HomeKennisbank bloggen voor beginnersSEO (bovenaan komen in Google)Externe link building: het grote misverstand
0
(0)

In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd, is externe link building ook vandaag nog van belang. Het feit dat andere sites of blogs linken naar jouw blog is belangrijk, maar niet (altijd) om de redenen die je zou denken.

Toch niet in eerste instantie. Verbazend misschien maar bij nader inzien toch niet zo onlogisch.

Zelfs als je link building op de juiste manier toepast mag je dus niet direct stijgende bezoekersaantallen op je blog verwachten. De reden? Mensen die elders op het net een link naar je blog(artikel) tegenkomen, zijn minder snel dan vroeger geneigd die link ook effectief aan te klikken. Dat heeft zelfs niks te maken met het feit dat je link niet (of het artikel waarin naar je blog wordt gelinkt) niet interessant genoeg zou zijn voor de lezer. Nee,  de tijden zijn voorbij dat een internetter systematisch elke hyperlink aanklikt die hem wordt voorgeschoteld. Hij is meer dan een beetje klikmoe. Er zijn simpelweg te veel linkjes om op te klikken.

Je zal heus wel wat bezoekers op je blog krijgen die werden doorverwezen vanuit een andere site. Verwacht alleen niet de grote massa. Vergeet trouwens ook niet: de lezers die je op die manier over de vloer krijgt zijn erg waardevol, want hoogstwaarschijnlijk écht geïnteresseerd in wat je aan het doen bent.

Er is dus geen enkele reden waarom je niet zou proberen om backlinks naar je blog te krijgen. Want geïnteresseerde lezers – hoe weinig ook – die kan je blog altijd wel gebruiken.

Becklinks zijn en blijven erg nuttig als je de SEO van je blog erg belangrijk vindt. Want hoewel Google vandaag de dag vrij goed weet wat een artikel waard is, helpt zo’n backlink zoekmachines vooral om te bepalen hoe een artikel zich verhoudt tot andere vergelijkbare stukken.

(externe) Links naar jouw site zijn regelrechte stemmen voor je blog. Vooral als ze afkomstig zijn van sites en en artikelen die (ook) wat zinnigs te zeggen hebben over een onderwerp dat belangrijk is voor jouw blog. Het heilzame effect hiervan valt niet te onderschatten.

Externe link building niet zomaar afschrijven, dus!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?