Homebeter bloggen6 manieren om bloggers te bedanken
0
(0)

Er zijn slechts weinig dingen die een blogger zo kunnen plezieren als een welgemeende dankjewel van lezers of collega-bloggers. Het leukste vind ik nog dat bloggers bedanken online vaak een beetje stiekem en bij verrassing kan gebeuren…

Daarom vandaag een rondje bloggers bedanken zonder poeha met deze tips!

Welke bloggers bedanken?

​Heb je zelf een blog dan is het van groot belang dat je weet wie je fans zijn. Bloggen is immers meer dan teksten schrijven en ze online zetten. Het komt er ook op aan online te netwerken. Dat gaat het makkelijkste (en het levert jouw blog ook het meeste op) met je grootste fans. En wie zijn je allergrootste fans? Soms zijn die inderdaad moeilijk op te snorren. En toch, de kans is groot dat webmasters en bloggers die naar jouw blog linken – en voor verkeer naar je blog zorgen – echt wel waarderen wat je doet. Hoog tijd om met hen banden te smeden of aan te halen én voor hen iets terug te doen.

​Duik dus in de statistieken van je blog en zoek die dekselse referrals. Gebruik je Google Analytics om de statistieken bij te houden, dan vind je ze in de sectie Acquisitie. Klik vervolgens op ​Kanalen​ en kies dan voor ​Referral. Negeer daarbij wel het fake verwijzingsverkeer.

Het is uiteraard opletten dat je niet alleen aandacht aan de bloggers die jouw blog overduidelijk vooruit helpen, maar vergeet hén zeker niet. Maar goed, terug naar de kunst van het bloggers bedanken en online netwerken. Hoe zou dat er concreet kunnen uitzien?

1. Bezoek/lees hun blogs

​Of je nu zelf een blogger bent dan wel een blogliefhebber, de simpelste manier om je appreciatie te tonen bestaat er eenvoudigweg in langs te komen en artikelen te lézen. Dat klinkt er vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst! Er wordt nogal wat af geskimd tegenwoordig. Erg jammer als je bedenkt dat in ieder artikel algauw enkele uurtjes werk gaan zitten.

​​2. Laat een reactie achter

​Al is het maar een simpele “Bedankt” of “Tof artikel!”. Met een iets uitgebreidere versie ervan laat je in ieder geval zien dat je het bericht in kwestie ook echt hebt gelezen. Bovendien – en dan kan je blog later nog van pas komen – blijf je langer bij in het geheugen van je geliefde blogger. Anderzijds beseft elke blogger ook wel dat een dag maar 24 uur telt, en het dus onmogelijk is om elk artikel te lezen. Laat staan overal een reactie achter te laten…

3. Link naar je collega-blogger

​Nog zo’n manier om op kousenvoeten op de radar te verschijnen van je medeblogger. Benoem je hem of haar in een van je blogberichten, plaats dan ook een link naar diens blog! Wie weet gebeurt vroeg of laat hetzelfde met jouw blog. Ook op dié manier worden kleintjes groot.

4. Antwoord in een eigen artikel op het bericht van je collega

​Ben je het roerend (on)eens met wat je collega schreef? Formuleer een antwoord in een eigen stukje, waarbij je niet vergeet om even te verwijzen naar diens artikel in kwestie. Nog een andere mogelijkheid bestaat erin een reactie integraal te publiceren en vervolgens een antwoord te formuleren.

5. Ondersteun elkaar op social media

Ik heb hierbij een gezegde in gedachte: “Samen sterk.” Kom je bij je collega een fijn artikel tegen dat je echt de moeite waard vindt? Deel dat dan (opnieuw) onder je eigen volgers. Helemaal als je zeker weet dat zij er iets gaan aan hebben! En waarom niet formeel met een aantal gelijkgezinde bloggers afspreken elkaars content systematisch(er) te delen???

6. Zet (tijdelijk) een gezamenlijk project op

​Dat kan van alles zijn, natuurlijk. Van een blitzinterview over een vaste gastrubriek tot en met een gezamenlijke winactie of een groepsblog. Het zijn allemaal iets verdere vormen van samenwerkingen tussen bloggers Dit laatste is natuurlijk iets minder onopvallend dan de hierboven beschreven manieren.

​Bloggers bedanken, het kan dus op verschillende manieren. Gaande van heel subtiel en onopvallend tot erg expliciet. De combinatie tussen beide uitersten is uiteraard ook mogelijk. Maak echter niet de fout te denken dat dit meteen massa’s volk naar je blog trekken zal. De gevolgen van deze acties zijn  dan ook vooral iets dat pas echt zichtbaar wordt op de wat langere termijn.

Foto: Photopin.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

8 reacties op “6 manieren om bloggers te bedanken”

 1. Diana avatar

  Fijn en goed artikel weer!.Je moet zuinig zijn op je lezers helemaal mee eens.
  Wat k vaak tegen kom zijn winactie,s is dat nou slim om te doen op je blog . Dus dingen Gratis weggeven . Of net als alles met mate?
  Groetjes Diana

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Zo’n winacties kunnen inderdaad aardig wat verkeer naar je blog brengen. Veel bloglezers vinden het fijn om deel te nemen aan wedstrijdjes. Zeker als er eventueel wat te winnen valt… Al is het effect hiervan is natuurlijk vaak tijdelijk. Je kan in dit artikel eventueel wat tips vinden over hoe je een en ander kan aanpakken:

   https://www.blogtrommel.com/winactie-organiseren-blog-tips/

 2. Ximaar avatar

  Ik ben er niet scheurig mee en heb ook wat medebloggers ontmoet waardoor ik er soms eenn kijkje op heb. Dwz in het webminlog-tjdperk was er een blogster die overal bedankjes plakte als: ‘Prima verhaal, mooi geschreven’ Groetjes en dan haar blognaam. Zij plakte volgens mij 30 van dit soort inhoudsloze kreten per minuuut om zo overal haar URL achter te laten. Inhoudelijk werd er dus niet op de blogpost ingagaan, de kans is zeer groot dat ze er geen letter van las.

  Dus nog steeds vertrouw ik geen algemene kreten die men onder elk blogbericht zou kunnen zetten. Iets dat aangeeft dat het gelezen is, is me veel meer waard ook al ben ik het er niet mee eens.

  Ik heb wel veel linken naar andere bloggers gemaakt en bezoek ze via die lijst, maar aan een ‘prijzenkast’ zoals die van Percy ben ik nog niet begonnen. Ik heb wel een paar favoriete bloggers, maar die hebben al veren genoeg in hun achterste. Ik maak me vaker bezorgd om de beginnende blogger waar ik geen enkele reactie zie.

  Zelf kom ik uit een tijdperk dat er nog helemaal geen reacties mogelijk waren, behalve per mail. EIgenlijk vond ik dat ook prima.

 3. Veerle avatar
  Veerle

  Inderdaad! Ik heb zelf een zakelijke blog en dit vind ik een van de moeilijkste dingen: geen reacties krijgen en dus niet weten of je artikelen wel gelezen (en/of geapprecieerd) worden. Dus ja, een reactie of bedankje is altijd een vreugdedansje waard!

  En ik voeg meteen de daad bij het woord: bedankt voor al je artikelen, Ben! Ik lees ze (sinds kort) allemaal en ben er altijd blij mee. Keep up the good work! 🙂

  Oh, en Percy: jouw prijzenkast is gewoonweg super. Wat een tof idee!

 4. Percy avatar

  True! Ik heb zelfs een aparte pagina aangemaakt die ik mijn Prijzenkast noem haha. Dit is een grote knipoog natuurlijk. De echte reden is dat ik zelf heel trots ben op wat ik bereikt heb (vier je eigen succes) + dat ik andere bloggers in het zonnetje zet.

  Ik ben een aantal bloggers (waaronder jij Ben) dankbaar die mij een podium gaven. Daarom heb ik die pagina gemaakt. Om men daar te bedanken. Alle namen op die pagina zijn klikbaar en blijven daar ook staan.

  In de toekomst wil ik graag meer mensen bedanken. Natuurlijk rond tweeten en dat soort dingen, maar ik zou wat meer willen doen. Wat? Geen idee. Komt wel goed.

  Thanks voor een fijne lees!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja, die “prijzenkast” van jou was ik nog vergeten te vermelden! Geweldig idee!!!

  2. Diana avatar

   Hey Percy ,

   IK zat net het artikel te lezen van Blogtrommel over bedanken en zag jou reactie.
   Was even nieuwsgierig naar de prijzenkast.
   Wat een super leuk idee en wat een positiviteit en humor straalt je site uit en wat heb je dat leuk opgezet. Ik heb nog maar even kort gekeken maar er staat genoeg wat me aanspreekt .Ik heb me meteen aangemeld voor meer post.
   Groetjes Diana

 5. Falco Renierkens avatar

  Helemaal waar Ben. We schrijven (bloggen) allemaal natuurlijk erg graag. Maar we willen het ook ‘ ergens’ voor doen. Reacties krijgen e.d. geeft als blogger dan een erg goed gevoel.

  Collega bloggers waarvan ik de artikelen de moeite waard vind probeer ik ook inderdaad te steunen. Als ik hun content goed vind, waarom zouden we dan niet samen mogen groeien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.