Homebeter bloggen100 meest succesvolle blogberichten
0
(0)

Elke blogger wil het geheim recept van succesvolle blogberichten. En dus togen Amerikaanse onderzoekers aan het werk. Ze gingen op zoek naar gemeenschappelijke kenmerken van de 100 meest succesvolle artikelen.

Je zou je wel kunnen afvragen wanneer je écht kan spreken van succesvolle blogberichten. Want het is niet omdat een artikel vaak wordt aangeklikt en gedeeld, dat het daarom ook effectief wordt gelezen. Laat staan dat een dergelijk stuk ook verandering brengt in het leven van lezers. Volgens mij is slechts dat laatste een teken van succes!

Wat er ook van zij, het onderzoek bracht gegevens bijeen over titels, de aanwezigheid van beeldmateriaal, het aantal woorden per artikel, social media en meer. Een en ander zou moeten uitmonden in de anatomie van de “perfecte blogpost.”

Hoewel het hier gaat over de Angelsaksische blogwereld durf ik te veronderstellen dat het er in Nederland en België niet zoveel anders aan toe gaat.

Opvallend:

 • de titel van een artikel telt gemiddeld 50 karakters
 • elk stuk telt gemiddeld 1149 woorden
 • 75% van de artikels laat reacties van lezers
 • slechts 5% van de stukken heeft videomateriaal (verrassing voor mij)!
 • liefst 92% van de  artikels heeft social media buttons
 • elk artikel heeft zowat 10 linkjes
 • elke “perfecte” blogpost heeft 3 plaatjes
 • slechts 11% van de meest succesvolle blogberichten beantwoordt een vraag (verrassing)!
 • 45% is een lijstjespost
 • 35% is een tutorial of stappenplan

100 meest succesvolle blogberichten

Bron:

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

11 reacties op “100 meest succesvolle blogberichten”

 1. Natasja avatar

  Ik heb een keer een blog over stiefmoeders gemaakt en die werd via Facebook/wordpress enorm veel gelezen of in ieder geval bekeken. Waar het aan lag? ik weet het niet, vond het zelf niet eens mijn sterkste blog. Soms vind ik mijn blog zelf echt enorm sterk en dan word ie amper gelezen, ook al deel ik het blog een aantal keer. Mijn best gelezen blog op wordpress blijft nog steeds A night at the park over een festival waar ik aanwezig was. Ik schrijf vanuit mijn hart, soms wil ik ergens over beginnen en dan gaat mijn blog toch ergens anders over, ik had het laatst toen ik het over hardlopen wilde hebben en het uiteindelijk over mijn afscheidsetentje ging.

 2. f.kaman avatar

  Interessant artikel. Kijkend naar mijn eigen blog. De artikelen waar ik het minst van had verwacht en die het snelst zijn geproduceerd trekken de meeste lezers. Het betere uitzoekwerk met de meeste woorden trekt de minste lezers. Dus ja, gemiddeld 1149 woorden… ik begin er niet meer aan, tenzij het snel op het scherm verschijnt.
  Mijn indruk is dat er geen peil op te trekken is…..

 3. Diana avatar

  Intressant om te zien dit. Maar nog mooier is wat je in een reactie schrijft waar het om gaat. En erg belangrijk blijft

  Mijn “advies” is simpel. Concentreer je op het maken van een fijne blog en zet vooral je eigen blogplezier centraal. Altijd en overal!

 4. Bianca avatar

  Het is iedere keer weer reuze interessant om allemaal te lezen, maar vervolgens komen er bij mij momenteel meteen vragen. Ik ben beginnend, wil ik echt groot worden of juist klein blijven? De grotere vind ik, in mijn opinie, snel commercieel, is dat wel wat voor mij? Maar het is wel erg leuk om de vergelijkingen te zien en dat er maar zo weinig video wordt gebruikt.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Die vragen zijn heel herkenbaar. Mijn ervaring is dat je er gaandeweg wel achterkomt of en in hoeverre je commercie een rol wil laten spelen. Commercie op een blog hoeft trouwens niet per se slecht te zijn, als het maar oordeelkundig en met mate kan gebeuren…

   Mijn “advies” is simpel. Concentreer je op het maken van een fijne blog en zet vooral je eigen blogplezier centraal. Altijd en overal!

 5. Chris verhoeven avatar
  Chris verhoeven

  Dit zijn gemiddelden.

  Het zijn vaak ook trends van dat moment. Zo gebruiken heel veel bloggers lijstjes in hun artikelen omdat het destijds nieuw was en aansloeg. Maar de impact op de potentiële lezer zal met de tijd afnemen.

  Ik persoonlijk sla vaak lange artikelen op, om later als ik thuis ben, eens rustig te lezen.

  Dit geld ook voor lange video’s.

  zoveel mensen, zoveel wensen. 🙂

  Groeten chris

 6. Mariska avatar

  Interessant artikel dit! Ik zag hem al voorbij komen op Twitter en heb hem nu ook even getweet. Kan er bij mij nog wat aan veranderen 🙂

 7. Jenny - ikreis.net avatar

  Het lage % video verbaast me. En ergens zet het me ook aan het denken, want het editen van een video kost me gewoon heel veel tijd!

  Ik blijf het maar doen omdat ik het leuk vind, niet om te scoren.

 8. SaSiBeau avatar

  Lol, eigenlijk gaat 91% over lijstjes, vragen beantwoorden en tutorials…. wat blijft er dan nog over…iets dat in de media is geweest.

  Mijn blog gaat nu bijvoorbeeld over de dingen dat ik zelf maak (naaien, breien en haken) en dat dient vooral ter inspiratie voor anderen. Soms eens een tutorial of zo maar ik heb net gezien dat mijn post over prematuur kleertjes het vaakst gevonden wordt terwijl dit eigenlijk maar een kleine hulp was voor een andere dame. Hoe raar kan het lopen 😉

 9. Heleen Schrijvershof avatar
  Heleen Schrijvershof

  Interessant. Zeker dat van die video, vind het wel erg laag. Maar ik zie het zelf ook: de blogposts met video wordt wel goed gelezen, maar de Youtube cijfers komen echt niet aan het aantal lezers. Mensen hebben gewoon niet altijd zin en tijd om naar een video te kijken en om die reden schrijf ik de tekst ook uit (of gebruik ik een script met punten die ik na de video uitwerk) Toch blijft het voor mij nuttig om te doen omdat ik klanten die ik niet ken altijd hoor zeggen: je bent precies zoals in je video’s als ze de eerste keer binnenkomen. Dus qua kennismaken vind ik video briljant. + zelf kijk ik veel video’s en dat doe ik dan op YT en dan kom ik dus niet altijd op de originele blogpost met video. In die zin loop je dan wel mensen mis op je site die toch je content hebben gezien.

 10. Ximaar avatar

  Zo kan ik het nog wel aanvullen dat het grootste deel in de stijl van een column met bijbehorende kwinkslag is geschreven. Het grootste deel gaat over iets dat het nationale nieuws heeft gehaald. En dat er minstens een paar denk- en taalfouten in zitten die extra reacties aantrekken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.