HomeSEOKorte of langere blogberichten: wat is beter?

Korte of langere blogberichten: wat is beter?

Vandaag nog eens een video van de hand van IMU-topman Tonny Loorbach. Deze volbloed internetprofessional slaagt er nu eenmaal in om ook meer ingewikkelde zaken op het gebied van SEO en internetmarketing erg bevattelijk uit te leggen…

Veel bloggers twijfelen tussen korte of langere blogberichten. Daarom schreef ik er ook al een paar artikelen over. Hierin benaderde ik de ideale lengte van een blogpost vooral vanuit het standpunt van de lezer. Ooit betoogde ik zelfs gekscherend dat een doorsnee artikel zo’n 72% langer is dan nodig

Maar hoe kijken Google en andere zoekmachines tegen de zaken aan. Tot voor een aantal jaren nam men voetstoots aan dat een artikel minstens zo’n 300 woorden moest tellen om überhaupt door Google te kunnen worden opgepikt. Is dat in 2015 ook nog zo?

Tonny Loorbach over snackable content en meer…

Laatst verschenen berichten

3 reacties op “Korte of langere blogberichten: wat is beter?”

  1. Gustavo Woltmann avatar
    Gustavo Woltmann

    Erg leuk en duidelijk filmpje, interessant om te weten dat ‘snackable content’ sneller gedeeld wordt. Zelf schrijf ik in lijstjes toch ook vaak 500 tot 1000 woorden (met uitleg natuurlijk). Een combinatie van korte en lange berichten klinkt erg logisch, gewoon schrijven zonder echt de woorden te gaan tellen!

  2. Godelieve avatar

    Als een artikel interessant is en me op de een of andere manier raakt dan lees is ook graag lange artikelen. Maar ik denk dat afwisseling tussen lange en kortere artikelen een goed advies is. Een artikel langer maken dan nodig, alleen maar om een bepaald aantal woorden te halen, dat leest ook helemaal niet lekker.

    Bedankt weer Ben, je geeft me weer iets om over na te denken 😉

  3. Ximaar avatar

    Gewoon een verhaal zo lang of kort maken als je zelf leuk vindt, waarbij afwisseling tussen lang en kort prettig is om diverse lezers aan je te binden. Op mijn blog staan berichten van 100 woorden die idd gewoon in Google zijn opgenomen. Voorheen zat er wel een maximum aan van 100.000 karakters. Om die reden heb ik destijds mijn afkortingenlijst opgedeeld in stukken van maximaal 100KB, maar volgens mij hanteerd Google die grens ook niet meer.

    Wel vind ik dat blogs van meer dan 20 zinnen deels achter een ‘lees verder’ horen, zodat een voor- of overzichtspagina niet erg lang en juist onoverzichtelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.