Boost je blog met Google Analytics

Boost je blog met Google Analytics

Google AnalyticsWil je serieus bloggen dan kan het zeker geen kwaad zo nu en dan eens goed naar de cijfertjes en statistieken van je blog te kijken. En wie cijfertjes en statistieken zegt, denkt onmiddellijk aan Google Analytics. Maar hoe verbeter je concreet je blog met Google Analytics?

Onderstaande video toont de integrale Google Hangout van Kelli en Crystal. Deze Amerikaanse dames passeerden al eens eerder de revue en bloggen al een jaar of tien. Het is hun beroep. En laten we er geen doekjes omwinden: bloggen is hier gewoon big business.

Kijk hoe zij – na een korte tussenstop bij Google Webmaster tools (tegenwoordig Google Search Console) heel systematisch en doelgericht werken aan hun blog met Google Analytics als een soort orakel. Waarover ze schrijven, naar welke artikelen en pagina’s ze linken, welke artikelen ze (opnieuw) delen via sociale media (en wanneer ze dat doen), welke collega-bloggers ze aanspreken via diezelfde social media, bij wie ze gastbloggen, op welke manier ze hun blog inrichten,… Het valt allemaal af te leiden uit de statistieken en grafieken van Google Analytics.

Ik ben me er terdege van bewust dat veel van de hier besproken methodes voor menig hobbyblogger veel te ver gaan. Ik verwacht niet dat jullie nu massaal de tips gaan toepassen op je eigen blog (dat doe ik zelf trouwens ook niet). Maar hoe je ‘t ook draait of keert, het verschil tussen verdienstelijk hobbybloggen en een flink belegde boterham verdienen aan je blog komt hier tot uiting.

Dus misschien niet direct eenieders cup of tea, maar misschien kunnen de ambitieuze bloggers onder ons hier wel een en ander uithalen. Let wel, het gaat hier over de Amerikaanse blogindustrie. De geciteerde cijfers zijn niet te vergelijken met wat een blog in de Benelux op de tabellen kan zetten. Het is mij hier te doen om de basisprincipes.

De inleiding kan je skippen. Je mag meteen doorspoelen naar 2′ 10” en na een uur is het belangrijkste gezegd.

2

7 Responses

Show all responses
 1. Marja de Krosse
  29 februari 2016
 2. Heleen Schrijvershof
  29 februari 2016
 3. Babs
  28 februari 2016
 4. Linda
  28 februari 2016
  • Sharp Ben
   28 februari 2016
   • Linda
    28 februari 2016
    • Sharp Ben
     28 februari 2016

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.