Homebeter bloggenBloginspiratorSpotify voor bloggers: blogtips in je oren

Spotify voor bloggers: blogtips in je oren

Na een rush op Youtube lijken steeds meer bloggers de podcast te ontdekken. Zelf blijf ik nog wel een poosje gewoon schrijven over bloggen, maar ik neem je graag mee op een rondje Spotify voor bloggers. Want ook daar kan je als blogger flink wat inspiratie en tips halen voor jouw project.

Op Spotify moet je niet alleen rondhangen om naar je favoriete muziek te luisteren. Wie dat wil kan Spotify ook gebruiken om van alles en nog wat bij te leren. Over je blog(gen), bijvoorbeeld. Het mooie is: dat kan allemaal zonder uren tussen de boeken of achter de computer te zitten. Zet in de ochtendfile of tijdens het koken, strijken of poetsen een hoofdtelefoon op en spijker je kennis bij of laat je inspireren:

5 Nederlandstalige podcasts die Spotify voor bloggers interessant maken

1. Elja denkt door

De podcast van Elja is nog knisperend vers, maar krijgt hier dus toch al een vermelding. Gewoon omdat ik weet dat ze een boel te vertellen heeft. Over bloggen, marketing en zoveel meer. Jarenlang was ze de onvermoeibare gastvrouw van de Twitterchat #blogpraat.

In deze aflevering staat Elja stil bij een dilemma waar veel content creators mee worstelen: gewoon beginnen of eerst uitgebreide voorbereidingen treffen (om als een komeet van start te gaan)?

Meer weten? Surf naar Eljadaae.nl

2. Mediaweb Podcast

De podcastafleveringen van Mediaweb zijn doorgaans wat langer van stuk. Maar dan heb je ook wat. In deze aflevering 22 tips en trends voor content marketeers waar ook “gewone” bloggers mee aan de gang moeten.

Meer weten? Surf naar Mediaweb.nl

3. Werk & Leven

Tussen het Nederlandse podcastgeweld wurmt zich toch wel een Vlaamse podcast zeker? Het zal niet de laatste zijn die op dit blog aan bod komt, dat kan ik je nu alvast verklappen…

Dit is de podcast van twee vrouwelijke entrepreneurs die hun online business combineren met hun gezinsleven. In deze aflevering leer je wat een manifesto precies is en hoe die je blog(gen) vooruit kan helpen.

Meer weten? Surf naar Werk & Leven: de podcast

4. SEO Podcast

Twee SEO-specialisten praten de naar eigen zeggen eerste SEO Podcast aan elkaar. Echt technisch wordt het echter nooit.

In deze aflevering kijken de heren naar hun favoriete online tools om te gebruiken tijdens hun werkzaamheden. En het gaat daarbij niet alleen over SEO!

Meer weten? Surf naar SEOZwolle.nl of Tekstmeester.nl

5. Killer copywriting podcast

Rutger, de host van deze podcast, heeft de smaak blijkbaar te pakken. Want naast de hierboven genoemde SEO Podcast heeft hij ook nog deze kraakverse podcast onder zijn hoede.

Deze aflevering gaat over één van de belangrijkste dingen van iedere blogpost: de titel!

Meer weten? Surf naar SEOZwolle.nl

Meer van dat?

Tip voor nichebloggers

Zo, wil je je verder bekwamen in het bloggen zonder je steeds door artikels heen te hoeven worstelen, dan heb je hier een paar podcasts die de moeite van he volgen waard zijn.

Wie mij een beetje kent weet wat ik nu ga zeggen: nichebloggers, tik in de zoekmachine van Spotify eens een paar zoektermen in die een belangrijke rol spelen op jouw blog. Eventueel zelfs in het Engels. Wie weet hoeveel inspiratie kan je opdoen…
4 reacties op “Spotify voor bloggers: blogtips in je oren”

 1. Linda Roos avatar
  Linda Roos

  Ik luister wel altijd de podcast op https://radiostations.nl maar begrijp alleen niet zo goed waarom podcast de radio overtreft?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Via podcasts kan je toch gerichter luisteren naar programma’s over topics die jou interesseren?

 2. Michiel avatar

  Podcasts zijn best wel hip en populair inderdaad! Leuk overzicht en dank voor de mention. Podcasts zijn interessant om naar te luisteren, maar zeker ook leuk om zelf te maken.

 3. Annelies avatar

  Dankjewel voor de inspiratie. Ik ben al een tijdje op zoek naar meer goede podcasts. Die van Werk & Leven volg ik al een tijdje en vind ik super! De anderen ga ik zeker ook proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.