HomeenquêteVerdien jij aan je blog?
0
(0)

Geld verdienen met bloggenKan je geld verdienen met bloggen? Voor sommigen staat de vraag stellen alleen al gelijk met vloeken in de kerk. En iedereen die het weten kan zal je razendsnel van antwoord dienen: start from scratch een blog met de bedoeling er snel flink aan te verdienen en je zal gauw van een kale reis thuiskomen.

We weten we dat allemaal wel. Echter, het is al lang geen geheim meer dat er op sommige (hobby)blogs aardig wat omzet wordt gedraaid. Anderzijds, er is geen aspect aan het bloggen waarover zo weinig concrete info te vinden is; waarover zoveel indianenverhalen de ronde doen dan geld verdienen met bloggen. Echt verbazend is dat ook niet. Niemand vertelt graag wat voor inkomen hij of zij heeft en voelt er – terecht – weinig voor om dat ook op het web rond te bazuinen.

Een groeiend aantal bloggers gaat – al dan niet stiekem – op zoek naar hun deel van de koek. Om dat zeker te weten hoef ik maar naar de statistieken van Blogtrommel.com te kijken: de artikels die te maken hebben met het aantrekken van meer lezers en bezoekers voor een blog zijn – samen met de stukken over geld verdienen met bloggen, uiteraard – verreweg het populairst Men heeft gelukkig door dat inkomsten uit je blog halen staat of valt met het aantal bezoekers van een blog. Logisch, wie wil er immers niet verdienen aan zijn/haar hobby?

Om te weten of mijn aanvoelen overeenstemt met de werkelijkheid (en ter bevrediging van ons aller nieuwsgierigheid aangaande dit onderwerp, laten we wel wezen), wil ik graag een korte enquête doen.

De vraag die voorligt is niet zo zeer of je geld kan verdienen met bloggen, maar vooral hoe je er je erover denkt en of het in de praktijk ook lukt om wat te verdienen aan je blog(gen).

Dus, verdien jij aan je blog? Laat het ons weten!

En wees gerust beste blogger, het onderzoekje is volstrekt anoniem en ik vraag je heus niet de kleren van het lijf. Belangrijk: ook als je (nog) geen inkomsten uit je blog haalt, mag je de enquête invullen. Heel graag zelfs!

Het invullen van onderstaande enquête kan middels enkele simpele muisklikken.

Hoe meer mensen deze enquête invullen, des te waardevoller het onderzoek wordt, natuurlijk. Mag ik daarom vragen dit bericht te delen in jouw netwerk?

Dank bij voorbaat voor je medewerking!

Update: deze enquête is afgesloten. Ook benieuwd naar de resultaten van de enquête?

photo credit: Tedece via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

6 reacties op “Verdien jij aan je blog?”

 1. Simovic-Vuceljic Natasa avatar

  Ingevuld! Ik persoonlijk verdien niets aan mijn blog en ben nog niet zo lang aan het bloggen. Moest ik er ooit iets aan verdienen zou het gewoon een leuke bijkomstigheid zijn, ik doe het vooral als hobby. Het is geen prioriteit voor mij, ik denk dat ik er alleen meer gestresseerd zou door geraken omdat het dan als een soort job wordt waar verplichtingen aan hangen.

 2. Annick avatar

  Soms worden gratis producten toegezonden. Meestal zijn dit geen producten waar ik over wil bloggen. Van de laatste vijf producten die me werden toegestuurd, haalde geen enkele een vermelding op mijn blog. Ik liet de toezenders ook heel beleefd weten waarom, maar de reacties waren niet erg vriendelijk.

  Ik blog als ik daar zin in heb en als ik iets te vertellen heb.
  Blogs die inhoudelijk sterk zijn en persoonlijkheid uitstralen dragen mijn voorkeur.

 3. Wesley Velroij avatar

  In die Facebook groepen zijn sommige bloggers daarom ook zo hysterische over hun statistieken, want die willen sommige bedrijven blijkbaar hebben? Voor mij persoonlijk wil ik gewoon geen geld met mijn blog verdienen, en ik ben allang blij als ik met de advertentie inkomsten de onkosten van mijn blog kan denken en wellicht een product kan financieren om te reviewen.

 4. Morgaine avatar

  Ik heb hem ingevuld voor je, geld verdienen aan mijn blog is een big no thank you, hahaha wel probeer ik mijn eigen werken te slijten, maar dat zie ik anders, gezien ik ook gratis workshops of dagje uit aanbied, dat doe ik voor mijn plezier ook :d

  X

 5. Rowdy Groothedde avatar
  Rowdy Groothedde

  Idd, iedereen die denkt snel geld te verdienen doormiddel van een blog, heeft het goed mis.

  Je zult keihard moeten werken om respect af te dwingen in de zoekresultaten.

  Anders kom je idd van een koude kermis thuis;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.