HomeWordpressBetaalbare premium WordPress themes: Mythemeshop
0
(0)

Tot nader order is de inhoud van je blogartikelen het allerbelangrijkste. Maar onmiddellijk daarna komt de verpakking van je boodschap. Het oog van de  verwende lezer van je blog wil immers ook wel eens wat. En omdat  jij als blogger graag een gelikt lay-outje wil dat niet noodzakelijk op elke straathoek te vinden is, begint eerder vroeg dan laat de zoektocht naar betaalbare premium WordPress themes.

Vooral in het begin van mijn bloggerscarrière was de lay-out van mijn blog niet echt een topprioriteit. De inhoudelijke kwaliteit van de artikelen, daar ging het om. De vorm – en de technische kant van het blog was van bijkomstige aard. Niet helemaal onterecht.

Maar gaandeweg ging ik me meer interesseren voor de vormgeving van zo’n blog. Vooral omdat sommige lezers zich mateloos bleken te storen aan sommige discutabele keuzes qua opmaak en vormgeving. Wat ben ik dankbaar voor dat handjevol lezers dat de moed had me daarover aan te spreken.

Waarom kiezen voor premium WordPress themes?

a) Uniek design, eigen indeling

Hoewel de tijd dat gratis WordPress themes vooral uitblonken in saaiheid en lelijkheid intussen achter ons ligt, is het verdomd moeilijk om een gratis theme te vinden dat volledig aan je smaak en behoeften – laten we de lezer van ons blog hier ook niet uit het oog verliezen –  voldoet. Alleen de betere en meer recente gratis WordPress thema’s geven je doorgaans de mogelijkheid om bepaalde kleine aanpassingen door te voeren zonder daarom per se in de code van je blogtheme te hoeven duiken.

Ga voor een premium theme en dan heb je 2 mogelijkheden: je installeert en gebruikt de standaardinstellingen van het theme zoals het uit de doos komt, of je gaat aan het stoeien en na enkele tientallen muisklikken staat er iets dat in niks meer te herkennen is van het origineel. En dat spelletje kan je indien gewenst nog vele malen dunnetjes overdoen. Eigenlijk koop je één premium theme, maar heb je vervolgens een enorme flexibiliteit.

b) Groter gebruiksgemak

Zo’n premium WordPress theme komt als het goed is met heel wat extra functionaliteiten. Wat die extra’s precies zijn hangt natuurlijk af van het aangekochte thema, maar je moet denken aan dingen als mooi geïntegreerde knoppen voor social media, mogelijkheden om voor elke pagina op je blog andere sidebars te voor zien, vaste velden voor het plaatsen van trackingcodes (voor Google Analytics of Google Webmaster Tools, bijvoorbeeld), speciale veldjes om advertentie blokken te tonen enzovoorts.

c) Minder plugins

Soms krijgt de premium WordPress theme ook plugins ingebouwd. Het gaat dan om plugins als een slider, de mogelijkheid om je Facebook like box toe te voegen, enzovoorts. Door het feit dat deze plugins worden meegeleverd met het theme ben je meteen zeker dat ze netjes in je lay-out passen en compatibel zijn. Dat laatste is iets dat je nog maar moet afwachten wanneer je losse plugins installeert. Omdat sommige functies in het premium theme vervat zitten kan  het maar zo zijn dat je sowieso een stuk minder plugins aan je WordPress blog hoeft te hangen. En wie minder minder plugins zegt, zegt ook minder werk om het zaakje in te stellen en up-to-date te houden, minder kans op vastlopen, zuiniger omspringen met de opslagruimte voor je blog en een sneller ladende website.

Heb je dat allemaal nodig om te kunnen bloggen, dan? Misschien niet (altijd). Maar hoe langer en intensiever je met je blog aan de gang bent, hoe meer je dit soort zaken weet te appreciëren.

Betaalbare premium WordPress themes van Mythemeshop

Als het gaat om betaalbare premium WordPress themes ben ik nogal gecharmeerd door het assortiment van Mythemeshop.com (Aff.). Je kan kiezen uit een goeie honderdtal WordPress thema’s en -plugins. Kostprijs? Zo’n 70 dollar, maar vaak zijn ze (tijdelijk) in prijs verlaagd. Word je (gratis) lid, dan krijg nog eens een mooie korting. In mijn geval zakte de prijs zo naar 42 dollar (37,60 euro). Er zijn ook enkele leuke gratis themes die je kan downloaden.

Voor de spreekwoordelijke habbekrats kunnen leden de zowat de hele bibliotheek WordPress-themes kopen. Al vraag ik me af waarom dat nuttig zou kunnen zijn. Tenzij je natuurlijk veel verschillende blogs hebt en/of absoluut geen keuze kan maken…

Voor veel van de themes is trouwens ook een vrij uitgebreide instructievideo beschikbaar. Zo moet het voor iedereen doenbaar zijn om het blog snel in de lucht te krijgen. Over het algemeen zijn zien alle themes er erg mooi en strak uit. De ingebouwde Theme Options zijn overzichtelijk ingedeeld en makkelijk in te stellen. Er zijn veel leuke features, maar anderzijds wordt je niet overdonderd door eindeloze mogelijkheden zoals dat soms het geval is bij andere premium WordPress themes.

Blogtrommel.com maakt momenteel al enkele weken gebruik van “Schema (Aff.)”, een supersnel ladend theme met de volgende extra’s waar ik blij van wordt:

 • 2 versies van één WordPress thema
 • knoppen voor social media ingebouwd
 • widgets voor het aanmaken van advertentieblokken
 • aanpasbare footer
 • gerelateerde berichten onder een artikel
 • speciale velden voor het invoeren van vaste codefragmenten in de header en de footer
 • custom sidebars
 • meerdere menu’s aanmaken
 • child theme aanmaken met één muisklik

Enfin, hier zit een tevreden blogger die met een zekere gemoedsrust zijn stukjes verzorgt in de wetenschap dat zijn blogtheme in ieder geval doet wat het moet doen: jou een aangename leeservaring bezorgen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Betaalbare premium WordPress themes: Mythemeshop”

 1. Mies Huibers avatar

  Bedankt voor dit stuk. Ik speel al even met de gedachte dus deze tips zijn meer dan welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.