Homebeter bloggenBloginspirator4 blogonderwerpen voor nichebloggers
0
(0)

Het is niet altijd even makkelijk om steeds met nieuwe blogonderwerpen te komen. Vooral niet als nicheblogger. Bij deze dus: 4 blogonderwerpen voor nichebloggers. Waarschijnlijk kan ook de persoonlijke (omni)blogger hier eveneens wat mosterd halen.

1. Beantwoord vaak gestelde vragen

Het is zo’n dooddoener, maar toch. Welk vragen over je blogonderwerpen worden je het vaakst gesteld? Op de man of vrouw af, via e-mail, social media of anderszins? Hoog tijd om die vragen – samen met de antwoorden, dat spreekt – voor eens en voor altijd in een blogpost te gieten. En wacht daarmee niet tot 5 verschillende mensen je die prangende vraag stellen. De enkeling doe zo stoutmoedig was om je die vraag te stellen, vertegenwoordigt een hele groep van mensen. Daar kan je donder op zeggen!

De eerst volgende die je een veelgestelde vraag stelt via mail of social media kan je simpelweg doorverwijzen naar je artikel. Dat scheelt weer een hoop tijd en het aantal pageviews op je blog kan alweer de hoogte in.

2. Counter vooroordelen en misvattingen

Blog je (vaak) over bepaalde producten, diensten, personen of activiteiten waarover de goegemeente doorgaans nogal snel haar simplistisch oordeel over klaar heeft, dan is zo’n blog natuurlijk hét gedroomde kanaal om een en ander wat bij te kleuren. Je komt voor de meeste van je lezers met een verrassende kijk op de zaken. Dat maakt je blogpost meteen een stuk interessanter.

3. Doe een enquête

Stel je lezers en bezoekers vragen over een onderwerp dat je na aan het hart ligt en/of nauw aansluit bij je blog en/of dicht aansluit bij de leefwereld van je lezers. Je bevredigt niet alleen je eigen nieuwsgierigheid. Je hebt de kans je lezer wat meer te betrekken bij je blog en in een moeite door leer jij hen ook wat beter kennen.

Via Google Drive/Google Docs kan je vrij makkelijk enquêteformulieren aanmaken, deze integreren in je artikel én verspreiden via social media.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat het niet altijd even simpel is om bezoekers zover te krijgen om effectief een enquêteformulier in te vullen. Maak het daarom allemaal niet te ingewikkeld en te uitgebreid. Voorzie korte en duidelijke instructies (op het formulier). Dit is ook zo’n typisch project waarbij je niet mag aarzelen een beetje extra lawaai te maken. Trek er tot slot ook voldoende tijd voor uit.

Oh ja, dat je nadien nog een tweede blogbericht publiceert met daarin de resultaten uit de bevraging lijkt mij een evidentie.

4. Duik in de geschiedenis

En dan bedoel ik deze keer niet in de geschiedenis van je blog (dat kan ook). Nee, ik heb het over de historie van de producten, personen en diensten waarover je het in je artikels steevast hebt. Probeer daarbij – zoals steeds bij een boeiende geschiedenisles – een duidelijk koppeling te maken met het heden. Voor de modebloggers onder ons lijkt me dat alvast geen probleem te mogen vormen (trends komen eens in de zoveel tijd immers wel weer bovendrijven).

Zo, dat waren 4 mogelijke blogonderwerpen voor nichebloggers die het eens wat verder willen/moeten zoeken.

Zit er iets bij voor jouw blog?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

7 reacties op “4 blogonderwerpen voor nichebloggers”

 1. Bozenka avatar

  Dit zijn tips die ik zeker kan gebruiken voor mijn in december opgezette blog over anime en manga. Dat is een echte niche waarvoor ik sowieso al van plan was veel informatieve blogs te schrijven. Dit helpt mij enorm, bedankt!

 2. Natasja avatar

  Ik ben een eigenwijze blogger. Ik schrijf wat ik wil schrijven, vanuit mijn hart, ik wil niet nadenken over wat lezers interessant vinden, ik wil mijn eigen behoefte bevredigen, en dankbaar ben ik als er mensen de moeite nemen een kijkje te nemen en of te reageren.

  1. Wesley Velroij avatar

   Ik doe precies hetzelfde 😉

   1. Morgaine avatar

    Hier dito en ik zat mij te bedenken dat ik soms een halve week aan het niche bloggen ben, whahahaha ook dat is een optie, over je passie, je hobby of whatever 😀

    X

 3. Miriam avatar

  Zelfs de niet-zo-persoonlijke, semi-nicheblogger – die heb je ook nog 😉 (onderwerp psychologie) – is er blij mee! Ik heb de ideeën meteen opgeslagen! Een enquête was ik (als beginnend blogger) nog niet eerder tegengekomen, leuk idee!

 4. Elisabeth avatar

  Daar zit zeker iets bij! Ik blog veel over babyvoeding. De geschiedenis lijkt me heel leuk om na te pluizen en om over te bloggen. Thanks!

 5. Japke avatar

  Ik ben (zoals jij het zo mooi hebt benoemd) een omniblogger en weet nu dus nog niet of er iets bij zit voor mij. Persoonlijk heb ik ook wat landingstijd nodig voordat ik met info ook echt iets kan. Dus wie weet…in ieder geval bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.