Homebloggen10 blogs van volgers uit de anonimiteit gehaald
0
(0)

De bezoekersstatistieken van je blog. Leuk cijfermateriaal, ongetwijfeld.

Wat mij echter vooral interesseert: wie gaat er zoal schuil achter de cijfertjes; wie zijn de échte fans? En hoe geef je ze de erkenning?

Ik wil graag (nog eens) een ietwat stuntelige poging ondernemen. In dit bericht een overzicht met blogs van de meest fervente commenters en volgers van Blogtrommel.com. De lijst is onvolledig en het is ook geen rangschikking.

1. Jokezelf

Hoelang Joke dit blog al volgt weet ik niet meer. Maar ik herinner me wel nog de aha-erlebnis die haar te beurt viel toen ik in één of andere blogpost de term omniblog liet vallen.  Jokezelf is inderdaad een erg persoonlijk blog met een veelheid aan onderwerpen.

2. Ximaar

Ximaar is de hub – het vertrekpunt – voor heel wat trek- en speurtochten. Zowel digitaal als in het echte leven. Deze blogger heeft een pertinente en aparte kijk op het fenomeen bloggen en steekt die niet onder stoelen of banken.

3. Sixpacks

Eén van de weinige Belgische blogs die er zich hiertussen konden wringen. Sixpacks is er voor de mannen die houden van het goede leven. En men is ook niet te beroerd om af en toe verdomd goeie blogtips mee te geven.

4. Blogbosses

Op Blogbosses nog meer tips voor ondernemende bloggers. Geen zin in bloggen? Geen probleem. Op Loves2love is Anne minstens even gepassioneerd bezig met alles wat met de liefde te maken heeft.

5. Tekstmeester

Tekstmeester is freelance tekstschrijver van beroep. Hij volgt mijn blog nog niet zo heel lang, maar zijn tussenkomsten hebben er een handje van weg om mijn artikels mooi aan te vullen. Samen met de man achter Seozwolle praat hij ook de enige Nederlandstalige SEO podcast aan elkaar. Nadat het afgelopen voetbalweekend werd geanalyseerd krijg je heldere tips over hoe je beter vindbaar wordt in de zoekmachines.

6. Een of andere blog

Nog zo’n omniblog. Eentje met een echt leuke blognaam ook. Een of andere blog toont goed waar het voor mijn part echt om te doen is op een hobbyblog: plezier maken, je eigen ding doen, af en toe spijkers met koppen slaan en jezelf intussen vooral niet te serieus nemen.

7. Rules by Rosita

Leven met een beperking (zelf gebruik ik liever “handicap”), hoe werkt dat? Tja, van mij kom je het niet te weten. Maar volg Rules by Rosita en je krijgt een idee van wat daar zoal bij kan komen kijken.

8. Waargebeurd verzonnen

Of de blogger achter Waargebeurd verzonnen een man of een vrouw is, daarover zou verwarring kunnen ontstaan. Het doet er niet toe.  Bezoek dit blog en je krijgt amusant geschreven stukjes, zo uit het leven gegrepen.

9. Emigreren Gran Canaria

Alle dagen van het jaar zon op maximaal 5 uurtjes vliegen? Het zal je niet verbazen dat Emigreren Gran Canaria je wel wat tips aan de hand kan doen. Fijn is hier dat de tips niet afkomstig zijn van iemand die het eiland alleen als toerist kent. De blogger heeft er gewoond en dat voel je. Op dit reisblog is er ook plaats voor andere bestemmingen.

10. Boekrecensiesblog

Drie keer raden wat je bij Boekrecensies kan vinden… Dit blog – dat het werk is van een collectief – maakt ruim plaats voor het boek dat elders weinig aandacht krijgt maar dat misschien wel verdient.
Zo, tot zover een gevarieerd lijstje met de digitale pennenvruchten van volgers/commenters. Bedoeling is dat ik op gezette tijden zo’n lijstje maak. En wie hier een reactie achterlaat mag dus niet verbaast staan kijken als zijn of haar blog hier opduikt…


Afbeelding van Sophie Janotta via Pixabay

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

11 reacties op “10 blogs van volgers uit de anonimiteit gehaald”

 1. mie avatar

  Ha! Ik kende er geen eentje van. Altijd plezant om nieuwe blogs te ontdekken!
  Overigens schrijf ik al jaren regelmatig een blogpost met als thema ‘blog in de kijker’ want ik vind het fijn om lief voor mekaar te zijn en andere blogs wat in de aandacht te zetten.

 2. Ximaar avatar

  Ben, leuk dat je me vermeld. Van de andere blogs ken ik de meeste en een paar ga ik nog eens beter bekijken. Moet ook nodig m’n bloglijsten bijwerken, omdat er wat RSS-feeds van naam zijn veranderd.

 3. V_bijengezoem avatar

  Ah er zitten weer, voor mij, nieuwe blogs tussen. Altijd benieuwd en leergierig.

 4. Mies Huibers avatar

  Zo kom je ook weer wat nieuwe blogs tegen. Ben even lekker aan het lezen geweest en er meteen enkele op mijn lijst gezet. Leuk ook dat je mijn blog vermeld hebt.

 5. Joke avatar

  Wat leuk Ben, dat ik zo prominent in jouw bloggersoverzicht sta. Dankjewel. En ik volg jouw blog inderdaad al zo lang dat ik me niet meer kan herinneren wanneer ik je voor het eerst in het vizier kreeg. Je staat bij mij ook op de voorpagina van mijn blog, zowel met de Blogtrommel, als met de Blogtrommel Startsuper. En ook dank voor weer een paar blogs die ik nog niet kende. Ik ga ze gelijk bekijken.

 6. Anouk avatar

  Leuk lijstje! Zelf ook fan van Waargebeurdverzonnen.

  Al sta ik zelf persoonlijk wel liever verbaasd met een d dan met een t 😉

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Whoopsie! Je ziet: niks menselijks is mij vreemd. De blunder werd rechtgezet.

   1. Anouk avatar

    I know. Ben zelf stiekem blij te zien dat ik niet de enige ben die soms even de bocht uitgaat ☺️

 7. Rosita avatar

  Leuk dat je mijn blog hebt vermeld. Dankjewel! En natuurlijk ook heel leuk om op deze manier weer nieuwe blogs te ontdekken.

 8. Audrey avatar

  Heel leuk om hier genoemd te worden! Dank voor de mooie omschrijving van mijn blog, ik herken me er goed in 🙂

 9. Anne avatar

  Altijd leuk om zo weer een paar blogs te leren kennen! Een aantal ken ik al, maar er zitten toch nieuwe voor mij tussen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.