De 3 makkelijkste SEO tips van dit moment

Deeplinks? Dit zijn gewoon links die je niet gewoon doorverwijzen naar de homepage, maar naar een (veel) dieperliggende pagina op je blog of website.

Veel bloggers zetten zo’n menubalk te lichtzinnig op. Omdat de menubalk van je blog één van de belangrijkste trekpleisters op je blog is – vrijwel elke bezoeker ziet ‘m – moet je goed nadenken over welke links (naar pagina’s) je daar precies neerzet. Gebruik de menubalk om bezoekers meteen naar belangrijke/populaire/goed converterende pagina’s te brengen.

Het punt is: pagina’s die rechtstreeks via het hoofdmenu toegankelijk zijn worden relatief vaak aangeklikt. Trouwens, denk daarbij ook aan de conversie van je blog. En zeker als mensen er vervolgens lang blijven rondhangen springt dat bij Google in het oog.

Misschien wel één van de makkelijkste SEO tips ooit!

2. Pas de titel boven een artikel aan

Sommige blogberichten en -artikels verouderen snel. Voor sommige pagina’s of blogberichten werd destijds gewoon geen goeie titel gekozen. In beide gevallen worden artikels daardoor onaantrekkelijk, en dus genegeerd. De titel van een artikel verbeteren kan op verschillende manieren:

  • maak de titel actueler
  • kort de titel in (zodat ‘ie wél volledig zichtbaar is in de zoekmachines)
  • verleng de titel, zodat het voor bezoekers duidelijk wordt waar het precies over gaat
  • maak de titel minder cryptisch (idem)
  • voeg een jaartal toe (de gids voor 2019 wordt die voor 2022)
  • voeg prikkelende woorden aan je titels toe

Ik maak me wel 2 bedenkingen:

  1. Pas op voor clickbait: zorg dat je artikel ook biedt wat je in de titel belooft.
  2. Maak je stuk ook echt opnieuw actueel wanneer je een tijdsaanduiding aan de kop van je bericht toevoegt.

Enfin, ook hier weer hetzelfde verhaal. Je verhoogt de kans dat er op je artikels en blogberichten wordt doorgeklikt. Meer animo op je blog betekent meer opvallen bij Google (en mogelijks betere posities voor je content).

3. Voeg een F.A.Q.-sectie toe aan je informatieve artikels

Als eigenaar van een (niche)blog ken jij ongetwijfeld het beknopte antwoord op een boel veelgestelde vragen als het gaat om de topics waar jij over blogt. Maak daar gebruik van!

Door een F.A.Q.-gedeelte aan je artikel toe te voegen speel je in op de trend van Google als antwoordmachine voor (gesproken) zoekopdrachten. En hoewel die gesproken zoekopdrachten lang niet altijd uitdraaien op extra verkeer naar je site, is het toch goed voor je reputatie als je regelmatig opduikt in de Mensen vragen ook-sectie van de zoekresultaten in Google.

Voorbeeldje?

Blogs die draaien op WordPress.org, de Gutenberg-editor en de Yoast SEO-plugin gebruiken kunnen heel makkelijk zo’n F.AQ.-gedeelte toevoegen. Zoek in de blokeditor naar het Yoast FAQ-blok en je kan aan de slag. Het blok in kwestie optimaliseert je contentfragment meteen voor Google. Een eindresultaat hiervan zie je in het screenshot hieronder:

Een van de makkelijkste SEO tips: scoren in Google via  de mensen vragen ook sectie in informatieve blogcontent
Google geeft het antwoord op de vraag; “Wat doet een blogger?” Ik fluisterde het Google in. Het antwoord is te vinden in de F.A.Q.-gedeelte van dit artikel. In datzelfde stuk geef ik ook een kort antwoord op de gerelateerde vragen “Waarover kan je zoal bloggen?” en “Heeft bloggen nog zin?”

Zoals ik al zei is een opname in de Mensen vragen ook-sectie van Google geen garantie voor de klik naar jouw blog. Ook al toont Google gelukkig wel nog (de link naar) het artikel waaruit het antwoord gedestilleerd werd. Wel kan je de kans op de klik naar je blog drastisch verhogen door in je antwoord een link naar een gerelateerd artikel op je blog te verwerken.

Meer van dat?

Conclusie?

Tot zover de makkelijke SEO tips die echt wel een verschil kunnen maken als je ze consequent toepast. En andermaal een bewijs dat je niet perse met nieuwe content moet komen om potten te breken.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?
Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.