Homezakelijk bloggenWaarde van je blog? Mogelijks duizenden euro op het einde van de rit

Waarde van je blog? Mogelijks duizenden euro op het einde van de rit

De meeste bloggers hebben werkelijk geen flauw idee wat de waarde van is een nicheblog met degelijke content en aardig wat bezoekers. En dan bedoel ik de waarde gemeten in harde euro’s. Gevolg? Bloggers lopen vaak aardig wat geld mis, terwijl anderen voor een habbekrats kunnen profiteren van andermans werk. Daarom: leer kijken naar de echte waarde van je blog.

Leestijd: minder dan 2 minuten

Geen echte blogtip vandaag. De ambitieuze blogger met een nicheblog moet echter zeker verder lezen en kijken!

Een website of blog overnemen als SEO-strategie?

In deze video is de sterke man achter IMU.nl aan het woord. IMU is één van de grootste internetplatformen op het gebied van internetmarketing uit de Benelux. En hij heeft het over een ver doorgedreven SEO-strategie. Eentje die bij momenten ook een pak geld mag kosten.

Toegegeven, de hier genoemde aantallen en bedragen zijn voor de meeste van ons allicht wat hoog gegrepen. En ik adviseer niemand om op een blauwe maandag een blog over te nemen omdat je het zelf niet ziet zitten om zelf iets uit de grond te stampen. Waarschijnlijk scheur je je broek aan zo’n avontuur. Je moet namelijk ook goed je huiswerk maken…

Ik deed zelf al een paar halfslachtige pogingen om de waarde van zo’n domeinnaam/blog te berekenen. De bedragen en aantallen zijn natuurlijk klein bier als je ze gaat vergelijken met de sommen die hierboven gehanteerd worden.

Dat komt vooral omdat zo’n professionele koper/overnemer veel verder kijkt dan zijn en vooral jouw neus lang is; veel meer potentieel ziet dan jij eruit haalt.

Kennis is macht (én geld)

Ben je een blogger die brandt van ambitie, dan hoef je van mij niet te bloggen met het mes tussen de tanden en euro-tekens in de ogen.

Maar het kan zeker geen kwaad om af en toe eens naar je eigen blog te kijken door de bril van een potentiële koper/overnemer. Zelfs al is dat nog een ver-van-mijn-bed-show, en ook al ben je in de verste verte niet van plan om je blog (je domeinnaam, je content, je publiek,…) vaarwel te zeggen.

Ik zeg het hier wel vaker: een (niche)blog met degelijke artikels, topposities in Google en een flinke groep volgers is wat (geld) waard. Focus als ambitieuze blogger niet alleen op de groei van je platform. Heb – op iets langere termijn – ook enig idee hoe je eventueel afscheid zou kunnen nemen van je werk, en onder welke voorwaarden dat dan precies kan. En houd bij je overwegingen dus ook rekening met hoe een eventuele overnemer hierin staat.

Probeer in ieder geval te voorkomen dat je met je mond vol tanden staat als iemand je een voorstel (tot overname van je blog) doet. Het overkwam mij intussen al twee keer…
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.