Homeop de blog afOp de blog af: The Pink Perfectionist
0
(0)

Het is hoog tijd voor een volgend interview in de reeks “Op de blog af.” Ditmaal praat ik  met Amy over haar blog, The Pink Perfectionist.

The Pink Perfectionist1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om The Pink Perfectionist (TPP) te beginnen?

A: Ik herinner me die dag nog alsof het gisteren was! Ik blogde al een aantal jaar samen met een vriendin van mij maar was altijd gebonden aan bepaalde onderwerpen. Zij was nogal strikt in alles en vond mijn persoonlijke stijl nogal excentriek dus ik had niet het gevoel alsof ik mijn ei kwijt kon op die blog. Daarom heb ik voor mijzelf besloten om The Pink Perfectionist op te richten, MIJN blog met dan ook MIJN stijl.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

A: Ik was vroeger nogal fanatiek aanwezig op Tumblr en reblogde vaak foto’s waar ik inspiratie uit haalde. Door Tumblr heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen en kreeg ik ook steeds meer de drang om die te gaan delen, buiten het rebloggen van foto’s om. Ik wou mijn eigen foto’s maken en delen. Ik wou mijn Tumblraccount omzetten tot een blog.

3. Leuke blognaam heb je gekozen. Ik maak hieruit op dat je nogal perfectionistisch ingesteld bent. Hoe uit zich dat op je blog?

A: Dankjewel! Ik ben zelf énorm perfectionistisch en gedisciplineerd. Als ik twijfel over een artikel, dan komt het gewoonweg niet online. Ik werk ook met een editorial calendar zodat al mijn blogposts mooi op voorhand ingepland worden. Ik wil nooit 2 reviews na elkaar of bv. 2 persberichten, alles moet mooi verdeeld worden en soms heb ik weken op voorhand al een planning klaar.

4. Jouw blogniche (beauty- en lifestyleblogs) is nogal druk bevolkt. Hoe probeer jij je te onderscheiden van alle andere blogs?

A: Heel cliché misschien maar ik doe het gewoon door mijn eigen ding te doen. Ik had nooit gedacht dat ik 1000 Bloglovin volgers zou halen in 2 jaar tijd en dat heb ik vooral te danken aan mijn persoonlijkheid denk ik. Ik doe me nooit anders voor en ik ben altijd de volle 100% mezelf, ook op mijn blog en social media. Ik ben misschien niet de meeste charmante persoon maar ik hoef geen Pinterestperfect leventje na te bootsen op mijn blog, ik wil dat mensen mijn blog bezoeken vanwege mij.

5. Heb jij trouwens een verklaring voor het feit dat er relatief weinig succesvolle Belgische bloggers zijn (in vergelijking met onze Nederlandse collega’s)?

A: In Nederland waren ze er veel eerder bij. PR-bureaus en mediabureaus zagen al van bij het begin potentieel in het bloggen terwijl ze hier vooral potentieel zagen in de magazines. Ondertussen zijn de Nederlandse bloggers uitgegroeid tot fenomenen, al begint het hier in België ook steeds beter te lopen. Kijk maar naar Sofie Valkiers van Fashionata. Hopelijk volgen andere bloggers haar voorbeeld!

Ook denk ik dat het in België lastiger is om als zelfstandige aan de slag te gaan. In Nederland zijn er zelfs meisjes van 14-15 jaar die hun blog gaan inschrijven bij de KVK, terwijl het hier in België toch wel iets anders ligt. Al die lasten die erbij komen kijken, veel blogs zouden zichzelf hier gewoon in de schulden werken. Ze zijn in Nederland trouwens ook avontuurlijker ingesteld, hier in België houden we meer vast aan zekerheid.

6. Waar staat je blog over 5 jaar?

A: Ik hoop vooral dat ik meer offline mensen kan bereiken. Nu ik als make-up artist werk wil ik mijn tips ook gaan delen met mensen die nog niet zoveel van make-up afweten. Ik trek nu vooral mede beautyliefhebbers en andere bloggers aan. Hopelijk komt er een gezonde mix van beide doelgroepen op mijn blog binnenkort!

“Ik heb er dankzij het bloggen heel wat leuke vriendinnen bij gekregen en zelfs medebloggers uit Nederland die ik nog nooit gezien heb kan ik wel rekenen als vriendinnen omdat ik bv. via Whatsapp altijd bij ze terecht kan.”

Amy

7. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

A: Als je van beauty houdt en leuke nieuwtjes of eerlijke reviews zoekt, kom dan zeker eens langs bij The Pink Perfectionist.

8. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

A: Nee, eigenlijk niet. Ik was van in het begin al wel bezig met affiliate links en advertorials dus ik ben nooit opeens naar een commerciële blog veranderd of zo. Ik doe soms wel eens gesponsord artikel en krijg vaak perssamples maar ik zal altijd volledig eerlijk zijn. In mijn ogen blijft dat nog altijd de belangrijkste eigenschap van een goede persoonlijke blog.

9. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) ergens spijt van?

A: Ik heb nergens écht spijt van maar als er een ding is wat ik iedereen kan afraden is het het mailen van PR-bureaus als je nog niet zo lang bezig bent. In Nederland kun je het wel riskeren maar hier in België negeren ze je gewoon en eens je goede statistieken hebt kom je er niet meer in omdat je je kans verkeken hebt. Nu mail ik bijna nooit nog een bedrijf uit mezelf, gewoon omdat ik vroeger zo vaak het deksel op de neus kreeg.

10. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

A: Klakkeloos overgenomen persberichten zijn mijn grootste irritatie. Ik post ook graag beautynieuwtjes, met de PDF van het persbericht meestal ergens geopend. Ik lees het persbericht en typ het daarna over in mijn eigen woorden. Copy pasten vind ik vreselijk! Toch gebeurt het nog zo vaak bij blogs, helaas. Ik hou meer van blogs die hun eigen draai aan iets geven.

11. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

A: Een tijdje terug stootte ik op een artikel van Laurence van Dresses and Daisies. Het ging over haar top 5 Belgische beautyblogs en ze had mij erin vernoemd. Dat vond ik al een geweldig compliment want Laurence blogt al veel langer en het is gewoon zalig om van zo’n persoon zo’n compliment te krijgen. Wat ik weliswaar ook geweldig vond waren de reacties op het artikel, allemaal comments van andere meiden die mijn blog benoemden tot hun favoriete Belgische blog. Toen kreeg ik toch wel even een krop in m’n keel, haha! Zo’n respons had ik echt niet verwacht.

12. Antwoord kort en krachtig:

Bloggen is leuk, want… je krijgt opeens een ‘stem’ op het internet, je wordt gehoord.
Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop… zijn bedrijven die willen profiteren.
De ideale lengte voor een blogpost… hangt af van artikel tot artikel, liefst meer >300 woorden.
Advertorials schrijven is… een fijne manier om geld bij te verdienen en je moet je niet schuldig voelen.
De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik bij… mijn eigen wilde gedachten.
De grootste voldoening bij het bloggen… zijn de lieve comments
Als blogger vrees ik de dag dat… niemand mijn blog nog bezoekt : (
Het grootste misverstand over bloggen is…  dat we het doen voor de free goodies
Ik stop met bloggen als… er een zombie apocalyps aankomt want eerder stop ik niet.
Reacties van lezers zijn… het beste wat er is, zelfs al is het opbouwende kritiek.

13. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

A: Zorg voor goede content waar je zelf volledig achterstaat. Gebruik nooit blogfillers (Spam je blogs etc) omdat je denkt dat je geen dag mag overslaan. Liever een dag overslaan en kwalitatief goede content dan een hele resem artikelen die je post omdat je moet.

Ik onthoud vooral:

 • dat wij bloggers het niet voor de free goodies doen
 • dat comments de meeste bloggers de grootste voldoening schenken
 • dat het klakkeloos overnemen van persberichten weinig met bloggen te maken heeft

Zo zijn we aan het einde gekomen van het interview. Natuurlijk bedank ik Amy voor de openhartigheid en de blik in de interne keuken van The Pink Perfectionist. Je vindt er het laatste beautynieuws, bekeken door een roze bril.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “Op de blog af: The Pink Perfectionist”

 1. Rowdy Groothedde avatar
  Rowdy Groothedde

  Leuk artikel om te lezen en heel veel succes!:D

 2. Simovic-Vuceljic Natasa avatar

  Leuk artikel om te lezen! Het is eens fijn om een interview te lezen over een Belgische blogger aangezien ik veel interviews met Nederlandse bloggers tegenkom 🙂 En het is in België inderdaad nog niet zo’n fenomeen zoals in Nederland, maar het is maar beter zo want ik vind het wat over de top gaan daar bij onze noorderburen ..

 3. Zo simpel is dan geluk avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.