Homebeter bloggenHet beste tijdstip om je blogpost te delen?

Het beste tijdstip om je blogpost te delen?

Het actieplan om meer bezoekers en lezers naar je blog te krijgen heeft doorgaans 3 speerpunten: 1. regelmatig bloggen, 2. de zoekmachineoptimalisatie verzorgen en 3. je artikelen delen op social media. Over dat laatste punt valt nog wel wat te zeggen.

Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je actief bent op social media. Je moet regelmatig een link naar je blog delen met je volgers. En om hier het maximale effect te sorteren is het zelfs van belang te weten wanneer je een artikel deelt. Opvallend is trouwens dat het beste tijdstip om je blogpost te delen enigszins verschilt naargelang het sociale netwerk.

Hieronder zie je de beste én de “slechtste” momenten om je artikels te delen via respectievelijk Facebook, Twitter, Pinterest en linkedin.

beste tijdstip om je blogpost te delen

Bron: Visual.ly

Dit zijn vooral gemiddelden, gebaseerd op de tijdstippen waarop de meeste gebruikers al dan niet actief zijn op een bepaald social  media platform. Erg logisch, want hoe meer mensen (op een bepaald moment) aanwezig zijn, hoe meer mensen ook de kans kunnen krijgen om jouw share te zien en aan te klikken.

Mij verbaast vooral de smalle window van Twitter alsook de lange off time. Dat is alvast niet hoe ik het ervaar…

Zit je publiek op LinkedIn, Plaats dan je updates buiten de kantooruren.

Toch doe je er goed aan de zaken wat te relativeren. Het kan immers ook heel voordelig zijn om je blogs te delen op een minder druk – of zelfs luw moment. Potentieel krijgen minder volgers je updates te zien, maar omdat het minder druk is zijn de mensen die ‘m wel zien sneller geneigd je link aan te klikken. Een fenomeen dat vooral bij Twitter speelt.

En veel, zo niet alles hangt af van de doelgroep waarvoor je schrijft. Zitten daar bijvoorbeeld veel nachtwerkers bij (die tijd hebben om af en toe online te zijn), ga dan vooral je gang…


4 reacties op “Het beste tijdstip om je blogpost te delen?”

 1. Morgaine avatar

  Oh ja, wat FB betreft, dat idee had ik al, omdat ik er zo weinig views op krijg, hahahaha en ik zit meestal net na 10 uur in de ochtend hier, of juist na 5 uur…. lol… En ik zat mij dat nu net af te vragen, dus ik moet mijn wekker zetten of eerder mijn blogs in elkaar draaien, of nog eens delen in die tijdstippen, hahaha

  Dank je wel voor deze stats en insights! <3 (hier heb ik echt iets aan 😉 )

  x

 2. Heleen Schrijvershof avatar

  Grappig om te zien. Mijn doelgroep zit voor een groot gedeelte ook in FB groepen en daar zie ik (net als bij Instagram trouwens) dat heel vroeg of juist laat op de avond goed werkt. Veel mensen worden letterlijk wakker met hun telefoon en gaan ermee naar bed. Ben ook erg benieuwd naar die van Youtube, ik kan me voorstellen dat later op de middag en dan vooral de vrijdag populair is.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Je kan heel wat nuttige info halen uit Youtube zelf. Via “Mijn kanaal”, vervolgens naar “Weergaven” en dan naar “Analytics.”

 3. natasja avatar

  Er is niet echt een pijl op te trekken, zo had ik eerste en tweede kerstdag mijn top qua bekijken van mijn blog. Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar weet wel dat interactie heel erg belangrijk is. Ik steek steeds meer tijd in mijn blog, niet alleen het schrijven maar vooral het reageren en lezen van andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.