Homesocial mediaBlogs delen via social media
0
(0)

Blogs delen via social mediaJa, ook daar is een complete blogpost aan te wijden. De tijd is immers voorbij dat je lezer systematisch elke link aanklikte die hem voor de neus geschoven werd. Blogs delen via social media is één zaak, ervoor zorgen dat de blogs ook worden opgemerkt en gelezen is nog een ander paar mouwen.

De aandacht van je potentiële lezer trekken, daar is het ons dus om te doen. Volg het stappenplan voor effectief twitteren en je komt al een heel end. Want wat op Twitter geldt gaat ook op voor andere sociale media: opvallen zonder anderen ook maar enigszins voor het hoofd te stoten. En schenk verder ook wat aandacht aan de volgende punten:

1. Een link naar je blog in elk social media profiel

Verbazend toch hoeveel bloggers er jammeren over een gebrek aan bezoekers op hun blog, terwijl ze er anderzijds alles aan lijken te doen het blog voor die bezoeker verborgen te houden. Vooraleer mensen besluiten je te volgen bekijken ze eerst je profiel. Het is nu eenmaal fijn als je als volger zo’n beetje weet wat voor vlees je in de kuip hebt en waaraan je je zoal mag verwachten. Daar hoort dus ook een link naar je blog bij.

En oh ja, controleer toch maar even of die hyperlink ook effectief naar je blog leidt. Je zou niet de eerste blogger zijn die een tikfout in de link laat staan of een link die nog naar een oude weblog verwijst.

Over een link naar je blog gesproken: je kan er natuurlijk voor kiezen om gewoon naar de homepage te linken. Ikzelf heb intussen echter proefondervindelijk kunnen vaststellen dat het beter werkt als je naar een speciale landingspagina linkt. Bezoekers kunnen op die manier sneller bij je beste artikelen.

2. Een pittig tekstje voor erbij

Deel je een nieuwe blogpost, beperk je dan niet tot de titel van je blogbericht plus het bijhorende linkje. Dat werkt voor je meest verstokte fans en dan nog alleen als ze zeer goed uitgeslapen zijn. De aandacht van nieuwe lezers ga je er niet mee trekken. Leid ze kort in, met een tot de verbeelding sprekende kop.

Ik dook even in het archief op zoek naar recente voorbeelden:

“Ontdek hoe makkelijk het is om lezers van je blog te verliezen:” <+link> (Twitter)

“Een blog starten of compleet herdenken? Deze artikels kunnen helpen!” <+link> (Twitter)

“Dan heb je eindelijk eens wat lezers op je blog, en speel je ze binnen de 20 seconden weer kwijt…

80 manieren om je lezer professioneel te dumpen!” <+link> (Facebook)

“Wat brengt zo’n Faceboook-pagina eigenlijk bij aan een blog? Hoe komt het dat veel fan pages niet van de grond komen, en wat valt eraan te doen?” <+link> (Facebook)

“Een beetje blogger heeft wel wat over voor zijn publiek. Dit is wat jij voor hem of haar kan terugdoen. En ja, ook ik heb boter op mijn hoofd!” <+link> (Facebook)

Niemand zal het ontkennen: (succesvol) bloggen is een tijdrovende bezigheid. Wat niet wegneemt dat één en ander sneller kan. 8 tips.” <+link> (Google Plus)

Je bent een onvervalste ijskoning(in) als je geen zin had om tenminste één van bovenstaande koppen aan te klikken. 😉

Moraal van het verhaal? Probeer je (toekomstige) lezer te verassen, te verleiden, nieuwsgierig te maken. (bijna) Alle middelen mogen daarvoor uit de kast gehaald worden…

3. Elke share (en elk medium) zijn eigen tekst!

Maak er je niet te makkelijk van af. Deel je je bericht op verschillende sociale media, dan verdient ieder platform zijn eigen bindtekst en/of call-to-action. Besteed er telkens minstens evenveel aandacht aan als aan de titel van je blogpost. De kans is immers groot dat je op Linkedin of Google Plus een heel ander publiek aanspreekt dan op Twitter of Facebook. Je kroegmaten spreek je anders aan dan je collega’s.

Deel je je bericht meerdere keren (op de verschillende platformen), dan wordt het voor je volgers een beetje voorspelbaar en vervelend om telkens opnieuw datzelfde bericht voorbij te zien flitsen. Wees dus vindingrijk, zodat ook mensen die je link niet opmerkten nu misschien wel geprikkeld worden.

4. Deel op verschillende tijdstippen

Of weet wanneer je lezers/volgers online zijn! Vooral bij Twitter is dat van belang. Deel dus je blogpost meerdere keren verspreid over de dag, maar overdrijf daar niet in. Het laatste wat je wil is dat je je volgers tegen je in het harnas jaagt omdat je te pushy of te spammy overkomt.

Deelt iemand jouw bericht met een lovend woordje, dan mag jij daar of en toe ook melding van maken door het bewuste berichtje opnieuw te delen. Verschiet echter niet al je kruid ineens. Wacht liever even tot het effect van jouw share(s) is uitgewerkt. Op die manier voorkom je dat lezers binnen binnen het uur worden gebombardeerd met links naar jouw bericht en creëer je (misschien) nog een piek(je) in je bezoekers statistieken.

5. Blogs delen via social media: denk ook aan anderen!

Kom je interessant werk tegen van collega-bloggers, wees dan niet te beroerd om ook dat af en toe te delen met je volgers. Die collega zal dat zeer waarderen en misschien vroeg of laat hetzelfde doen. Het ene plezier is immers vaak het andere waard!

Nog meer tips? Volg Blogtrommel.com op Facebook

photo credit: C!… via photopin cc

Follow my blog with Bloglovin

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?8 reacties op “Blogs delen via social media”

 1. wesp333 avatar

  Maar hier staat niet hoe je dit doet om een blogbericht te delen op Twitter met foto? Blog bericht delen op Twitter met enkel tekst da snap ik, maar tekst en foto delen daar ben ik nog niet uit?
  Iemand info voor mij?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dat kan je doen door in je blogpost zelf een zogenaamde “uitgelichte afbeelding” in te voegen:

   https://www.blogtrommel.com/kennisbank-bloggen/veelgebruikte-blogtermen/uitgelichte-afbeelding/

   Dat is natuurlijk de handleiding voor WordPress. Of het ook voor jouw blogplatform kan – en hoe dat dan werkt – weet ik niet.

 2. Rik avatar
  Rik

  Ik deel mijn blog (https://www.ietsdoenofferte.nl/blog-overzicht) bericht op wel 10 socialmedia websites dagelijks en dat werkt wel..

 3. carel avatar

  niet overdrijven, weet wat je ongeveer kunt verwachten, lijkt dat te halen? Geen verdere actie, anders wordt het al snel spam

 4. Karien Damen avatar

  Ik begrijp waarom je de titels niet aanklikbaar hebt gemaakt. Dan was niemand aan het eind van je artikel gekomen, dankzij alle interessante zijpaden.

 5. Rianne avatar
  Rianne

  Pffff, dat begint een dagtaak te worden. Ik ben juist zo blij met op alle media in een keer delen..

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Tja, ik heb nooit beweerd dat bezoekers naar je blog brengen een fluitje van een cent is… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.