Homeop de blog afOp de blog af: Mam is de hort op

Op de blog af: Mam is de hort op

Nieuwe blogs ontdekken is leuk, maar het blijft interessant om te zien hoe de persoon achter zo’n blog naar zijn/haar eigen project kijkt. Daarom deze rubriek, met vandaag Marion, de drijvende kracht achter Mam is de hort op.

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) was om met Mam is de hort op te beginnen?

M: Mijn blog is eigenlijk ontstaan tijdens mijn jaarlijkse weekendje weg met mijn beste vriendin. Dan gingen wij op zoek naar een voordelig hotel en of er voordelige treinkaartjes werden aangeboden. In de loop der jaren heb ik zoveel ideeën verzameld die ik graag met anderen wil delen. Zo is “Mam is de hort op” ontstaan.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

M: Dat ik graag andere ondernemende vrouwen wil inspireren hoe je er helemaal uit kan gaan zonder dat het veel hoeft te kosten.

3. Was het moeilijk een naam te kiezen voor je blog? Hoe verliep het keuzeproces?

M: Nee, de naam voor mijn blog stond al snel vast. Als de kinderen hier vragen “Waar is mam?” Dan is steevast het antwoord “Mam is de hort op”.

4. Waar staat je blog over 3 jaar?

M: Over 3 jaar hoop ik dat mijn blog nog steeds te bestaat. En dat ik nog steeds ideeën heb waarmee ik mijn lezers blij kan maken.

5. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

M: Verdiep je in de kleine lettertjes van een scherpe aanbieding of lees mijn blog. Ik wil namelijk altijd weten of het voordeliger kan. En daar wil ik best moeite voor doen. De gevraagde prijs betalen kan altijd nog. Hierin probeer ik mij te onderscheiden van alle andere blogs over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer​.

6. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

M: Mijn denken over bloggen is voortdurend in beweging. Door veel stukjes van andere bloggers te lezen weet ik steeds beter wat ik wil met mijn blog maar ook wat ik niet wil. En dat geldt niet alleen voor de onderwerpen waarover ik schrijf, ook
wat ik met mijn layout wil uitstralen en met wie ik wil samenwerken.

Daarnaast verdiep ik me steeds meer in de technische kant van mijn blog en door alles zelf te doen leer ik iedere dag bij.

De opzet van mijn blog is hierdoor veranderd. Zo begon ik begon op 8 april 2016 met een gratis website. Sinds september 2016 heb ik een eigen domein. Gewonnen met een winactie van Blogtrommel.

Sindsdien ben ik nog serieuzer met mijn blog bezig. Zo probeer ik op vaste dagen (maandag, woensdag en vrijdag) een artikel te plaatsen over verschillende onderwerpen.

Daarnaast ben ik actief op Twitter en Instagram en in verschillende Facebookgroepen. Hierdoor groeit het aantal volgers op sociale media en het aantal (terugkerende) unieke bezoekers op mijn blog. En sinds ik ingeschreven ben bij verschillende bedrijven die bloggers koppelen aan opdrachtgevers word ik af en toe benaderd voor een betaalde opdracht.

7. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) ergens spijt van?

M: Ik kan mij niet herinneren dat ik op mijn blog een fout heb gemaakt die mij nu nog achtervolgt. Natuurlijk heb ik een opdracht wel eens verkeerd geïnterpreteerd maar het valt mij op dat veel mensen je willen helpen en dat een fout maken niet gelijk wordt afgestraft.

Ik heb er wel spijt van dat ik een keer ben ingegaan op een verzoek om een artikel te ruilen. Leek mij wel leuk om mijn naamsbekendheid te vergroten. Maar de website waarmee ik in zee ging was zo vaag dat ik het beter niet had kunnen doen.

8. Lastige vraag misschien: ik weet dat je mijn blog van nabij volgt. Welke blogtip(s) die ik gaf brachten jouw blog het meeste bij? Is er een blogtip waarvan je zegt: “Dat had ik veel eerder moeten weten.”?

M: De blogtip die mij zeker is bijgebleven stond in de handleiding voor dummies. Daarin stelde jij de vraag of niet-bloggers echt weten hoe een blog werkt.

Want weet een willekeurige lezer dat als hij klikt op een linkje van de Hema of op een advertentie in de zijbalk van je blog en hij via die website een aankoop doet, dat de blogger een kleine vergoeding krijgt? Ik ​denk het niet. Natuurlijk kun je dat op een aparte pagina uitleggen maar ik vraag me af of een gewone lezer dat leest. Ik ga hier binnenkort dus maar een artikel aan wijden. Maar er zijn er veel meer waar ik iets mee kan of die mij op een idee brengen.

9. Heb je grote voorbeelden als het om bloggen gaat?

M: Er zijn wel een aantal bloggers die ik als voorbeeld zie. Zo volg ik natuurlijk Blogtrommel vanwege de tips en trucs; Hare Maristeit vanwege de layout en opbouw van haar artikelen. Nicole Orriëns behoort met haar blog Huisvlijt en Bloggen en loggen ook tot mijn favorieten. Daarnaast zijn er nog wat bloggers die ik volg omdat zij mij als persoon aanspreken of over leuke onderwerpen schrijven.

10. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

M: Omdat ik soms meedoe aan Facebookgroepen ontdek je blogs die ik zelf nooit zou lezen. Bijvoorbeeld beauty blogs die alleen maar gaan over nagellak, lippenstift en smeersels waar ik niets mee heb. En waar ik dan iets van moet
vinden. Ik hou ook niet van blogs die voornamelijk uit filmpjes bestaan die ook nog eens heel lang duren.

11. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

M: Dat lezers vinden dat ik een leuk blog heb of dat ze verrast zijn door een woordspeling of door een onderwerp waarover ik schrijf. Ik vind zowiezo reacties leuk. En als ze mijn stukje ook nog gaan delen is helemaal de “kers op de taart”.

12. Antwoord kort en krachtig:

 • Dankzij mijn blog kan ik… mijn ideeën delen met anderen.
 • Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … dat ik soms geen inspiratie heb.
 • De ideale lengte voor een blogpost is … 500 tot 600 woorden.
 • De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik uit .. aanbiedingen die ik voorbij zie komen.
 • Samenwerken met bedrijven is… voelt als een compliment dat ik goed bezig ben.
 • De grootste voldoening bij het bloggen is… als mijn stukjes gedeeld worden of als er spontaan op gereageerd wordt.
 • Nadelen aan het bloggen zijn er ook, namelijk… het kost veel tijd.
 • Het grootste misverstand over bloggen is … dat je als je blogt veel cadeautjes krijgt en geld kan verdienen.
 • Ik stop met bloggen als … niemand mijn stukjes meer leest en ik geen inspiratie meer heb.
 • Reacties van lezers zijn… waardevol en een teken dat mijn blogs echt worden gelezen.

13. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

M: Lees voordat je “de hort op gaat” een aantal blogs over het onderwerp. Zo kom je namelijk veel meer te weten dan wanneer je je beperkt tot de algemene informatie die wordt gegeven.

Zo, dat waren mijn vragen voor vandaag. Zoals gewoonlijk bedank ik jullie voor het lezen en Marion voor haar tijd en openhartigheid. Bezoek Mam is de hort op, boordevol tips voor wie graag op een budgetvriendelijke manier… de hort op gaat.


Meer van dat?

Alle interviews in de reeks Op de blog af

Foto: via Mam is de hort op


Eén reactie op “Op de blog af: Mam is de hort op”

 1. Marion avatar

  Top Ben. Ik voel mij vereerd dat ik een plek heb gekregen in deze leuke rubriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.