbrieven, Facebookberichten,… Van zodra ik een blogbericht heb geschreven, kan ik aangeven wat ermee moet gebeuren eens het gepubliceerd wordt. Ik kan aangeven waar en wanneer het allemaal gedeeld moet worden via social media. Het heeft me al heel wat tijd bespaard, dat staat vast.

Percy Tienhooven14. Percy Tienhooven – Percytienhooven.com

 Scrivener. Dat gebruik ik om te schrijven. SUPER handige tool. Het heeft een fullscreen modus en is helemaal in te stellen naar je eigen keuze. Het is eigenlijk bedoelt voor schrijvers, maar he! Zijn we dat niet?

Mijn journal. Daar staan al mijn blog ideeën in. Verbeter punten voor mijn site. Video ideeën etc etc. Ik verkies analoog ideeën opschrijven. Geen idee waarom… maar schrijven met een pen geeft mij enorme focus en laat mijn creativiteit veel harder stromen dan dat ik dat digitaal doe.

ConvertKit. Dat is mijn nieuwsbrief systeem. Mijn email lijst is mijn meest responsive ‘social media’ die ik in mijn bezig heb. Nope. Geen Facebook, geen Twitter; email! Ik betaal er flink voor maar het is mij alles waard. Mijn emaillijst is dan ook de enige metric die ik echt in de gaten houd of die groeit of niet. Ik kijk niet eens naar mijn Google Analytics 🙂

Laura-vlaanderen-favoriete-blogtools15. Laura – Blogaholic.nl

WordPress, what else? Het is SEO-vriendelijk en makkelijk in gebruik en je kunt zo je eigen website onderhouden. Verder ben ik fan van Bloglovin’ voor het volgen van andere blogs. Daarnaast is mijn telefoon mijn heilige maatje; hier staan alle social media apps op en maak ik aantekeningen zodra er ideeën oppoppen.

Martha Pelkman16. Martha – DrsPee.nl

 Ik ga het liefste met mijn MacBookje op schoot in mijn luie stoel zitten. Daar laat ik mijn vingers over het toetsenbord vliegen, zodat er een verhaal verschijnt. Ik ben een groot voorstander van WordPress. Ik typ mijn verhaal het liefst in de editor. Verder heb ik dan ook nog als absolute noodzaak een dampende koffie naast me staan.

Irene-van-putten17. Irene – Mightymusings.nl

Zodra ik een idee krijg voor een nieuw te schrijven blogpost, noteer ik een kernwoord of korte samenvatting in mijn iPhone’s Notitieblok. Dat synchroniseert naadloos met mijn Mac. Altijd handig om daar weer eens te duiken als je eens geen idee hebt. Daarentegen is het ook leuk om een blog als reactie op andermans blogpost te schrijven. Door elkaar te lezen krijg je ook weer verse input.

Ik ben absoluut niet van de planning, hoewel ik dat natuurlijk vaak genoeg geprobeerd heb. Als ik met een idee op de proppen kom, wil ik graag direct op die verrekte publicatieknop drukken. Ze zijn bij mij waarschijnlijk vergeten dat ‘geduld’ knopje te installeren. Ik zie echter om me heen, dat mijn concullegae-bloggers zich veel moeite getroosten om iets van een mooie planner te creëren. Neem bijvoorbeeld die van Blagaholic.nl, Sugarframe.nl, Yellowblissroad.com en Misstiina. Ze zijn zeker de moeite waard.

Als ik schrijf kan ik niet zonder Synoniemen.net en Wikipedia.org.

Natuurlijk wist je al dat ik vaak mijn lay-out verander. Bij dezen een aantal zonder welke ik als designer of blogger nergens zou zijn.

Who needs Adobe or Photoshop? Ik gebruik sinds enige tijd met heel veel plezier de Mac app Logoist. De variaties die je kunt aanbrengen, de schier oneindige mogelijkheden, alsmede het gemak van deze applicatie maken me elke dag nog iets blijer dan ik al was. Ik ontwerp met deze app mijn logo’s, maar ook een mooi exemplaar voor een Uitgelichte Afbeelding ten behoeve van mijn blog.

Dat kan natuurlijk ook online, zie daarvoor: picmonkey.com.

Daar komt nog bij dat ik al tijden op zoek was naar een goede vervanger voor Adobe Illustrator om *.ai bestanden te kunnen bewerken, wat ik nu gevonden heb in deze prachtige applicatie, ook voor de Mac: Affinity Designer. Eat your heart out, Adobe! Met deze fijne app kun je sneller en fijner werken. En de investering is het dat wel waard, binnen twee maanden betaalt dat zich immers wel uit, gezien de abonnementskosten van Adobe.

Voor het creëren van achtergronden voor je website kun je ook zelf wat samenstellen, zie: bg.siteorigin.com.

(Nee, ik ontvang geen aandelen om deze producten aan te prijzen. Nog niet. ;-))

Mocht ik in de nabije toekomst nog meer tips in deze serie zien, dan zal ik natuurlijk niet aarzelen deze aan Ben te melden. Dus stay tuned…

Lieuwe-miedema18. Lieuwe Miedema – WebwinkelMeerwaarde.nl

Eigenlijk is maar één blogtool favoriet: mijn notitieboekje!

Bijna dagelijks schrijf ik mijn ideeën op, om hiervan later een leuk blogbericht te maken. Soms noteer ik alleen een idee, maar vaak werk ik een groot deel van het blog al uit op papier.

Naast (veel) notitieboekjes gebruik ik natuurlijk meer tools. Deze 3 blogtools beveel ik zeker aan:

MailChimp

Hiermee maak je al snel hele mooie nieuwsbrieven. Daarmee krijg je bezoekers (terug) naar je website. Een nieuwsbrief is een goede manier om je bezoekers op de hoogte te stellen van nieuwe berichten, leuke acties of aanbiedingen.

MailChimp werkt eenvoudig, met templates en een drag & drop systeem. Je kunt je nieuwsbrief inplannen voor verzending op (bijna) elk gewenst moment. Op die manier zorg je voor optimaal bereik. Met de statistieken krijg je een goed beeld van hoe succesvol je nieuwsbrief is.

Heb je minder dan 2000 abonnees? Dan is het ook nog eens gratis!

Pixabay

Mooie foto’s trekken de aandacht. Een blogbericht zonder foto, mist al snel impact en aantrekkingskracht. Pixabay is een website met heel veel stockfoto’s die je gratis mag gebruiken. Natuurlijk zijn er meer websites met gratis stockfoto’s, maar deze website is erg overzichtelijk en de zoekfunctie werkt erg goed.

Het is heerlijk om door al die foto’s te bladeren, op zoek naar het perfecte beeld voor jouw bericht. Het loont trouwens de moeite om wat langer te zoeken (of originele zoektermen te gebruiken). Zo voorkom je dat je hetzelfde beeld gebruikt als je collega bloggers.

GIMP

Met GIMP heb je een goed (en gratis) alternatief voor een duur softwarepakket als Photoshop.

Het is wel even wennen om het programma goed te gebruiken, maar als je eenmaal gewend bent, kan je eigenlijk alles wat je met Photoshop ook kunt. Heel geschikt dus om je foto’s te bewerken, een effect te geven aan je afbeeldingen, of om mooie logo’s en header afbeeldingen te maken voor je website.

Zo, mocht je je afvragen hoe die bloggers dat toch allemaal klaarspelen, dan heb je hier alvast een blik op hun favoriete (blog)toolkit. Wil jij dus ook meer meters maken met je blog, check  dan even deze – vaak gratis hulpmiddelen.

Omslagfoto via Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

13 reacties op “De favoriete blogtools van 18 ervaren bloggers”

 1. Gerda avatar

  Leuk te lezen dat er zoveel tools gebruikt worden. Zelf ben ik van de notitieboekjes met chaotische krabbels en willekeurig titels opslaan in concepten. Zo zit ik nooit verlegen om een onderwerp.

 2. Mirjam Klever avatar

  Fijn artikel, hier kan ik weer wat mee. Dank je wel allemaal voor de tips en inspiratie, ik ga ermee aan de slag !!

 3. Tanja avatar

  Heel handig dit lijstje! Ik heb meteen een aantal opgeschreven (ja ik ben nog van de notitieboekjes…) om uit te proberen.

 4. Marloes Bomer avatar

  Leuk om te lezen! En bedankt voor alle tips!

 5. Escrita avatar

  Goed zeg! Dit zijn een heleboel goede ideeën bij elkaar. Een heel handig overzicht voor alle bloggers. Bedankt Ben.

 6. Rutger Steenbergen avatar
  Rutger Steenbergen

  Misschien een leuke tip voor Lieuwe, en anderen die Photoshop (terecht) te duur vinden. Een aantal jaar geleden heeft Adobe de CS2-versies van hun programma’s vrij gegeven, omdat die niet meer ondersteund worden. Die werd vervolgens zo vaak gedownload dat ze hierop terug kwamen, maar ik heb de download-link:

  http://bit.ly/2knT5md

  Photoshop CS2 werkt uitstekend.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Rutger, dankjewel voor de bonustip!

 7. Denise avatar

  Het grappige is dat ik al jaren blogde voordat ik een smartphone had, maar nu zou ik voor mijn aantekeningen en (de meeste) foto’s niet meer zonder kunnen! Ook de app van Google Analytics check ik een paar keer per dag.
  Verder sowieso Google, en WordPress uiteraard. Voor het verkleinen/bewerken van foto’s Photofiltre en Picmonkey.

 8. Nanouk van Gennip avatar

  Ook helemaal gelezen hoor! Als het interessant is maakt de lengte weinig uit 🙂 Ik gebruik ook heeeel veel tools, zoals Evernote, MailChimp, Canva en Hootsuite. Kan niet meer zonder!!

 9. Linda avatar

  Wel handig overzicht geworden zo! Goed om te lezen wat iedereen fijn vind, en soms ook wat juist niet. Toch aardig wat overeenkomsten. Leuk dat ik hieraan mee mocht werken!

 10. Mies Huibers avatar

  Toch helemaal uitgelezen hoor. Ik mag dat wel die wat langere stukjes. Interessant en inspirerend.

 11. Percy Tienhooven avatar

  Yes toffe lijst dit. dank iedereen voor de inspiratie. Blog ze he!

 12. Ali Molenaar avatar

  Heel erg leuk om te lezen en ook om ideeën voor mijn eigen blog op te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.