Homebeter bloggenBlogadvies nodig? Kijk ook eens verder dan Blogtrommel.com

Is er wat mis met het blogadvies dat je op Blogtrommel.com, dan? Niet echt, al zeg ik het zelf. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om eens andere geluiden te horen. Daarom dit overzichtje met het betere blogadvies van het web.

Leestijd: ca. 2 minuten

Ieder heeft zijn/haar eigen stijl, legt eigen klemtonen. Dat spreekt voor zich. Kijk wat je nodig hebt en wat in jouw kraampje past.

Het beste Nederlandstalige blogadvies op het web

In dit lijstje veelal gepassioneerde professionals die niet te beroerd zijn om hun kennis en kunde online te gooien. Wil je (ooit) van je blog(gen) je beroep maken, dan zijn dit mensen die je volgens mij zou kunnen gaan volgen.

1. Charlotteslaw.nl

Niemand die de juridische blablabla, waar je als ambitieuze blogger vroeg of laat mee te maken krijgt, zo bevattelijk kan uitleggen aan gewone stervelingen als Charlotte.

Voor wie liever niet te veel tekst wil lezen, zij is ook actief op YouTube met een grote verzameling aan YouTube Shorts.

Trefwoorden: online marketing, bloggen, auteursrecht, privacy

2. Tekstmeester.nl

SEO en copywriting, dat klinkt een beetje saai en ingewikkeld. Maar eigenaar Michiel bewijst dat het ook anders kan. Onder meer met veel screenshots om een en ander te verduidelijken.

Daarnaast is Michiel ook de co-host van de Nederlandstalige SEO podcast. Te volgen als je graag een tandje wil bijsteken in Google.

Trefwoorden: SEO, copywriting, podcast

3. Cline Communicatie

Eigenaar Caroline timmert ook al een jaar of 12 aan de weg. Haar passie? Een zakelijk blog helder en voor iedereen toegankelijk maken.

Zij schreef ook het boek De blogbijbel, dat je nog steeds veel inspiratie kan geven voor je blogverhalen.

Trefwoorden: copywriting, zakelijk bloggen, klare taal

4. SHE CAN BLOG

Op SHE CAN BLOG draait alles rond een krachtige cocktail van succesvol (zakelijk) bloggen en Pinterest. Angie bewijst dat de term locatie-onafhankelijk werken méér is dan een hip buzz word. Een van dé Pinterest-specialisten van de lage landen.

Samen met Angie run ik trouwens ook de Facebook-groep Blogzone Nederlands. Ook daar kan je intussen aardig wat tips om en rond performant bloggen vinden.

Trefwoorden: bloggen, digital nomad, Pinterest, Facebook, SEO

5. Chantalsmink.nl

Chantal omschrijft zichzelf als de SEO-specialist die geen SEO meer doet. Wat er dan in de plaats moet komen? Wat dacht je van QPAFFCGMIM om veel meer kans te maken in Google met je online content?

En voor wie geen zin heeft in te veel tekst: Chantal heeft een podcast en is onder meer actief op YouTube.

Trefwoorden: bloggen, SEO, content marketing

6. RockTheBlog

Pas ontdekt en aangenaam verrast! In een tijd waarin het bloggen wat onder druk staat delen Karin en Irene ongegeneerd hun beste blogtips. De website is nog jong, maar vergis je niet: hier is jaren ervaring samengebracht in nuchtere tips.

Trefwoorden: bloggen, WordPress, webdesign

7. Blogger by nature

“Maak van je blog een business!” Het moto van Esmée laat aan duidelijkheid niks te wensen over. Ook hier dus erg veel tips om succesvol te bloggen. Vooral dan in de richting van een regelrechte business.

Op haar blog trouwens talrijke getuigenissen van andere bloggende ondernemers.

Trefwoorden: bloggen, zakelijk bloggen, community

8. Bloggen en loggen

Het blog van Nicole is al vele jaren in de lucht. Op een toegankelijke manier brengt ze blogtips voor een heel breed publiek. Zowel beginners als meer gevorderde bloggers kunnen hier terecht.

Trouwens, blog je niet op WordPress maar wel op Blogger (Blogspot)? Nicole geeft regelmatig tips en tutorials om alles uit Blogger te halen. Dat is te zeldzaam om hier onvermeld te laten.

Trefwoorden: bloggen, beginners, gevorderden, Blogspot

Vind meer blogadvies op Pinterest

Heb je nood aan meer blogadvies en succestips (en mag het snel gaan)? Kijk zeker eens rond op Pinterest.2 reacties op “Blogadvies nodig? Kijk ook eens verder dan Blogtrommel.com”

  1. nicole orriens avatar

    Hé, wat leuk dat je mijn blog noemt! Dankjewel! Ik ben inderdaad ook een groot voorstander van Blogspot en help mensen graag die daar hun blog hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.