Homebeter bloggenlezerspubliek opbouwenDeze 20 afknappers verjagen je lezers van je blog
0
(0)

Te weinig bezoekers op je blog? Lezers die binnen een paar seconden weer wegklikken? Soms heeft dat helemaal niks te maken met een gebrek aan kwaliteit in je blogberichten. De beste blogs krijgen vaak geen eerlijke kans. Simpelweg door de afknappers op je blog. En ja, soms zitten die in een heel klein hoekje.

Na goed 10 jaar blogs lezen en schrijven kan ik natuurlijk een flinke boom opzetten over wat wel en niet kan als je je bezoekers en lezers niet meteen van je blog wil verjagen. Maar dat is de mening van één Belgische man van middelbare leeftijd… Het leek me nuttig om ook andere blogliefhebbers aan het woord te laten. Dus vroeg ik op Twitter en Facebook:

Wat zijn de grootste afknappers als je een blog bezoekt?

Een aantal reacties waren voorspelbaar, maar er zijn toch ook een paar afknappers waar ik niet meteen aan dacht:

Natasjadb.nl

Rules by Rosita

Ik heb er een enorme hekel aan als er op een blog (of website in het algemeen) meer reclames dan inhoud staan. Helemaal als het “bewegende” reclames zijn, of -zoals hieronder al vermeld- met geluid. En als ik drie keer op “volgende pagina” moet klikken om het hele artikel te lezen en dan weer een volgende portie reclames voorgeschoteld krijg. Ik snap best dat iemand iets wil verdienen aan zijn/haar blog, maar als ik het idee krijg dat ik zo lang mogelijk aan het lijntje gehouden word om maar zoveel mogelijk reclame-inkomsten te krijgen, dan ben ik weg.

Ik hou gewoon van eten

Laurie’s bookshelf

Travellers of the world

Miriam Bunnik

De autodidact

Culi Sandra

Cities ’n stories

Mijn nummer 1 irritatie: wanneer er geluid wordt afgespeeld. Dan haak ik vrijwel gelijk af, tenzij het echt noodzakelijk is.

Event goodies

Te lange teksten, mijn aandachtspanne kent grenzen.

Darling Doormat

Ali Molenaar

Ann ages gracefully

Wij wandelen

Dit is Anne

MZT

Foodiemoods

Indische schrijfschool


Persoonlijke frustraties en afknappers op je blog

Ziedaar een 15-tal mogelijke afknappers op je blog. Ik herken mezelf wel in de meeste lezersfrustraties. Zelf had ik er hier graag nog een paar aan toegevoegd die niet werden genoemd.

1. Het verwijderen van de datum van publicatie uit blogberichten

Hierdoor heb je als lezer/bezoeker uiteraard geen flauw idee wanneer een stuk online kwam. Je hebt er dus het raden naar of de aangeleverde info vandaag nog geldig is. Jammer!

2. Slecht doorzoekbare blogs

Veel bloggers vertrouwen er te makkelijk op dat al dan niet toevallige lezers hun belangrijkste content wel zullen vinden. Dat is niet zo! Wanneer ik een blog bezoek dan wil ik graag snel een idee krijgen over wat er voor mij te rapen valt. Daarom:

Conclusie?

Overloop het lijstje met afknappers op blogs en je weet snel waar het schoentje wringt in de ogen van veel bloglezers. Het wordt oppassen zodra je je blog ook zakelijk/commercieel gaat inzetten. Gebruiksvriendelijkheid en transparantie voor je bezoekers is cruciaal tegenwoordig.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “Deze 20 afknappers verjagen je lezers van je blog”

 1. Ximaar avatar

  Van bovenstaande zaken weinig last. uBlock Origin lost veel op. Ik gebruik nog altijd de Google-zoekbalk en dan kan je ook prima binnen een domein zoeken. Vaak beter dan het zoekvak dat vaak niet de reacties doorzoekt. Letters kan je zelf qua grote in de meeste browsers prima aanpassen en worden per site onthouden. Wel eens met de publicatiedatum en van die ellendige captcha of moderatie.

  Bij je blog blijven op dit moment al je menu’s uitgeklapt in beeld. Heb het ook even bekeken in Chrome en die heeft er ook last van. Toch niet een testje om te zien of dat irritant is? 😉

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Hihihi, Het probleem met de menu’s zou intussen van de baan moeten zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.