Homeop de blog afOp de blog af: Unicorns & Fairytales
0
(0)

Unicorns & FairytalesZoals gewoonlijk in “Op de blog af” een kijkje in de interne keuken van een blog én een praatje over het blog(gen). Mijn gast is Nathalie, drijvende kracht achter Unicorns & Fairytales.

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om met Unicorns & fairytales te beginnen?

N:Jazeker! Ik ben altijd een bezige bij geweest. Ik ben namelijk heel creatief en hield me bezig met allerlei zaken. Ik was zwanger van Vince en ik was genoodzaakt om vroeger te stoppen met mijn werk (ik ben leerkracht) en ik kon ook niet meer sporten. Ik zat dus thuis en begon dan maar een nieuwe hobby: naaien. Ook was ik door de hormonen mezelf niet meer. Ik las het boek van Lobke Gielkens en daar stond als tip in: begin een blog. Omdat ik de droom heb om ooit zelf een boek te schrijven of te illustreren leek het me leuk een blog te beginnen zodat ik alvast kon schrijven. Zeker nadat een vriendin vertelde dat die verhalen van ‘zwanger zijn’ niet iedereen interesseerden dacht ik: ik begin een blog over mijn naaisels en zwangerschap.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

N: Eigenlijk gewoon om de mensen die wel wilden weten hoe de vorderingen gingen op de hoogte te houden en om mijn schilderwerkjes te promoten. Ik beschilderde geboortekisten, speelgoedkisten, muren en allerlei andere dingen die ik ook op de blog zette. Dus ik wou deels gewoon schrijven en deels promotie maken voor mijn eigen werkjes want ik had het idee om hier verder in te gaan.

3. Leuke blognaam heb je gekozen! Van waar het idee? Is je leven zo sprookjesachtig dan?

N: Voor de mensen die mij kennen is deze naam op mijn lijf geschreven. Ik ben altijd hypergoedgezind (of net niet) en heb een zéér levendige fantasie. Ik ben een stuiterbal die altijd veel te vertellen heeft en dat ook kleurrijk doet. Vandaar dat die naam, toen ik opzoek was naar een nieuwe naam, in mijn hoofd sprong. Ik liet toen mijn lezers kiezen tussen: the colours of my mind of deze naam en het werd deze naam. Catchy isn’t it?

4. Ik zie dat je ook lid bent van verschillende bloggernetwerken. Wat is volgens jou het voordeel hiervan?

N: Wel, ik merk toch dat dit mij iets meer volgers oplevert. Een handjevol zou ik zeggen. Maar het spoorde me aan om iets meer met mijn blog te doen. Ook springt je blog vaak in het oog. Of het nou echt iets oplevert weet ik niet, maar ik groei wel met mijn blog.

5. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

N: Ik probeer alle blogjes een originele touch te geven, een beetje mijn stijl. Ik ben enorm intensief op zoek naar nieuwe, onbekendere merkjes van kledij, musthaves en spullen voor kinderen en mama’s. Bovendien probeer ik steeds leuke winacties aan te bieden zodat mijn lezers zelf de spullen kunnen ontdekken. Leuk toch? En dan allemaal afgewisseld met persoonlijke ervaringen…

6. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

N: Mijn blog is enorm veranderd. Ik heb lang moeten zoeken naar wat ik nou net wilde bereiken en ik heb het eindelijk gevonden. Ik ben er momenteel heel blij mee en hij is hoe ik hem nu voor ogen had. Een gezonde mix van persoonlijke dingen en samenwerkingen waar ik 100 procent achter sta. Ik zal NOOIT een samenwerking aangaan met iets dat ik zelf niet ok vind. De lay-out is ook recent veranderd naar de stijl die meer bij mij past. Voor mij is bloggen nog steeds een hobby maar wel een hobby dat mijn “bijberoep” is geworden nu ik niet meer zo intensief sport en schilder. Ik heb ook een BTW-nummer.

7. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) ergens spijt van?

N Dit vind ik een moeilijke vraag… Ik ben aan het denken. Wel, ik denk het niet omdat ik enkel maar schrijf over dingen waar ik 100 procent achter sta. Ik denk dus niet dat ik ergens spijt over heb of een fout heb gemaakt. Misschien komt dat ooit nog, wie weet.

8. Heb je grote voorbeelden als het om bloggen gaat?

N: Mijn voorbeeld om door te zetten is Linda van Mamaliefde. Ik heb haar ook een keer ontmoet en ze geeft me vaak goede raad. Ze schrijft interessante artikels en ik kan me wel wat vinden in haar manier van denken.

9. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

N: Als ik iets irritant vind dan lees ik het niet en klik ik het weg. Ik vind dat iedereen recht heeft om iets te schrijven, ook al vind ik dat bloedirritant. Wat ik minder graag lees zijn shoplogs over Action en andere winkels waar ik zelf veel kom omdat ik dit gewoon niet interessant vind. Maar anderen wel, dus klik ik gewoon netjes weg.

10. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

N: Nou, er zei iemand dat ik haar inspireerde en dat ik zeker moest verder bloggen. Dat vind ik leuk om te lezen. Wie weet zijn er wel meer mensen die ik inspireer. Ik kom vaak mensen tegen die ik al een tijdje niet gezien heb en die beginnen spontaan over mijn blog. Dat ze mij volgen op de voet. Vaak weet ik dat niet omdat ze geen reactie achterlaten, maar die bezoekers komen van ergens dus moet er sowieso iemand zijn die mijn blog graag leest.

11. Antwoord kort en krachtig:

 • Dankzij mijn blog kan ik… Kennis maken met nieuwe mensen, merkjes, spullen en hotspots. Ik kan ook leuke foto’s trekken.
 • Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is …Tijdsgebrek en druk.
 • Vlaamse bloggers zijn… in opmars 😉
 • Nederlandse bloggers zijn… heel goed in VLOGS : ze praten zo heerlijk vlotjes, ik hoor ze graag praten.
 • De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik bij… Instagram, het dagelijkse leven, persberichten en mijn fantasie.
 • De grootste voldoening bij het bloggen is… Reacties krijgen op de postjes.
 • Nadelen aan het bloggen zijn er ook, namelijk… Vaak dezelfde ideetjes lezen van anderen, vooroordelen van mensen en heel veel tijd die je besteed achter je laptop.
 • Het grootste misverstand over bloggen is … Dat het makkelijk is. Haal maar eens inspiratie om elke dag een artikel te posten in een interessant jasje.
 • Ik stop met bloggen als … Ik het beu ben en er geen plezier meer aan beleef.
 • Reacties van lezers zijn… Enorm leuk en geeft enorm veel voldoening.

12. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

N: Wees jezelf en schrijf over wat jij wil. Heb je eens een week geen inspiratie dan is dat zo. Ga zeker niet gewoon exacte stukken kopiëren van anderen als je het zelf niet kan volhouden. Ja kan wel inspiratie halen uit collega bloggers maar steek het zeker in een eigen jasje en met jouw eigen stijl.

Ik onthoud vooral:

 • Twijfels bij de keuze van je blognaam? Schakel je (toekomstige) lezers in als hulplijn!
 • Dat Nederlanders betere praatjesmakers zijn dan Belgen

Zo, we zijn bij het einde gekomen van dit interview. Ook in naam van Nathalie bedank ik je voor de volgehouden aandacht. Bezoek zeker Unicorns & fairytales. Je ontdekt er een sprankelend mamablog van het gevarieerdere soort…

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “Op de blog af: Unicorns & Fairytales”

 1. Barbara avatar

  Leuk! Weer een blog die ik nog niet kon, dus ik ga gelijk spieken!

 2. Japke avatar
  Japke

  Leuk om te lezen! Ik heb altijd veel aan kijken naar hoe andere bloggers te werk gaan. En ik ga zeker eens kijken bij Unicorns & Fairytales!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.