Homeop de blog afOp de blog af: Een of andere blog
0
(0)

Het heeft even geduurd, maar we bespreken (weer) Een of andere blog. Deze keer zijn de vragen dus voor Audrey. Lees verder en je komt – onder meer – te weten waar deze goedlachse blogger haar inspiratie vandaan haalt.

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om met Een of andere blog te beginnen?

A: Toen ik begon met mijn blog, schreef ik al enkele maanden voor een online magazine van iemand anders. Ik merkte al snel dat dat niet 100% bij me paste. Zo schreef ik een recept en kwamen er in de eindredactie allemaal termen als “delicious” in. Nou, dat krijg ik zelf echt mijn toetsenbord niet uit, tenzij het zwaar ironisch bedoeld is. Ook kreeg ik steeds meer ideeën voor artikelen die ik liever op een eigen blog wilde plaatsen.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

A: Tja, die leuke artikelen schrijven dus! En zelf alles in de hand hebben. Bloggen was erg populair aan het worden in de tijd dat ik begon, dus ik droomde stiekem ook wel van flinke bezoekersaantallen.

3. Je hebt een geweldig coole blognaam gekozen, vind ik. Een geniale ingeving of het resultaat van dagenlang denkwerk? Hoe verliep het keuzeproces?

A: Ik was al een paar dagen aan het brainstormen met mezelf, en ik kwam op diverse leuke blognamen die vervolgens al bezet bleken. Uiteindelijk kwam ‘Een of andere blog’ in me op. Waarom deze, toch ietwat aparte blognaam? Ik vrees dat dat mijn gevoel voor humor is. Ik zag helemaal voor me hoe mensen het zouden hebben over mijn blogposts en dat die dan
zou zeggen “Dat las ik op een of andere blog”, met alle mogelijke verwarring van dien.

4. Waar staat je blog over 5 jaar?

A: Pff, dat is een goeie! Ik blog nu ruim 5 jaar, en ik had niet kunnen voorspellen hoe de afgelopen jaren zijn verlopen. Ik hoop dat mijn blog over 5 jaar nog steeds bestaat en dat mijn bezoekersaantallen dan niet gedaald zijn. Misschien zelfs wel gestegen, al merk ik dat dat nu moeilijker is dan in mijn beginjaren.

5. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

A: Ik schrijf over zoveel verschillende dingen dat iedereen wel een artikel zal vinden waar hij of zij blij van wordt. O, en de wereld zou een veel betere plek zijn als iedereen een van mijn bizar lekkere recepten proeft! (Dat waren twee redenen. Oeps. Maar taart is altijd een goed excuus, toch?)

6. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

A: Ik heb toevallig laatst nog eens door mijn oudere artikelen zitten grasduinen, en ik merk dat ik in het begin nog wel eens blogposts schreef die meer gericht waren op gelezen worden door anderen. In de loop der tijd ben ik denk ik nog meer mezelf geworden op mijn blog. Volwassener ook wel, maar dat is logisch aangezien ik begon als 23-jarige en nu 29 ben.

“Youtube is naar mijn mening geen één-op-één-vervanging van bloggen. Het is natuurlijk wel steeds lastiger om over dingen te schrijven die niet al vaker de revue gepasseerd zijn, maar zolang je in je eigen unieke stijl blijft bloggen, blijven blogposts in mijn ogen lezenswaardig.”

Audrey

7. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) ergens spijt van?

A: Een grote fout kan ik me niet direct herinneren. Sommige artikelen passen misschien (inmiddels) wat minder goed bij me, zoals ik hierboven al schreef, maar spijt is daar een te groot woord voor.

8. Heb je grote voorbeelden als het om bloggen gaat?

A: Nee! Kort maar krachtig, haha. Dat betekent niet dat ik niet enorm geniet van het lezen van veel andere blogs. Soms ben ik ook wel een tikje jaloers op briljante blogideeën of prachtige lay-outs. Grote voorbeelden heb ik echter niet. Ik blijf graag dicht bij mezelf.

9. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

A: Mensen die niet goed kunnen schrijven. Natuurlijk, spel- en taalfouten zijn slordig en zie ik liever niet, maar die kan ik je nog wel vergeven als je een prettige schrijfstijl hebt. Waar ik me wél echt gruwelijk aan erger, zijn mensen die schrijven alsof ze praten, die niet aan leesbaarheid denken en gewoon iets online plempen zonder even te bedenken of het voor iemand aantrekkelijk is. O, en blogs met te weinig inhoud en/of persoonlijkheid laat ik ook links liggen.

10. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

A: Ik kan me niet één specifiek voorbeeld voor de geest halen, maar soms krijg ik een mailtje van iemand die duidelijk niet thuis is in de blogwereld en die dan de moeite heeft genomen om me te vertellen dat ze genieten van mijn blogposts. Dat is echt superleuk! En daarnaast is het een enorme eer – en ook wel een beetje maf – om te zien dat anderen je recepten maken. Ook vind ik het altijd heel erg leuk als ik iemand met een blogpost aan het lachen heb kunnen maken of aan het denken heb gezet.

11. Antwoord kort en krachtig:

  • Dankzij mijn blog kan ik… met anderen delen wat ik leuk vind.
  • Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … de techniek die er nou eenmaal bij hoort.
  • De ideale lengte voor een blogpost is … volledig afhankelijk van het onderwerp en de persoon die erover schrijft. Ik vind blogposts eerder te kort dan te lang.
  • Nederlands Limburg is … een prachtige plek om te wonen en echt mijn thuis.
  • De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik bij… mijn brein en alles wat ik in mijn leven zie gebeuren.
  • De grootste voldoening bij het bloggen is… om leuke inhoudelijke reacties te krijgen op artikelen.
  • Nadelen aan het bloggen zijn er ook, namelijk… de momenten dat je veel tijd en moeite in een artikel hebt gestoken dat vervolgens weinig bezoekers of reacties oplevert.
  • Het grootste misverstand over bloggen is … ”dat je het er wel even bij doet”
  • Ik stop met bloggen als … ik er om een of andere reden geen plezier meer aan zou beleven.
  • Reacties van lezers zijn… echt elke keer weer een cadeautje om te krijgen!

12. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

A: Maak plezier, doe je best om van elke blogpost iets leuks te maken en geniet van de interactie met anderen!

Zo, ik heb geen vragen meer. Rest mij nog jou te bedanken voor de aandacht tot aan het eind (vooral ook in naam van Audrey). Bezoek zeker Een of andere blog. Je komt terecht op een aangenaam lezend klassiek omniblog. Trefwoorden: gevoel voor humor, boeken theater, schrijven en media.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.