Geld verdienen met bloggen

Verdien jij aan je blog?

Geld verdienen met bloggenKan je geld verdienen met bloggen? Voor sommigen staat de vraag stellen alleen al gelijk met vloeken in de kerk. En iedereen die het weten kan zal je razendsnel van antwoord dienen: start from scratch een blog met de bedoeling er snel flink aan te verdienen en je zal gauw van een kale reis thuiskomen.

We weten we dat allemaal wel. Echter, het is al lang geen geheim meer dat er op sommige (hobby)blogs aardig wat omzet wordt gedraaid. Anderzijds, er is geen aspect aan het bloggen waarover zo weinig concrete info te vinden is; waarover zoveel indianenverhalen de ronde doen dan geld verdienen met bloggen. Echt verbazend is dat ook niet. Niemand vertelt graag wat voor inkomen hij of zij heeft en voelt er – terecht – weinig voor om dat ook op het web rond te bazuinen.

Een groeiend aantal bloggers gaat – al dan niet stiekem – op zoek naar hun deel van de koek. Om dat zeker te weten hoef ik maar naar de statistieken van Blogtrommel.com te kijken: de artikels die te maken hebben met het aantrekken van meer lezers en bezoekers voor een blog zijn – samen met de stukken over geld verdienen met bloggen, uiteraard – verreweg het populairst Men heeft gelukkig door dat inkomsten uit je blog halen staat of valt met het aantal bezoekers van een blog. Logisch, wie wil er immers niet verdienen aan zijn/haar hobby?

Om te weten of mijn aanvoelen overeenstemt met de werkelijkheid (en ter bevrediging van ons aller nieuwsgierigheid aangaande dit onderwerp, laten we wel wezen), wil ik graag een korte enquête doen.

De vraag die voorligt is niet zo zeer of je geld kan verdienen met bloggen, maar vooral hoe je er je erover denkt en of het in de praktijk ook lukt om wat te verdienen aan je blog(gen).

Dus, verdien jij aan je blog? Laat het ons weten!

En wees gerust beste blogger, het onderzoekje is volstrekt anoniem en ik vraag je heus niet de kleren van het lijf. Belangrijk: ook als je (nog) geen inkomsten uit je blog haalt, mag je de enquête invullen. Heel graag zelfs!

Het invullen van onderstaande enquête kan middels enkele simpele muisklikken.

Hoe meer mensen deze enquête invullen, des te waardevoller het onderzoek wordt, natuurlijk. Mag ik daarom vragen dit bericht te delen in jouw netwerk?

Dank bij voorbaat voor je medewerking!

Update: deze enquête is afgesloten. Ook benieuwd naar de resultaten van de enquête?

photo credit: Tedece via photopin cc

8

6 Responses

Show all responses
 1. Annick
  16 mei 2015
 2. Wesley Velroij
  12 mei 2015
 3. Morgaine
  7 mei 2015
 4. Rowdy Groothedde
  6 mei 2015

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.