HomeProductief bloggen5 Tips voor het inrichten van je thuiswerkplek
0
(0)

Thuiswerken is voor steeds meer bedrijven de norm geworden. Ook na de corona crisis hebben veel bedrijven ervoor gekozen dat werknemers gedeeltelijk thuis blijven werken en gedeeltelijk op kantoor komen werken. Een goede thuiswerkplek is dan voor veel mensen belangrijk geworden. We gaan je 5 tips geven om de perfecte thuiswerkplek te realiseren.

De locatie in huis

Als je een thuiswerkplek gaat inrichten, is als eerste de locatie in huis belangrijk. Kies hier voor een plek of ruimte waar je rustig kunt werken, zonder al te veel afleiding. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je een plek hebt waar je genoeg ruimte hebt voor bijvoorbeeld een zit sta bureau, je bureaustoel en eventuele andere kantoorspullen die je voor je werk nodig hebt. Er is niets zo vervelend als je werk in een krappe en benauwende plek te moeten doen.

Een goed bureau

Een goed bureau voor je thuiswerkplek is het halve werk. Je kunt kiezen voor een standaard bureau, maar steeds meer mensen kiezen voor een ergonomisch zit sta bureau. Een zit sta bureau kun je in hoogte verstellen. Hierdoor heb je altijd de juiste hoogte voor een ergonomische houding. Ook is het goed om zitten en staan af te wisselen tijdens het werken. Dit kan veel voordelen bieden en je productiviteit verhogen.

Een goede bureaustoel

Voor wanneer je zittend aan het werk gaat, is een ergonomische bureaustoel ook belangrijk. Dit is een bureaustoel waar je een goede zithouding op aanneemt. Zorg dat het een stoel is die comfortabel zit en waar je goed rechtop op kunt zitten. Dit voorkomt dat je scheef of onderuitgezakt achter je bureau gaat zitten. Zo voorkom je rugklachten en zal het zorgen dat je ook meer ontspannen te werk gaat.

Stel je werkmateriaal goed in

Naast een goed afgesteld zit sta bureau en ergonomische bureaustoel, moet ook je werkmateriaal goed afgesteld zijn. Zorg ervoor dat je beeldscherm in het midden van je bureau staat en op de juiste hoogte staat afgesteld. Ook de afstand tot je scherm moet goed zijn. Als je werkt met een laptop is een laptophouder aangeraden. Het toetsenbord plaats je ook recht voor je en op ongeveer 10 centimeter van de rand van je bureaublad. Zo houd je je ellebogen en polsen in een rechte hoek van 90 graden.

Zorg voor een nette werkplek

Een opgeruimde werkplek zal zorgen voor een opgeruimd hoofd. Een opgeruimd hoofd zal daar op weer zorgen voor een productievere manier van werken. Als je werkplek netjes en opgeruimd is, zul je veel beter overzicht kunnen houden. Het is dan ook aan te raden om je werkplek echt alleen voor werk te gebruiken.

Omdat je al thuis werkt, zal de grens tussen werk en privé al snel vervagen. Het is dan ook niet handig om bijvoorbeeld je papieren voor werk en je persoonlijke administratie op dezelfde plek te bewaren. Daarnaast is het ook fijn wanneer je werkplek in het zicht is, om elke avond alles netjes op te ruimen. Dit zorgt voor rust in je huis en in je hoofd.


Disclaimer: dit artikel kwam tot stand m.m.v. Designkantoormeubilair.be

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: