Hoe kan ik de regelafstand verkleinen in WordPress?

Volgens velen een van de meest irritante onhebbelijkheden van (het werken met) WordPress? De voorliefde die de blogsoftware schijnt te hebben voor een extra grote regelafstand. Maar kan je die regelafstand verkleinen in WordPress?

Inderdaad, telkens je binnen WordPress op Enter drukt, wordt standaard een dubbele interlinie genomen. Voor WordPress staat een druk op de Enter-toets gelijk met een nieuwe alinea, en dus ook een extra witregel.

Persoonlijk vind ik dat wel handig. Zo creëer je immers als vanzelf extra witruimte. Dat maakt je tekst meteen een stuk aangenamer om te lezen voor je bezoekers…

Maar goed, er kunnen plaatsen en momenten zijn waar je dus liever geen vrije witregel wil hebben. Als je gewoon een lijstje wil maken zonder daarvoor je toevlucht te hoeven nemen tot een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens, bijvoorbeeld. Het zou zomaar kunnen.

Regelafstand verkleinen in WordPress: poepsimpel!

Wil je geen extra witruimte? Tik [SHIFT] + [ENTER], onmiddellijk na het laatste karakter van je tekstregel.

Deze handeling geldt slechts voor één regel. Het is met andere woorden een tijdelijk fenomeen.

In afwachting dat wordPress ooit eens op de proppen komt met een functie Geen regelafstand – zoals in Word – kan je je dus al behelpen. Beter dat dan helemaal niks.

 

Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels